Fotbal liga a III-a

5 hunedorene Liga 3: rezultate, programul săptămânii, transferuri

Din nou avem parte de o săptămână plină de fotbal pentru cele cinci formații hunedorene din liga a treia. Înainte de a trece în revistă programul amicalelor din zilele următoare, reamintim rezultatele înregistrate săptămâna trecută:

marți, CSM Reșița – Corvinul Hunedoara 0 – 2, „dublă” Mercioiu

joi, Aurul Brad – Corvinul Hunedoara II 5 – 2, marcatori Leaha, Trășcan, Tuhuț, Almășan și R. Cristian, respectiv Mailat și Andre

sâmbătă, CSM Deva – Unirea Sântana 2 – 1, marcatori Dănăilă de două ori, respectiv Filimon

tot sâmbătă (și tot la Deva), Retezatul HațegJiul Petroșani 2 – 0, goluri Lupulescu din penalty și Selaje

Ce putem vedea săptămâna aceasta:

miercuri, 15 februarie:

Șoimii Lipova – Corvinul Hunedoara

miercuri, 15 februarie:

CSM Deva – Dacia Orăștie

vineri, 17 februarie:

CSM Deva – Unirea Alba Iulia

sâmbătă, 18 februarie:

Jiul Petroșani Retezatul Hațeg

sâmbătă, 18 februarie:

Dacia Orăștie – Aurul Brad

sâmbătă, 18 februarie, „triunghiular” la Arad:

FC Bihor Oradea – Corvinul Hunedoara

Crișul Chișineu Criș – Corvinul Hunedoara

Orele de disputare ale partidelor – la fel ca și zilele, locațiile și până la urmă chiar și adversarii – nu sunt bătute în cuie, ultimul cuvânt în privința aceasta avându-l condițiile meteo și starea terenurilor.

Ce vești mai sunt din cele cinci tabere:

Corvinul Hunedoara

Se află în cantonament la Arad pentru perioada 13 – 24 februarie. Iată și cei 23 de jucători aflați în lotul lui Florin Maxim:

Lefter, Roman, Blaga (portari), Iacob, Lupuşor, I. Pop, Vlad, Garutti, Elton da Silva, Mar, Neacşa, Hergheligiu, Bradu, Chindriş, Curtean, Pîrvulescu, Pocioian, Mitran, Mercioiu, Coman, Lupu, Achim, Mihăilă.

Cei mai recent adăugați lotului sunt Mario Fabian Achim (n. 2006) și Alexandru Mihăilă (n. 2007), proveniți de la Centrul de copii și juniori ai Hunedoarei. Un alt junior, Denis Blickling, adus în această iarnă de la Dumbrăvița, s-a despărțit de Corvinul cu destinația Crișul Chișineu Criș.

Miercuri, de la ora 13, hunedorenii întâlnesc Șoimii Lipova, ocupanta locului 2 în seria 8, echipă și ea cu pretenții măcar de baraj, dacă nu de-a dreptul la promovare. Sâmbătă pe „Motorul” din Arad are loc un interesant triunghiular, adversarele Corvinului fiind FC Bihor (locul 3 în seria 10) și Crișul Chișineu Criș (locul 4 în seria 8).

CSM Deva

Are de susținut, cel puțin aparent, un tur de forță cu trei partide în șapte zile: sâmbăta trecută cu Unirea Sântana, miercuri de la ora 16 cu Dacia Orăștie și vineri de la aceeași oră cu Unirea Alba Iulia. Dacă în amicalul cu arădenii Nanu a utilizat o formulă de joc apropiată de cea standard, cu Dacia foarte probabil vor fi folosiți jucătorii care au evoluat mai puțin sau deloc până acum, inclusiv mai mulți juniori de la echipa a doua a clubului.

Jiul Petroșani

La finalul partidei de săptămâna trecută Flavius Boroncoi își exprima dorința și speranța să joace „returul” de sâmbătă cu Retezatul pe un teren cu iarbă, nu tot pe sintetic. Am înregistrat și al șaselea transfer la Jiul, Darius Pușcă, mijlocaș, 28 de ani, venit de la Retezatul Hațeg. El se adaugă lui Dragoș Jișa (portar, 19 ani, Metalurgistul Cugir), Darius Dobrean (fundaș, 19 ani, Odorheiu Secuiesc), Mario Popescu (portar, 18 ani, FCSB), Horațiu Covaci (mijlocaș, 19 ani, FC Argeș), Adrian Tănăsoiu (mijlocaș, 25 de ani, Pandurii Târgu Jiu).

Retezatul Hațeg

Merge bine în amicale (4 – 4 cu Unirea Alba, 1 – 1 la Ocna Mureș, 2 – 0 cu Jiul) și desigur își dorește să continue pe linia ascendentă. S-a despărțit de Pușcă, ajuns la Jiul, în schimb a finalizat discuțiile purtate cu doi ugandezi. Au semnat cu Retezatul fundașul central Islam Ssemakula (25 de ani) și mijlocașul ofensiv Lawrence Nduga (27 de ani). Reamintim, au mai fost aduși la Hațeg în această iarnă alți opt jucători: Adrian Marinca (mijlocaș, 22 de ani, Deva), Nicu Popescu (fundaș central, 21 de ani, Ezeriș), Alexandru Marcu (atacant, 22 de ani, revenit din Austria, fost la Corvinul), Eduard Lazar (portar, 18 ani, CSM Deva), Sebastian Ion (jucător de bandă stângă, 17 ani, Corvinul), Alexandru Predică (fundaș central, 17 ani, Corvinul), Ionuț Selaje (mijlocaș, 20 de ani, trecut pe la Jiul), Eduard Florescu (mijlocaș, 28 de ani, ligile inferioare din Anglia).

Aurul Brad

Continuă seria amicalelor cu echipe din județ. După 5 – 2 la Brad cu Corvinul II (locul 4 în Liga 4 Hunedoara), Aurul întâlnește sâmbătă la Orăștie pe Dacia (locul 5 în același eșalon de campionat județean). Meciul e programat de la ora 14. S-a completat și lotul brădenilor, cu cele cinci veniri de ultimă oră: Marius Iancău (portar, 37 de ani, Industria Galda), Mario Achim (16 ani, împrumut de la Corvinul), Alexandru Mihăiesc (24 de ani), Andrei Toc (22 de ani) și Alexandru Almășan (20 de ani), ultimii trei aduși de la Ponorul Vața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *