FUTSAL | ACS West Deva a furnizat prima mare surpriză a sezonului! 3
Fotbal liga a IV-a

FUTSAL | ACS West Deva a furnizat prima mare surpriză a sezonului!

FUTSAL | ACS West Deva a furnizat prima mare surpriză a sezonului!

Etapa a 2-a a Ligii 1 Futsal Fortuna s-a încheiat cu o mare surpriză, prima a noului sezon. Învinsă în prima rundă cu 10-0 de concitadina CSM, ACS West Deva a învins vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc, scor 5-4, după ce la pauză harghitenii conduceau cu 4-1!

FK Odorheiu Secuiesc, care venea după un succes în fața Luceafărului Buzău în prima etapă, scor 13-4, a început în forță meciul de la Deva. Căpitanul Tankó Levente a deschis scorul după mai puțin de două minute de la startul confruntării. Harghitenii au continuat să atace, dar cei care au marcat au fost jucătorii echipei gazdă, prin Sebastian Mateescu, în minutul 12. Trupa lui Jakab Zoltán a turat motoarele și, până la pauză a mai marcat de trei ori, la capătul unor faze foarte spectaculoase.

FK Odorheiu Secuiesc a început în ofensivă și repriza secundă, dar dominarea oaspeților a fost una sterilă. Golul marcat de Gálfi Artur, fost jucător la FK Odorheiu Secuiesc, în minutul 24, a părut să nu însemne mare lucru pentru West Deva, care a stat pe toată durata jocului în doar cinci jucători de câmp: Andrei Cîrstea, Krisztian Boda, Ionuț Florea, Gálfi Artur și Sebastian Mateescu. Doi dintre juniorii grupării hunedorene, Vlad Voiculescu și Antonio Nicoară au avut apariții meteorice de-a lungul partidei. Voiculescu însă are meritul de a fi marcat un gol important, cel de 4-4, după ce Florea reușise să reducă din diferență.

Ocaziile ratate de echipa lui Jakab Zoltán, relaxarea cu care a fost abordată repriza a doua de echipa sa, gafele portarului Farkas Róbert, intervențiile extraordinare ale portarului hunedorean Nicolae Vrânceanu sunt câteva dintre explicațiile surprizei de la Deva.

La 4-4, în finalul partidei, când FK Odorheiu Secuiesc juca „5 contra 4”, István Hadnagy a ratat cu poarta goală din 2 metri! La câteva secunde distanță de ratarea lui István Hadnagy, West Deva marca golul unei victorii nesperate!

După meciul de luni de la Deva, Liga 1 Futsal Fortuna se va întrerupe pentru a face loc celor două partide oficiale ale primei reprezentative, confruntările cu Kazakhstan și Azerbaijan din Elite Round-ul preliminariilor FIFA Futsal World Cup 2024.

ACS West Deva – FK Odorheiu Secuiesc 5-4 (1-4),

Au marcat: Sebastian Mateescu (12), Gálfi Artur (24, 39), Ionuț Florea (33), Vlad Voiculescu (34) / Tankó Levente (2, 16), Iszlai Richárd (13), Bálint Andor (18)

Arbitri: Chița Liviu (Pitești), Pentek Laurențiu (Oradea); Anca Florin Daniel (Deva)

Observator arbitri: Sorescu Bogdan (Pitești)

FUTSAL | ACS West Deva a furnizat prima mare surpriză a sezonului! 4

Material în cadrul “Proiect cofinanțat de Primăria și Consiliul local al municipiului Deva”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *