Fotbal Fotbal Liga 2

Cum se prezintă Corvinul pentru Europa League

Între finala de Cupă cu Oțelul (15 mai) și reunirea lotului pentru noul sezon (10 iunie), jucătorii Corvinului au avut mai puțin de o lună de vacanță. Încă și mai puțin timp a fost de la începerea pregătirilor până la primul joc oficial, Supercupa cu FCSB (4 iulie). Iar acest meci a fost doar aperitivul unei veri extrem de încărcate pentru hunedoreni, deoarece urmează „joile europene”, în 11, 18, 25 iulie și 1 august.

Cum mai sunt foarte puține zile până la debutul în Europa League – partida din deplasare cu vicecampioana Ungariei – să vedem cum se prezintă la zi formația hunedoreană.

Cu 11 jucători aduși în intersezon (chiar dacă jumătate sunt juniori de perspectivă, nu neapărat soluții în momentul de față), principala sarcină a colectivului tehnic a fost integrarea noilor veniți într-un ansamblu care a funcționat bine în sezonul precedent. Pentru a se realiza asta a trebuit mers pe repede-înainte, având la dispoziție doar trei amicale în cantonamentul sloven, plus Supercupa. Partida cu FCSB a oferit și indicii despre 11-le probabil din întâlnirea cu Paksi: Lefter – Iacob, Lică, Manolache, Velisar – Hrezdac – Roger, Neacșa, Ubbink, Pîrvulescu – Buș. După cum se vede, compartimentul defensiv a rămas același din campionatul trecut, cele trei noutăți apărând la mijloc și în atac: Roger, Ubbink și Buș în locul lui Lupu, Bradu, respectiv Coman (ultimul transferat la Sepsi, ceilalți doi rămași în lotul hunedorean). Dacă Ubbink a avut ghinion și a ieșit accidentat după nici 20 de minute, Roger a părut că încă nu e sincronizat cu colegii din ofensivă la cele câteva acțiuni inițiate, iar Buș mai are până să îl facă uitat pe Coman, rămânând dator cu o prestație mai convingătoare pentru viitorul apropiat (prima ocazie, joi). În rest, îngrijorătoare a fost ușurința cu care apărarea a fost depășită în partea secundă de atacanții bucureșteni, care și-au creat destule ocazii de gol.

Adversarii de la Paksi au susținut și ei în această perioadă jocuri de pregătire, 1 – 4 cu Bohemians Praga și 3 – 1 cu Austria Viena. În acest ultim meci, la care au fost două reprize de câte 60 de minute tocmai pentru a da cât mai multe minute întregului lot, antrenorul György Bognár i-a utilizat pe: Szappanos (80 Simon) – Kovács (80 Osváth), Ötvös (80 Szekszárdi), Kinyik (60 Vas), Debreceni (60 Lenzsér), Kocsis (80 Silye), Papp (80 Horváth), Balogh (60 Vécsei), Haraszti (60 Skribek), B. Szabó (40 Mezei), Böde (40 Book, 80 Tóth). Golurile victoriei au fost marcate de Haraszti – două și Szekszárdi.

Partida tur Paksi – Corvinul este programată joi, 11 iulie, de la ora 20, și va fi televizată de DigiSport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *