Fotbal liga a IV-a

Lupeniul a trecut lejer de Rovinari în Cupă

Minerul Lupeni Jiul Rovinari 4 – 0 (4 – 0)

Au marcat: Bănceanu (11, 23), Eshun (12, 28)

Minerul (antrenor Dan Voicu): Raț – Arcuși, Ciocîrlan, Matei (46 Ciucurescu), Doboș – Mazilu (61 Roșian), Bănceanu (61 Prem), D. Creciunesc, Mândreci (61 Iepure) – Eshun (81 Harangozo), Baidoo

6 – 5 la lovituri de departajare; au marcat Doboș, Roșian, Harangozo, Prem, Creciunesc, Iepure – Șitoianu, I. Popescu, Stegaru, Munteanu, Braia; Raț a apărat lovitura lui Goșa

Cu trei dintre noile achiziții – Doboș, Baidoo și Eshun – în primul 11, Minerul a făcut miercuri instrucție cu vicecampioana Gorjului în Cupa României. A fost un meci la discreția gazdelor, dornice să spele în fața publicului din Lupeni imaginea acelui 0 – 3 cu Viitorul Arad din barajul de promovare.

Prima șansă de gol a venit în min. 6, la cornerul bătut de Doboș, când portarul Negreț a ajuns înaintea lui Eshun la minge. Atacantul ghanez s-a revanșat peste cinci minute, când a centrat perfect de pe dreapta pentru lovitura de cap a lui Bănceanu, care a trimis imparabil sub transversală. Un minut mai târziu Baidoo s-a distrat cu doi apărători ai oaspeților, Eshun a rămas singur cu portarul și l-a executat simplu pentru 2 – 0. Bănceanu a realizat dubla la o centrare de pe stânga a aceluiași Eshun, în mare vervă de joc. Eshun a fost totodată creator și finalizator la golul patru, cu o minge interceptată la 20 de metri de poartă și un șut imparabil din marginea careului mare. Tot el putea realiza hat-trick-ul în min. 42, însă șutul său a fost respins cu un reflex salvator de Negruț. Finalul primei reprize a adus câte o ocazie de fiecare parte, mai întâi lovitura de cap a lui Tătaru puțin pe lângă bara din dreapta lui Raț, apoi contraatacul purtat de Mazilu la care portarul gorjenilor a intervenit bine în fața lui Baidoo.

După pauză nu s-a mai marcat, deși oportunități de gol au fost destule în contul Minerului. Mazilu l-a servit bine pe Eshun, însă Negruț a respins în corner șutul acestuia (min. 51), Eshun a oferit un moment de virtuozitate în careu, din păcate nefinalizat (59), Ciucurescu a avut o dublă ocazie, întâi cu un șut la colțul scurt scos de portar, apoi cu o lovitură de cap la cornerul bătut de Doboș (63), Eshun l-a servit pe Baidoo și acesta a ratat singur cu portarul din șase metri (68), cei doi au schimbat rolurile, Baidoo servant și Eshun la finalizare cu minge trimisă peste poartă singur în careu (71), Creciunesc bară transversală din lovitură liberă lateral stânga (77) și o nouă șansă irosită de Baidoo față în față cu Negruț (79).

La acest scor în fața (teoretic) celui mai periculos adversar, trupa lui Dan Voicu și-a asigurat în bună măsură accederea în finala regională. Tot miercuri, în meciul din cealaltă grupă zonală, Păulișana Păuliș (Arad) – Gloria Moșnița Nouă (Timiș) 2 – 0. Sâmbătă Minerul întâlnește în deplasare Viitorul Severin, echipa mehedințeană pulverizată în barajul de promovare de o altă reprezentantă a Gorjului, Vulturii Fărcășești (5 – 1 și 3 – 2).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *