Fotbal Fotbal Liga 2

Gata cantonamentul, urmează Supercupa, Europa League și campionatul

Corvinul și-a încheiat cantonamentul de la Rogla (17 – 28 iunie) și se pregătește să înceapă sezonul oficial mult mai devreme decât de obicei. Dincolo de rezultatele din amicale (pe care le reamintim mai jos), mai punctăm și alte aspecte din perioada de pregătire.

Din lotul deplasat în Slovenia au făcut parte nouă din cei 11 jucători aduși în această vară la Hunedoara. Au fost lăsați acasă juniorii nigerieni Babatunde și Rasaq, dintre noile achiziții, Sebastian Ion (pentru examenul de bacalaureat) și Yanis Răducanu, dintre componenții lotului în sezonul trecut. După cum s-a anunțat, de la Corvinul au plecat Coman (transferat la Sepsi Sfântu Gheorghe, a marcat deja în amical pentru covăsneni), Roman și Adrian Nicolae (ambii și-au dorit echipe unde să joace mai mult).

Referitor la valoarea adversarelor întâlnite, acestea nu doar că evoluează în prima ligă din țările lor, ci două dintre ele au câștigat titlul național și se pregătesc pentru preliminariile Champions League. Și nu trebuie să uităm nici un moment că, deși a terminat campionatul pe loc promovabil, Corvinul este la ora actuală tot o formație de ligă secundă din România.

O misiune prioritară a colectivului tehnic este integrarea celor transferați recent într-un angrenaj care a funcționat bine și foarte bine în sezonul precedent. „Cei nou-veniţi, e adevărat, mai au nevoie de acomodare, dar e clar că aduc un plus echipei”, spunea Maxim după al doilea meci de pregătire, cel cu Celje, campioana Sloveniei (care apropo, vara aceasta a învins și Rapidul într-un amical). Pare că deja e conturată formula cu care se va aborda sezonul oficial, în special dubla cu Paksi din Europa League. Primul 11 ar putea fi Fl. Iacob/ Lefter – Iacob, Lică, Manolache, Velisar – Hrezdac – Roger, Neacșa, Ubbink, Pîrvulescu – Buș. Un plus de experiență așadar la mijloc și în atac, adus de Buș (31 de ani), Ubbink (31) și Roger (28), poate și în poartă de Florin Iacob (30 de ani).

Așa cum am promis, iată „casetele tehnice” ale celor trei amicale.

21 iunie: NS Mura (locul 6 Slovenia) – Corvinul 3 – 2 (2 – 1)

Au marcat: Antolin (5), Pucko (17), Jelovica (80) – Goodnews (42), Hergheligiu (54 penalty)

Corvinul (repriza I): Fl. Iacob – Fv. Iacob, Chindriș, Manolache, Neacșa – Hrezdac – Mitran, Bradu, Ubbink, Gîrbiță – King (Goodnews)

Corvinul (repriza II): Lefter – Pîrvulescu, Lică, I. Pop, Velisar – Cărăruș – Lupu, Roger, Hergheligiu, Câmpan – Buș

25 iunie: NK Celje (campioană Slovenia) – Corvinul 2 – 0 (1 – 0)

Au marcat: Aarons (35), Speljak (65)

Corvinul: Fl. Iacob – Fv. Iacob, Lică, Manolache, Velisar – Hrezdac – Roger, Neacșa, Ubbink, Pîrvulescu – Buș

După min. 60 au intrat și ceilalți componenți ai lotului, mai puțin Cărăruș, ușor accidentat.

27 iunie: FK Borac Banja Luka (campioană Bosnia) – Corvinul 2 – 0 (1 – 0)

Au marcat: Vukovic (11), Carolina (71)

Corvinul a început cu: Lefter – Iacob, Lică, Manolache, Velisar – Hrezdac – Roger, Neacșa, Ubbink, Pîrvulescu – Buș, pe parcurs au mai intrat și alții.

Programul jocurilor oficiale din această lună arată astfel:

4 iulie, ora 20, Supercupa României: FCSB – Corvinul

11 iulie, ora 19, Europa League: FC Paksi (locul 2 Ungaria) – Corvinul

18 iulie, ora 21, Europa League: Corvinul – FC Paksi

25 iulie, Europa League: Corvinul Hunedoara – HNK Rijeka (locul 2 Croația) sau Conference League: Corvinul Hunedoara – AEK Larnaca (locul 2 Cipru)

1 august, Europa League: HNK Rijeka – Corvinul Hunedoara sau

Conference League: AEK Larnaca – Corvinul Hunedoara

Liga 2 din România ia startul în 3 august. Meciul Corvinului din prima etapă va fi cu siguranță programat mai târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *