Fotbal liga a III-a Fotbal liga a IV-a

Regrete după retragerea Retezatului din Liga 3

După cum se știe deja, Retezatul Hațeg s-a retras din liga a treia, așa cum Sportul Hunedorean v-a informat cu promptitudine la vremea respectivă. Articolul a fost preluat dealtfel de colegii din presa județeană, zonală și națională, pe larg sau pe scurt, după preferințe.

Discuțiile au continuat însă atât în public – a apărut imediat un comunicat al Primăriei Orașului Hațeg, care justifica retragerea prin costurile ridicate de participare în eșalonul superior – cât și în privat, între cei care au contribuit la finanțarea echipei. Am primit la redacție un comunicat pe care îl redăm integral, considerând că iubitorii fotbalului din Hațeg (și nu numai) merită să cunoască opiniile pe marginea subiectului ale tuturor celor implicați.

„Am auzit în ultima vreme în spațiul public vehiculate multe neadevăruri în ceea ce privește administrarea și activitatea secției de fotbal a CSO Retezatul Hațeg. Am tăcut la multe dintre aceste neadevăruri aduse în fața dumneavoastră, însă sunt unele care mă privesc direct pe mine, Solomon Buzducea, și care ar trebui clarificate. Una dintre minciunile care s-a spus este că am cheltuit în mod dezastruos „imense” sume alocate de primărie pentru CSO Retezatul Hațeg pentru aducerea prea multor jucători pe salarii foarte mari și alte cheltuieli inutile, fapt care a dus la retragerea echipei din Liga a 3-a. În afară de cei doi jucători ugandezi la care a fost într-adevăr ideea și implicarea mea, dar cu acordul și cunoștința conducerii administrative, nu veți mai găsi niciun alt jucător să poată spune că a discutat sau a încheiat contract cu mine. Toți cei care au fost lângă echipă cunosc faptul că încă din anul 2018 și până astăzi nu am avut nicio implicare în felul în care s-au cheltuit sau administrat resursele clubului de fotbal și știți că am stat lângă echipă doar cheltuind sume importante din bugetul familiei mele pentru a da echilibru și perspectivă echipei, fără a avea vreo funcție oficială în cadrul Asociației Sportive sau a Primăriei Hațeg.

Am făcut toate acestea cu drag și bucurie, nu pentru a fi aplaudat, ci conștient de faptul că am și o datorie morală față de oamenii și locul în care Dumnezeu m-a așezat.

În tot acest timp ați putut observa că nu am fost interesat de publicitate, nu am postat investițiile și realizările sportive, nu am apărut cu declarații de presă. Am făcut totul cu credința că trebuie doar să semănăm în liniște și într-o zi ne vom bucura de roadele a ceea ce am semănat. Rămân însă cu regretul că dacă exista suficientă înțelepciune, dorință și deschidere, se găseau resurse (nu doar din bugetul local) pentru ca hațeganii pasionați de sport să poată avea în continuare bucuria de a veni la stadion și nu era nevoie să dărâmăm atât de ușor ceva ce s-a construit cu mult preț și efort.

Vă mulțumesc,

Solomon Buzducea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *