Se dă adunarea la Petroșani și Deva 1
Fotbal liga a III-a

Se dă adunarea la Petroșani și Deva

Nu am uitat – în nici un caz! – de singurele două formații din județ rămase în liga a treia, după ce Corvinul a promovat, Aurul a retrogradat, iar Retezatul s-a retras. Revenim cu ultimele noutăți de la Petroșani și Deva, echipe care vor aborda sezonul 2023 – 2024 cu loturi substanțial modificate.

Cronologic, prima se reunește Jiul, luni, 10 iulie, de la ora 17, pe „Petre Libardi”. Lista plecărilor este una extinsă și îi cuprinde pe Ferhaoui, Aerts, Fortune, Amadou, Caralicea, Covaci, Goilean, Tănăsoiu, Dobrean, Bădărău, Botoroagă, Jișa și Pușcă. La capitolul veniri am notat cele ale lui Gelu Velici (atacant, 31 de ani), Gabriel Ciubotariu (mijlocaș, 25 de ani), Andy Robert Stancu (mijlocaș, 23 de ani), Raul Iorgulescu (atacant, 21 de ani) – toți de la Viitorul Șimian – și Andrei Paliu (fundaș, 22 de ani, ACSO Filiași). Conducerea clubului mai poartă tratative cu alți câțiva jucători, iar Sportul Hunedorean vă va oferi numele acestora după ce vor fi semnate contractele.

Formația pregătită de Flavius Boroncoi (foto) și-a fixat până acum trei amicale. Pe 22 iulie va juca la Deva, iar în 5 și 12 august o dublă cu Metalurgistul Cugir, acasă și în deplasare (ordinea nu e încă stabilită). Calendarul amicalelor nu este complet, pentru că Jiul va evolua pe 2 august în primul tur din Cupa României, datele tururilor următoare – în cazul unei calificări – fiind 9 și 16 august. Obiectivul declarat al petroșănenilor pentru campionat este calificarea în play-off.

Marți, 11 iulie, de la ora 14, se reunește lotul CSM Deva, cu foarte multe nume noi în componență. Este vorba despre Octavian Ionică (stoper, 26 de ani, de la Universitatea Alba), Sergiu Sabău (stoper, 23 de ani, Lipova), Denis Giosu (stoper sau fundaș stânga, 22 de ani, Lipova), Alexandru Rus (stoper, 21 de ani, Bistrița), Alexandru Georgescu (fundaș dreapta, 21 de ani, Farul), Alexandru Pătlăgică (fundaș dreapta, 20 de ani, UTA), Paul Copaci (fundaș stânga, 21 de ani, Bistrița), Gabriel Stoi (mijlocaș central, 27 de ani, Ripensia), Andrei Gavrilă (mijlocaș dreapta, 21 de ani, Lipova), Valentin Munteanu (mijlocaș ofensiv, 33 de ani, Buzău), Alexandru Stoica (mijlocaș ofensiv, 25 de ani, Bistrița) și Darius Buia (mijlocaș ofensiv, 29 de ani, Bistrița). S-a întors și Kayondo după împrumutul la CSA Steaua și se așteaptă oficializarea transferului lui Nicu Modan (atacant, 28 de ani), pentru aceasta fiind necesară numirea noii conduceri la Șoimii Lipova.

Sunt și destule despărțiri: Bădescu, Iana (ambii la Mioveni), Plută (în probe la Dumbrăvița), Vișan, Sulea și Filipaș. Clubul poartă negocieri și pentru alte rezilieri de contracte, astfel că vor mai fi cu siguranță plecări în perioada următoare. Obiectiv fixat la CSM este clasarea pe unul din locurile de baraj pentru al treilea sezon consecutiv.

Programul complet al amicalelor este următorul:

22 iulie: Deva – Jiul Petroșani

29 iulie: Deva – UTA U-19

5 august: Someșul Dej – Deva

12 august: Deva – Poli Timișoara

19 august: Deva – Dacia Orăștie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *