Fotbal liga a III-a

Jiul joacă la Gilortul în așteaptarea „decisivului” cu Hermannstadt

Penultima etapă a sezonului programează sâmbătă pentru Jiul o deplasare în Gorj, pe stadionul „Cristinel Răducanu” din Târgu Cărbunești, unde va întâlni pe Gilortul. Gazdele au căzut o poziție în clasament după eșecul din runda trecută, un 1 – 3 pe terenul celor de la Hermannstadt II. Sibienii conduceau cu 2 – 0 încă din min. 19, Dănăricu a redus diferența în min. 68, dar ultimul cuvânt l-au avut tot adversarii, care au stabilit scorul final în min. 81. Iată și jucătorii folosiți în acel meci de antrenorul Florin Popete: Constantinescu – Afrim, Dolcescu, Gheorghe, Popa – Oprișa, Avrămescu – Bubuioc (46 Unguru), Dănăricu, Almăjanu – Cocină (85 Filip).

În tur la Petroșani a fost 2 – 1 pentru Jiul, goluri marcate de Cuibari și Mazilu, respectiv ex-deveanul Roncea. Între timp Gilortul a ajuns pe locul 4, cu 24 de puncte, șapte victorii, trei egaluri, șase înfrângeri, golaveraj 27 – 29, Jiul este pe 8, cu 15 puncte, trei victorii, șase egaluri și șapte înfrângeri, golaveraj 16 – 29.

Mai importante decât aceste cifre sunt cele trei puncte care separă echipa din Vale de locul 9, care duce la barajul pentru rămânerea în liga a treia. Ocupanta acelui loc este Hermannstadt II (12 puncte), care în această etapă va juca vineri acasă cu Flacăra Horezu, grupare aflată în cădere liberă, cu un singur punct acumulat în 2021. Să mai adăugăm și că formația pregătită de Dorin Zotincă a beneficiat în ultimele etape de aportul unor jucători de la prim divizionara clubului sibian, în tentativa de a se salva de la retrogradare. Anticipând puțin (nici nu e greu), se anunță un meci de foc în ultima etapă la Petroșani între Jiul și Hermannstadt, o adevărată finală pentru salvatorul loc 8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *