Sabrina Manecă Voinea  a cucerit două medalii lde aur la Doha 1
Gimnastica artistica

Sabrina Manecă Voinea  a cucerit două medalii lde aur la Doha

           Un început de excelent  pentru gimnasta Sabrina Voinea Manecă în seria evoluțiilor ei la nivelul competițiilor de senioare. Participantă la întrecerile Cupei Mondiale de la Doha(Quatar) tânăra sportivă din Constanța a reușit rezultate de excepție care confirmă ascensiunea ei  pe plan mondiale și îi dă încredere pentru viitoarele competiții internaționale, Campionatele europene din luna aprilie din Antalya și apoi  cele mondiale de la Antwerp din octombrie.

           La Doha, campioana europeană de junioare Sabrina a câștigat două medalii de aur în finalele de la bârnă și sol. În finala de la sol ea a avut cea mai mare dificultate (5.7), a a doua notă  pentru execuție  (7.900) şi un total,13.600 cu care a  câștigat detașat finala la cea de-a 15-a ediţie a concursului din Qatar. Argint pentru Chiaki Hatakeda ( Japonia, 12.900) și medalie de bronz pentru Breanna Scott ( Australia, 12.800).

          În finala de la bârnă  Sabrina a  fost notată cu 13.766 puncte , cel mai mare punctaj al finalei, şi a câştigat prima sa medalie într-o competiţie de senioare. Medalia de argint a fost adjudecată de Anna Lashchevska (Ucraina-13.333 puncte ) iar cea de  bronz de gimnasta Emma Leonie Malewski (Germania – 13.233 puncte).

         La această competiție gimnasta naostră a mai ocupat un loc V la finala de la sărituri iar Andrei Muntean,a încheiat pe același loc  cinci (total 14.633 puncte) întrecerea de la paralele unde exercițiu său a fost apreciat cu dificultate 5.9 iar pentru  execuție el a primit 8.733 puncte.

         Menționăm că Sabrina Voinea Manecă, este antrenată la lotul naţional de senioare de la București de  mama ei Camelia Voinea și de Cristian  Moldovan. Gimnasta face parte din programul “Ţară, ţară, vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *