Fotbal liga a III-a

Prestație convingătoare și victorie clară a Devei

Nu le-a trebuit mult timp devenilor ca să deschidă scorul în partida de la Orăștie. Doboș a bătut un corner de pe partea dreaptă iar Iordache s-a înălțat frumos în careul mic și a plasat balonul cu o lovitură de cap lângă bara din dreapta lui Spânu. În mai puțin de un sfert de oră avantajul gazdelor s-a dublat. Bloj a interceptat o minge în terenul advers, Kayondo a continuat faza cu o centrare în șase metri, de unde Sulea a înscris fără probleme. Deva mai putea înscrie prin Kayondo și Sulea, nu a făcut-o și au urmat trei minute care puteau întoarce soarta partidei. A fost mai întâi accidentarea lui Kelemen, care a făcut entorsă și a trebuit să fie înlocuit de Cristi Creciunesc, aflat la primul său joc oficial pentru Deva. În faza imediat următoare, la un corner al Progresului mingea a căzut în careul mic devean și Arjocan a împins-o în poartă din doi metri. La nici un minut distanță Hrudei a scos o lovitură de la 11 metri, tot el a executat însă Bădescu a apărat.

Partea secundă a avut același aspect, cu devenii în control. Orice speranță de revenire a oaspeților s-a rupt după eliminarea lui Marius Musteța, care a văzut roșu direct, fază la care s-a dictat și o „indirectă” în careul cărășan. Doboș a pasat scurt lui Bloj și acesta a făcut 3 – 1 cu un șut care l-a învins pe Spânu. Scorul final l-a stabilit Kayondo, excelent lansat în adâncime de pasa lui Sulea, care a înscris din marginea careului mare.

„Am făcut un joc bun, consistent, am efectuat un presing sus, îi felicit pe băieți pentru modul cum s-au comportat la acest meci. Am avut un start perfect, am marcat repede, a fost o victorie clară a noastră. Putea fi la un scor și mai mare, ne-am creat destule alte ocazii. La 2 – 0 a apărut un moment de neatenție, s-a făcut 2 – 1, apoi la 30 de secunde au avut penalty, puteau să ne egaleze. Cred că a fost acordat ușor, mai mult s-a aruncat jucătorul lor, dar oricum a apărat Bădescu, nu mai contează. Rezultatul este meritat, importante sunt punctele, am mai spus-o, suntem în grafic pentru atingerea obiectivului. Am creat o echipă frumoasă, demult nu a mai fost Deva așa de sus în clasament. Urmează pentru noi un alt meci greu, în deplasare la Șimian cu Viitorul”, a declarat Ștefan Nanu după succesul cu Ezeriș.

vineri, 15 octombrie, ora 15, stadion „Dacia” Orăștie

CS Municipal Deva – Progresul Ezeriș 4 – 1 (2 – 1)

Deva: Bădescu – Kelemen (28 Cr. Creciunesc), Plută, Iordache (46 Dobre), Doboș – Bloj, Țoiu (80 Marinca), Stelea, Vasilescu (46 Branea) – Kayondo, Sulea. Antrenor Ștefan Nanu

Progresul: Spânu – Mărgan, Popescu, Marius Musteța (eliminat 70), Berco (52 Marian Mustețea) – Arjocan (77 Bogdan), Giurică (77 Takenori), Derbac, Dalea – Barbu (52 Călin), Hrudei. Antrenor Dorian Arbănaş

Au marcat: Iordache (7), Sulea (14), Bloj (70), Kayondo (81), respectiv Arjocan (29)

Arbitri: Claudiu Filip (Craiova) – Marius Matica, Florentin Andrei (ambii Oradea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *