Un devean, campion european la Karate Tradițional, la doar 10 ani. 1
Karate

Un devean, campion european la Karate Tradițional, la doar 10 ani.

          Peste 550 de sportivi, reprezentând 15 țări de pe bătrânul continent, s-au întrecut, la finalul săptămânii trecute, la Belgrad (capitala Serbiei), în cadrul finalei Campionatului European de Karate Tradițional, eveniment sportiv organizat de cătreFederația Europeană  de Karate Tradițional (European Traditional Karate Federation).

          Competiţia de la Belgrad a inclus probe de kata şi kumite, judeţul Hunedoara fiind reprezentat de sportivii  legitimaţi la ACS Ronin Deva  care au reprezentat cu cinste județul Hunedoara și România, urcând pe podiumul de premiere: Tudor Ișfan, Mihai Roșu , Mihaela Elena  Alba și Marcos Băican, legitimaţi la Asociaţia Club Sportiv Ronin din Deva, antrenați de sensei Mircea Cristian Popa (maestru emerit al sportului, centura neagră 6 dan – karate tradiţional).

           Tudor Isfan (categoria 10-11 ani), a câștigat medalia de aur  și titlul de campion european  pentru locul 1 la proba de kumite, Mihai Roșu  (cadeți 14-15 ani)  este vicecampion european câștigând medalia de argint pentru locul 2 la proba de kumite iar Mihaela Elena Alba  (tineret 18-20 ani), este  triplă vicecampioană europeană, după ce a câștigat trei medalii de argint (locul 2 la kumite,  locul 2 la fugu-go, un tur de kumite și un tur de kata și locul 2 la kogo kumite).

         Un bun exemplu a oferit elevilor săi antrenorul acestor campioni, el însuși campion de talie mondială: sensei Mircea Cristian Popa a urcat pe podiumul de premiere, la Belgrad, de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podimului european, devenind dublu campion european la categoria de vârstă „veterani”, ocupând locul I la proba de kumite, locul I la kogo kumite și locul III la fugu-go (un tur de kata și unul de kumite).

        Dacă pentru sensei Mircea Popa – multiplu capion european – medalia de aur reprezintă o încununare a unei cariere de peste 30 de ani în care a reprezentat karateul tradițional din România la cel mai înalt nivel internațional, este lăudabilă performața tinerilor sportivi antrenați cu multă dedicație de „veteran”: aflați la prima lor participare la un campionat european de karate, aceștia au revenit acasă cu o medalie de aur și 4 medalii de argint.

         Impresionantă este reușita tânărului sportiv Tudor Ișfan, campion european la nici 10 ani. Elev al Colegiului Național Sportiv „Cetate” din Deva, micul campion este pasionat de karate tradițional, sport pe care îl practică de la vârsta de 4 ani, în paralel cu ciclismul de performanță și înotul.

          „Astăzi, Tudor a obtinut primul loc în cadrul  Cupei Europene  a Campionatului European EKTF Traditional Karate, ediția 36, de la Belgrad, Serbia. O medalie muncită și obținută prin dăruire și multe antrenamente. Am sperat și am visat la ziua de azi. Imnul național al României i-a fost cântat lui Tudor, pentru prima lui medalie  europeană, la cei la 9 ani și jumatate cât are el. Mă bucur că munca pe care de 5 ani o desfășoară a fost recompensată.

           Sportivii noștrii au dominat toate podiumurile la Belgrad, semn că în țara noastră antrenorii și părinții își fac treaba cu succes.” – a scris pe pagina sa de socializare Marius Isfan, tatăl campionului european.

           Prezenţa sportivilor din Deva pe podiumul prestigioasei competiţii de karate, confirmă, încă odată, valoarea şi dorinţa tinerilor legitimaţi la Asociaţia Club Sportiv Ronin  Deva de a se afirma pe plan intern şi internațional.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *