Fotbal liga a III-a

Hunedoara se impune și la Ungheni

Gazdele din Ungheni au marcat primul și ultimul gol al întâlnirii, dar nu a fost nici pe departe suficient pentru a obține ceva în fața Hunedoarei. Cu Jairo Rodrigues revenit în primul 11 după accidentare, Hunedoara a început mai bine, Mogoș și Vlad având primele șuturi la poartă. Unirea a revenit repede și a început să pună probleme la poarta oaspeților, cu Astafei, Săvoaia, Iuga (minge scoasă de sub transversală de Lefter) și Bucur (cap din șase metri deviat în corner de un apărător) la finalizare. Același Bucur a deschis scorul după o fază prelungită la un corner – a fost dealtfel un adevărat festival de cornere la această partidă, mai ales în prima parte. După ce Lefter a apărat în fața lui Săvoaia și Arnăutu a trecut pe lângă centrarea în trei metri a lui Simon, a venit egalarea pe finalul reprizei. Hergheligiu a pătruns pe partea dreaptă, a centrat perfect pentru Buș, care a marcat din mijlocul careului. Hergheligiu și Jairo (minge trimisă cu capul, scoasă de la vinclu de portarul Feier) puteau aduce Hunedoara în avantaj încă de la pauză.

A făcut-o la trei minute de la reluare Arnăutu, cu o lovitură de cap la centrarea aceluiași foarte activ Hergheligiu. Buș a majorat diferența la o fază în care a întors pe dos tot flancul drept al defensivei adverse și a trimis din careu la colțul lung. Peste alte patru minute, Mogoș a marcat golul meciului, cu un șut formidabil de la 28 de metri care s-a dus lângă bară. Iacob putea înscrie și el, dar cel care a stabilit scorul final a fost Astafei, după ce Hășmășan a interceptat o minge trimisă greșit de Lefter în propriul careu.

„Adversarii ne-au surprins inițial prin jocul lor agresiv, nu printr-o posesie sau un joc elaborat, doar au fost mai conectați la începutul de meci. Am suferit, deși le-am spus băieților toată săptămâna că Unirea e o echipă organizată. I-am urmărit, am văzut probleme ale lor pe fazele fixe și unde am crezut că speculăm noi, am luat primul gol la o fază fixă. După aceea ne-am revenit, finalul reprizei și începutul reprizei secunde ne-au aparținut. Mă bucură că jucătorii care au intrat la pauză și după pauză au făcut-o foarte bine, mă bucură victoria de azi. La 4 – 1 puteam să gestionăm mai bine finalul. S-a jucat numai pe contre, numai decisiv, s-a rupt cumva jocul. Am încercat să facem și construcție, chiar nu sunt supărat pe Fane (n. red.: Lefter) că a greșit la golul doi, în momentul în care vrem să arătăm ceva în joc ne asumăm și riscuri, se poate greși. Asta e, vedem unde am greșit și încercăm să remediem. Etapa viitoare întâlnim Cugirul, echipa de pe locul 2, cu jucători de calitate care joacă de foarte mult timp împreună. Sperăm să ne prezentăm la ora jocului foarte bine”, a declarat la finalul partidei Florin Maxim, antrenorul Hunedoarei.

vineri, 15 octombrie, ora 15, stadion „Central” Ungheni

Unirea Ungheni – CS Hunedoara 2 – 4 (1 – 1)

Hunedoara: Lefter – Vlad, Garutti (46 Iacob), Rodrigues, Trășcan – Simon (68 Motta), Mogoș, Giura (46 R. Cristian), Buș (68 Bedea) – Hergheligiu, Arnăutu (79 Dumitru). Antrenor Florin Maxim

Au marcat: Bucur (28), Astafei (85), respectiv Buș (41, 57), Arnăutu (48), Mogoș (61)

Arbitri: Cristian Moldoveanu – Hunor Recsenyedi (ambii Sfântu Gheorghe), Biro Kopriva (Carei)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *