Fotbal liga a III-a

Calcule la un loc pe podium pentru Deva

CS Municipal Deva nu mai poate ocupa locul al doilea în serie, care duce la barajul de promovare, în schimb poate spera cu îndreptățire la un onorabil loc 3 la finalul campionatului. Însă, pentru a-l obține, prima condiție obligatorie este victoria în partida de sâmbătă de pe terenul „lanternei roșii”.

Minerul Costești – CSM Deva se joacă pe stadionul „1 Mai/ Municipal” din Râmnicu Vâlcea și pleacă de la următoarele date: gazdele sunt pe ultimul loc cu 7 puncte, o singură victorie, patru egaluri și 11 înfrângeri, golaveraj 15 – 45, oaspeții se află pe 5, cu 23 de puncte, șase victorii, cinci egaluri și cinci înfrângeri, golaveraj 25 – 21. În tur la Simeria devenii s-au impus cu un categoric 3 – 0, goluri Stere (ajuns între timp la Dinamo) și Ghighilicea, ultimul cu două reușite. Ca și Stere, nici Târș și Lehel – dintre cei care au evoluat atunci – nu mai fac parte din lotul cu care Nanu a abordat sezonul de primăvară.

Ambele combatante vin după remize obținute în deplasare săptămâna trecută. Dacă despre meciul Devei de la Horezu am relatat pe larg la vremea respectivă, să spunem că Minerul scos un surprinzător 1 – 1 la Gaz Metan Mediaș II. Gazdele au deschis scorul în min. 20, iar Marius Vlad a egalat în min. 63. A fost primul punct obținut de vâlceni după șase înfrângeri consecutive în campionat. Echipa din Costești a evoluat în următoarea alcătuire: Vlădoi – Mazilu, Diaconescu, Preoteasa, Vlad, Vladu, Marinescu, Zotică, Mihalcea, Rădulescu, Pașoi. Au mai jucat Negoiță, Păun și Nicolaescu.

Vorbeam despre calcule în disputa pentru locul 3 (pur onorific, dar generator de orgolii până la urmă), iată cum arată situația din clasament și programul jocurilor rămase pentru cele patru echipe implicate.

locul 3 Mediaș, 25 de puncte: deplasare la Dăești, acasă cu Șelimbăr;

locul 4 Gilortul, 24 de puncte: acasă cu Jiul, deplasare la Cisnădie;

locul 5 Deva, 23 de puncte: deplasare la Costești, acasă cu Dăești;

locul 6 Dăești, 21 de puncte: acasă cu Mediaș, deplasare la Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *