Fotbal liga a III-a

Ce ne oferă fotbalul hunedorean în această sâmbătă

Avem parte de un sfârșit de săptămână plin-ochi de fotbal pentru echipele din județul nostru. Vorbim aici despre bătăliile duse pentru promovarea în liga a doua (Corvinul și Deva), pentru rămânerea în liga a treia (Aurul Brad), dar și pentru titlul județean (disputat între Gloria  Geoagiu și Minerul Lupeni).

baraj promovare Liga 2 – retur

sâmbătă, 27 mai, ora 17.30, stadion „Michael Klein” Hunedoara 

Corvinul Hunedoara – Gloria Bistrița (în tur 2 – 1)

Temuta echipă bistrițeană, chipurile întărită în pauza de iarnă pentru promovare și dată ca mare favorită în seria 10 (unde a terminat până la urmă pe 2), s-a dovedit a fi un bluf. În deplasare Corvinul a defilat în voie, a făcut cam ce a vrut pe teren și putea avea lejer 5 – 0 până la pauză. Doar ratările hunedorenilor, cu Pârvulescu și Coman în prim-plan, „l-au făcut mare” pe portarul Bodea și au ținut scorul strâns. Mai mult, un penalty la un henț apărut din nimic a reaprins pe final speranțele Gloriei – atâtea câte or mai fi – pentru retur.

Haideți să credem că pasul înapoi făcut în partea secundă a partidei de pe „Jean Pădureanu” a fost doar o conservare a energiei pentru întâlnirea retur, programată peste numai trei zile (!), la Hunedoara. Asta pentru că și după rezultatul și după jocul din tur Corvinul pornește din postura de favorită certă în fieful propriu.

Și încă ceva: poveștile cu „seria 10, cea mai tare, cu Satu Mare, Bistrița, Bihor, Zalău etc.” nu au rezistat la prima probă a adevărului. Câștigătoarea ei, FC Bihor (fosta CAO, cea care acum un an încasa la baraj un 4 – 2 pe teren propriu de la Corvinul), nu a fost în stare să bată Unirea Ungheni, scor 1 – 1. Nimeni alta decât echipa cu care hunedorenii efectiv s-au distrat în campionat, administrându-i cinci înfrângeri în tot atâtea meciuri și marcându-i 14 goluri, adică aproape trei pe meci.

sâmbătă, 27 mai, ora 17.30, stadion „Cetate” Deva  

CSM Deva – Șoimii Lipova (în tur 1 – 0)

Alte basme, cele cu „cea mai slabă serie, a șaptea”, au fost demontate miercuri. Asta deoarece

1) Filiași a avut 2 – 0 cu Reșița după nici un sfert de oră (!), reșițenii reușind doar să egaleze, deși pe final au avut om în plus

și mai ales

2) Deva s-a impus la Lipova de o manieră categorică. A fost o victorie doar – fără ghilimele – cu 1 – 0 numai pentru că Dănăilă, Iana, Bedea, Bloj, Popescu, Pencea au irosit ocazii după ocazii, inclusiv cu poarta goală.

Ca să enunțăm un fapt evident, sâmbătă pe „Cetate” devenii pornesc cu prima șansă de calificare în finala barajului. Ar fi prima prezență a CSM în această fază a competiției, după ce anul trecut a cedat în semifinale cu 4 – 6 la total în dubla manșă cu Dumbrăvița, echipă care a rămas în liga secundă la încheierea actulului sezon.

Liga 3 play-out, ultima etapă

sâmbătă, 27 mai, ora 18, stadion „Gloria” Reșița

Progresul Ezeriș – Aurul Brad

Calculele sunt foarte simple în privința rămânerii formației brădene în liga a treia. Aurul (27 de puncte) trebuie să câștige cu Progresul (15 puncte, retrogradată demult), iar Pandurii II (29 de puncte) să nu învingă la Petroșani Jiul (35 de puncte, echipă care nu mai poate părăsi locul 2 din play-out). Chiar și fără antrenorul-jucător Leaha, eliminat în runda precedentă, Bradul își poate atinge obiectivul pentru al doilea sezon consecutiv. Coincidență, într-un meci decisiv în care întâlnește același adversar – Ezerișul.

sâmbătă, 27 mai, ora 18, stadion „Petre Libardi” Petroșani 

Jiul Petroșani – Viitorul Pandurii II

Jiul poate da o mână de ajutor Aurului dacă nu pierde acest joc aparent fără nici o miză pentru petroșăneni. De fapt există o miză morală, deoarece o eventuală a șaptea înfrângere în cele zece partide din play-out ar însemna mai mult decât suporterii alb-negri pot digera la capătul unui sezon cât se poate de cenușiu.

sâmbătă, 27 mai, ora 18, stadion „Voința” Lupac

Voința Lupac – Retezatul Hațeg

Un meci de vacanță, în care ocupantele locurilor 1, respectiv 3 din play-out trebuie să îl bifeze pentru că așa spune regulamentul. Retezatul și-a atins obiectivul la revenirea în Liga 3, anume rămânerea în acest eșalon. În intersezon este timp destul pentru a pregăti ediția 2023 – 2024, lucru valabil dealtfel pentru toate competitoarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *