Fotbal liga a IV-a

Gloria Geoagiu câștigă clar primul meci din Cupă

sâmbătă,15 iulie, ora 18, stadion „Orășenesc” Geoagiu:

Gloria Geoagiu – Vulturii Fărcășești 3 – 0 (1 – 0)

Au marcat: Hăprian (44), Marcu (59 penalty), Vajda (77)

Gloria (antrenor Gabriel Cotoară): Deak – Puțan, Scrob, Szilard, Ciucurescu – Marinca, Cîrdei (cpt), Hăprian – Cl. Marcu, R. Crăciunescu, Costea. Au mai jucat Bacrău, Vajda, Tătulea, Sav, Noja

Vulturii (antrenor Daniel Bălașa): D. Popescu – Tudoran, Oiță (cpt), Constantin, Negrea – Miroiu – Peia, Roman, Preoteasa, Șelaru – Berescu

La fel ca și în sezonul trecut – primul în acest format ciudat, cu grupe zonale – Gloria a început faza națională din Cupa României cu o victorie categorică. Nu a fost 13 – 0 ca în urmă cu un an, asta și pentru că Nera Bogodinți, adversarul de atunci, activa în Liga 5 Caraș, în timp ce Vulturii Fărcășești e vicecampioana Ligii 4 din Gorj.

Disputat pe o căldură de peste 30 de grade, meciul a avut un început echilibrat. Prima ocazie mai clară a apărut în min. 23, lovitură de cap peste poartă a lui Marcu la un corner de pe partea stângă.

Gazdele și-au încercat șansa cu șuturi care fie au fost parate de portar (min. 27 și 30), fie au fost respinse de apărarea adversă (min. 35). Golul a căzut cum nu se putea mai bine pentru Geoagiu, chiar înainte de pauză, Hăprian fiind cel care a înscris imparabil din marginea careului mare.

Oaspeții au revenit mai deciși de la cabine și au dominat începutul părții secunde. Puteau egala în min. 52, la o fază când balonul a șters bara porții lui Deak, însă cei care au punctat au fost tot fotbaliștii Gloriei. A fost o greșeală a portarului Popescu, care a ratat mingea, a faultat în careu – a primit și cartonașul galben – iar Marcu a transformat lovitura de la punctul cu var. Antrenorul Gabriel Cotoară s-a dovedit extrem de inspirat cu schimbările de final, pentru că Vajda a marcat la nici două minute după ce a fost introdus pe teren, la capătul unei faze prelungite de atac.

Cu acest 3 – 0 de sâmbătă, campioana județeană a Hunedoarei merge miercuri la Mașloc, pentru partida cu Voința (învinsă de Vulturii în prima etapă cu 2 – 1), având șanse mari de a disputa finala grupei. Victoria, egalul, chiar și o înfrângere la un singur gol vor aduce Gloria în postura de a întâlni sâmbăta viitoare (22 iulie), tot la Geoagiu, pe Viitorul Arad. Arădenii s-au distrat în grupa cealaltă, câștigând ambele jocuri, 6 – 1 acasă cu Magica Balta Caransebeș și 2 – 0 în deplasare cu Recolta Dănceu.

Cupa României, Regiunea 4, Grupa 1

rezultate:

12 iulie: Vulturii Fărcășești – Voința Mașloc 2 – 1

15 iulie: Gloria Geoagiu – Vulturii Fărcășești 3 – 0

program:

19 iulie: Voința Mașloc – Gloria Geoagiu

22 iulie, finala: ? – Viitorul Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *