Fotbal liga a III-a

Avancronică la etapa 16

vineri, 10 martie, ora 15 stadion „Cetate”

CSM DevaJiul Petroșani

Derbyul etapei în seria 7, locul 1 cu locul 5, se joacă vineri la Deva. Gazdele de la CSM întâlnesc pe „Cetate” Jiul, echipă care își joacă practic ultima șansă de a prinde un loc în play-off. Pentru aceasta petroșănenii trebuie să recupereze patru puncte în cele trei etape rămase, în condițiile în care contracandidatele din Șimian și Cărbunești au un program destul de ușor, întâlnind formații din zona retrogradării.

Devenii sunt însă neînvinși în actualul sezon, cu calificarea în play-off asigurată matematic, urmărind acum doar păstrarea primului loc – obiectiv perfect realizabil, având un avans de cinci puncte față de locul 2 și opt față de locurile 3 și 4. Deva are 39 de puncte, 12 victorii, trei egaluri și golaveraj 54 – 7, Jiul 27 de puncte, opt victorii, trei egaluri și patru înfrângeri, golaveraj 29 – 15.

În tur la Petroșani s-a terminat 0 – 0, după un meci de foarte bună calitate. Decisiv în faptul că nu s-a marcat a fost atunci aportul celor doi portari, Mureșan (Jiul) și Bădescu (Deva), pentru că ocazii de gol au fost destule de ambele părți. Să mai spunem că pentru Flavius Boroncoi este debutul ca antrenor al petroșănenilor într-un meci oficial, în timp ce de partea cealaltă Ștefan Nanu este la al patrulea sezon consecutiv pe banca tehnică deveană. Absenți din cele două tabere sunt Plută și Țoiu (accidentări de durată) de la Deva, Torkos (suspendat) și Tănăsoiu (accidentat) de la Jiul.

vineri, 10 martie, ora 15 stadion „Michael Klein”

Corvinul Hunedoara ACS Târgu Mureș

Meci cât se poate de dezechilibrat la prima vedere, însă nu trebuie uitat că reintrarea în ritmul competițional poate cauza probleme până și marilor favorite. Trecerea de la jocurile de antrenament la cele oficiale poate „nivela” – mai ales la început – din diferența de valoare și de exprimare pe teren. Un semnal de atenționare a apărut încă din meciul tur, când Corvinul a câștigat abia pe final, scor 3 – 2, goluri Coman (19, 88) și Lupu (60), respectiv Gliga (13) și Lupuleț (68).

Hunedorenii lui Florin Maxim sunt lideri detașați în seria 9, au 43 de puncte, 14 victorii, un singur egal, 52 de goluri marcate și 9 primite, în timp ce mureșenii lui Suto Szillard ocupă locul 7, cu 18 puncte, cinci victorii, trei egaluri, șapte înfrângeri, golaveraj 25 – 29.

Singurul absent din tabăra gazdelor pentru acest joc este Iacob (suspendat).

Cum transferurile Corvinului le-am prezentat aici, iată cu ce noutăți față de 2022 se prezintă și adversarii: Amir Jorza (mijlocaș, 23 de ani, Zalău), Norbert Csiki (fundaș central, 24 de ani, Putnok FC/ Ungaria), Marius Barabas (fundaș lateral, 20 de ani, Csikszereda), Kornel Kulcsar (mijlocaș, 31 de ani, Kozarmisleny/ Ungaria), Osei Clinton (atacant, 21 de ani, MTK Budapesta).

sâmbătă, 11 martie, ora 15 stadion „Retezatul”

Retezatul Hațeg ACSO Filiași

La Hațeg vine un adversar dificil pentru echipa lui Dan Bona, o echipă care și-a propus terminarea campionatului pe loc care să o ducă la baraj. Obiectivele celor două tabere sunt așadar din categorii diferite, Nou promovata are un obiectiv din cu totul altă categorie, rămânerea în acest eșalon. Retezatul se află pe locul 7 (primul din grupul celor patru formații care se luptă pentru evitarea retrogradării), cu nouă puncte, două victorii, trei egaluri și zece înfrângeri, golaveraj 15 – 30, ACSO este pe 2, cu 34 de puncte, 11 victorii, un egal, trei înfrângeri, golaveraj 41 – 21. În tur la Filiași diferența nu a fost atât de mare cum o arată clasamentul, doar 2 – 1 pentru trupa pregătită de Victor Naicu. Au marcat atunci Calu (18 din penalty) și Eshun (72), respectiv Pușcă (30), jucător ajuns între timp la Jiul Petroșani.

Așteptăm să vedem cum va arăta în prima partidă oficială a anului noua garnitură a hațeganilor. Reamintim, în iarnă au plecat nouă jucători și au fost aduși 11, în ceea ce a însemnat o schimbare masivă a lotului. Portarul Tonca este singurul incert de la Retezatul la această partidă.

sâmbătă, 11 martie, ora 15, stadion „Aurul”

Aurul Brad Viitorul Pandurii II

Când se înfruntă în meci direct ultimele două clasate într-o competiție din care retrogradează două, nu mai e nevoie să explici pe larg care e miza întâlnirii. Ajunge să prezinți cifrele din clasament: gazdele sunt pe locul 10, cu cinci puncte, o victorie, două egaluri și 12 înfrângeri, golaveraj 17 – 55, oaspeții pe locul 9, cu opt puncte, două victorii, două egaluri și 12 înfrângeri, golaveraj 16 – 47. În tur la Bustuchin a fost 3 – 2 pentru gorjeni, care au condus la un moment dat cu 3 – 0, după golurile marcate de Vespe (7), Geană (16) și Buțurcă (22). Achim (38) și Trășcan (74) au redus scorul, insuficient însă pentru a evita eșecul.

Nu sunt anunțate absențe din tabăra brădeană la ora meciului. Să mai spunem că Viitorul se prezintă cu un nume nou pe banca tehnică: Florin Bejinaru, venit de la marea rivală Pandurii Târgu Jiu, l-a înlocuit pe Constantin Andriucă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *