Fotbal liga a III-a

Aurul nu se mai înscrie, Retezatul se retrage

La începutul verii lucrurile stăteau promițător pentru formațiile din județul nostru. Corvinul și Deva jucau pentru al doilea an consecutiv barajul de promovare în liga secundă; Jiul și Retezatul se menținuseră în liga a treia; Aurul retrogradase, însă era într-o postură favorabilă – mai exact, poziția a patra dintre grupările retrogradate – de a-și menține locul în divizie, în cazul obișnuit al unor foarte probabile retrageri; în fine, Gloria Geoagiu disputa barajul interjudețean, putând deveni a șasea echipă hunedoreană prezentă în Liga 3 din sezonul viitor. Ce a fost în luna iunie e deja istorie. Corvinul a urcat în Liga 2, Deva a cedat finala barajului în fața Reșiței, iar Gloria a avut extrem de puține șanse în dubla manșă (0 – 4 și 1 – 2) cu Peciu Nou, campioana Timișului.

Luna iulie a adus însă vești rele pentru fotbalul hunedorean. Primele au venit de la Brad. În data de 14 iunie a fost votat în Consiliul Local un proiect – dătător de speranțe – privitor la înființarea unui Club Sportiv Municipal Aurul Brad. În proiect se găsesc precizări cu privire la regulamentul de organizare și funcționare a clubului, organigramă, Consiliu de Administrație (cu trei reprezentanți din consiliul local, Codruț Mihăilă, Florin Gavrilă și Nicolae Dineș), inclusiv referiri la organizarea unui concurs pentru postul de director. Din păcate la foarte scurt timp după aceea a apărut informația că echipa nu se va mai înscrie în Liga 3, chiar dacă vor fi locuri disponibile și va fi invitată de către Federație să participe.

Au urmat știrile referitoare situația formației din Hațeg. Deși Retezatul și-a atins obiectivul – rămânerea în divizie – la revenirea în al treilea eșalon, autoritățile locale au hotărât retragerea din campionat după un singur sezon. Decizia oficială a venit în urma ședinței de marți, 27 iunie. Culmea, asta după ce primarul municipiului a depus la Compania Națională de Investiții un proiectul în valoare de peste 18,5 milioane de lei pentru moderniza­rea bazei sportive din localitate (!). Proiectul prevede modernizarea terenului de joc, amena­jarea unui nou teren de antrenament cu gazon sintetic și nocturnă, două tribune a câte 600 de locuri fiecare și extinderea corpurilor de clădire existente (cu vestiare, birouri, grupuri sanitare, sală de forță și locuri de cazare).

De menționat este că sponsorul care a fost alături de Retezatul în sezoanele precedente și-a făcut cunoscută disponibilitatea de a susține și mai mult financiar echipa, în plus a mai apărut și un alt sponsor care s-a arătat gata să contribuie și el la finanțare. Nimic însă nu a contat, decizia – politică – era gata luată. Cum bine spunea cineva, „s-au irosit aiurea niște ani de muncă”, adică timpul pe care Hațegul l-a petrecut încercând să urce din campionatul județean la nivel național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *