Bogdan Lobonț -Cetățean de Onoare al municipiului Hunedoara 3
Uncategorized

Bogdan Lobonț -Cetățean de Onoare al municipiului Hunedoara

            Sâmbătă cu câteva ore înainte de partida de fotbal dintre CS Corvinul Hunedoara și Gloria Bistriața a fost organizată o şedinţă festivă a Consiliului Local Hunedoara în  care consilierii au votat în unanimitate acordarea titlului de  Cetăţean de onoare” al Bogdan Lobonț.

           La ședința festivă a fost prezent şi unul dintre antrenorii lui Bogdan Lobonţ din perioada junioratului său la Corvinul, domnul Ioan Bucur, alături de reprezentaţi ai „generaţiei de aur” a echipei alb-albastre, cum ar fi Romulus Gabor, Ioan Petcu sau Dorin Nicşa.

             Odată cu momentul  conferirii titlului de „Cetăţean de onoare”, Bogdan Lobonţ a declarat că a fost chiar mai emoţionat decât la meciul său de retragere, din 2018. „E dificil puţin, pentru că văd atâtea persoane minunate aici în sală, persoane care şi-au pus amprenta asupra a ceea ce sunt în primul rând ca om, apoi ca sportiv. Vreau să le mulţumesc tuturor. Apreciez foarte mult energia, timpul, răbdarea pe care aţi avut-o cu mine. Toată munca voastră a făcut ca eu să fiu persoana de astăzi. Acest titlu de „Cetăţean de onoare”, mare parte se datorează Dumneavoastră”, a adăugat fostul goal-keeper al Naţionalei.

Bogdan Lobonț -Cetățean de Onoare al municipiului Hunedoara 4

           Iniţiatorul proiectului de hotărâre, primarul Dan Bobouţanu, a accentuat faptul că fiecare „Cetăţean de onoare” al municipiului Hunedoara poate servi drept model, iar în această categorie se numără, cu siguranţă, şi Bogdan Lobonţ: „Hunedoara a încercat de fiecare dată să îşi respecte valorile. Astfel de oameni sunt un model şi pentru noi ca adulţi dar şi pentru copii. Bogdan Lobonţ a reprezentat Hunedoara la cel mai înalt nivel posibil. Faptul că el a plecat de la Corvinul, un club important al României, la un club din Capitală, apoi a jucat la unele dintre cele mai importante formaţii din lume, având multe meciuri chiar şi în Champions League, reprezintă acea sintagmă, sau idee, care spune că este posibil să atingi stelele cu mâna. Bogdan Lobonţ a atins stelele cu mâna! Îi mulţumesc că şi-a făcut timp să ajungă astăzi alături de noi, pentru şedinţa festivă, şedinţă organizată în ziua returului barajului semifinal pe care Corvinul, echipa la care s-a lansat, îl joacă acasă, la Hunedoara, pentru promovarea în Liga a II-a”.

         Noul „Cetăţean de onoare” al municipiului Hunedoara, Bogdan Lobonț a fost și cel care a dat lovitura de începere  la jocul retur din prima manșă a barajului de propmovare, CS Hunedoara- Gloria Bistroța, partidă câștigată cu 2 -1 de echipa hunedoraenă care se califică pentru al doilea an consecutiv  în finala barajului unde va întâlni formația CS Unirea Ungheni.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *