Fotbal liga a III-a

Deva s-a retras din Liga 3

O poveste cu final așteptat și-a derulat ultimul episod. CSM Deva se retragere din liga a treia și se va înscrie în Campionatul Județean Liga 4, acolo unde până în sezonul trecut a activat echipa a doua a clubului.

Recapitulăm filmul evenimentelor. Formația deveană a încheiat pe primul loc în seria 7 anul calendaristic 2023, când mai erau doar trei etape rămase de jucat din sezonul regulat. În iarnă s-a operat o reducere drastică a bugetului la CSM, drept care a urmat o epurare a lotului. Au fost 12 disponibilizări, urmate de alte trei plecări după ce s-a reluat campionatul. Jucătorilor rămași li s-a propus o nouă grilă de salarizare, cu contractele mult diminuate, lucru cu care aceștia nu au fost de acord și au așteptat data de 30 iunie, la care încetau înțelegerile cu clubul. În aceste condiții nu e de mirare că Deva a „reușit” în numai trei etape să coboare de pe locul 1 pe 3, iar în play-off să rateze – absolut previzibil – accederea la barajul de promovare, ultimul lucru care era dorit de conducere.

Ca o paranteză, echipa de handbal feminin a Devei – care în această vară a jucat barajul de promovare în Liga Florilor – nu a avut nici măcar posibilitatea de a continua la un nivel inferior și s-a desființat pur și simplu. Salvarea echipei de futsal – câștigătoarea Cupei României în acest an și prezență constantă la vârf în Liga 1 – a constat în revenirea la finanțatorul privat Doru Popa și la denumirea de Autobergamo, formula care a adus două titluri de campioană națională.

Pentru ca tabloul să fie complet, adăugăm că în această primăvară președintele clubului, Nelu Ardelean, a demisionat, iar fostul primar Florin Oancea – inițiatorul proiectului acestui Club Sportiv Municipal – a pierdut alegerile la Primăria Deva.

Despre echipa de fotbal au rămas puține de spus. Reunirea lotului, prevăzută inițial pentru marți, 9 iulie, nu a mai avut loc. Dintre „cei vechi” au rămas la echipă doar Kelemen, Bedea și juniorul Chițimia. Lotul pentru următorul sezon de liga a patra se va completa cu juniorii de la U-19 și U-17, ultimii – antrenați de Florin Călugărița – recent câștigători ai Campionatului Național Județean la categoria lor de vârstă. Pregătirea noului sezon de Liga 4 va începe cel mai probabil după 22 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *