La finalul săptămânii -etapa finală a Campionatului National de seniori 1
Atletism

La finalul săptămânii -etapa finală a Campionatului National de seniori

         O nouă competiție de nivel național va fi organizată de către Federația Română de Atletism, în sala de atletism din Complexul Național Sportiv “Lia Manoliu” din București.

         Etapa finală a Campionatului național  pentru seniori și tineret  programată  în week-end reunește elita atletismului românesc, mulți dintre cei care vor evolua la competiția din capitală urmărind  obținerea baremurilor de calificare pentru apropiatele Campionate Europene Indoor programate la Istanbul.

          Cum întrecerile balcanice au fost anulate  motivat, în urma cutremurelor din Turcia , naționalele de la București sunt foarte importante pentru sportivii noștrii în tentativele  lor de a înregistra performanțe care să îi ducă la europene.

           Au obținut acceptul federației de specialitate ca să participe la etapa finală, următorii sportive din județul Hunedoara :în proba de 60 m  masculin Andrei Marian (legitimat la SCM Deva) și posibil, în funcție de programul întrecerilor, Florentina Iușco(legitimată la CSM Deva). Andrei Marian va evolua și la 200 m.

           Maria Claudia Florea (legitimată la SCM Deva) și-a asigurat participarea la această etapă finală ca urmare a rezultatelor din prima etapă a competiției va  concura pentru medalii în probele de 800 m și 1500 m

          Florentina Iușco a  fost validată pentru a participa și la săritura în lungime (proba ei favorită) unde o va întâlni pe contracandidata ei la medalia de aur, în aceeastă probă, pe Alina Rotaru Kottmann, deveanca antrenată de prof. Nicolae Alexe fiind înscrisă și în proba de triplusalt.

          Tânăra junioară Eliza Enache (legitimată la LPS Cetate Deva) va concura  în proba de săritura în înălțime cu o șansă mare la cucerirea unei medalie în competiția  senioarelor.

           În fine, juniorii vor fi prezenți și ei la aceste întreceri. Astfel Adelin Pop (dublă legitimare SCM Deva – CSU Arad) va lua stratul în probele de 800 m și 1500 m cu speranța că va obține un rezultat  mai bun decât cel înregistrat în urmă cu o săptămână în Belgia , unde a făcut un record personal la 800 m.

          Celălalt junior devean, Daniel Eric  Rus (legitimat la CSM Deva) a fost validat pentru participarea la proba de 3000 m(deține titlul de campion național de juniori) și unde vrea să urce pe podiumul de premiere la categoria tineret.

          Succes atletilor din județ la aceste întreceri!

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *