George Cosac este  președinte ales al Federației Române de Tenis 1
Tenis de câmp

George Cosac este  președinte ales al Federației Române de Tenis

       Fostul tenisman  a câştigat alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis care s-au desfăşurat la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti după ce ceilalţi patru candidaţi, Răzvan Itu, Dumitru Hărădău, Tudor Napoleon Spartacus Iacov şi Mihai Rusu s-au retras din cursa electorală.

      Cosac a primit 142 de voturi, alte două fiind declarate invalide. La începutul Adunării Generale de alegeri de vineri au fost prezenţi 157 din numărul total de 421 de membri afiliaţi ai Federaţiei Române de Tenis, însă până la exprimarea votului 13 preşedinţi au plecat.

      Conform Statutului Federaţiei Române de Tenis, invocat în cadrul şedinţei AG în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Sportului şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, mandatul noului preşedinte are o durată de 4 ani.

      Pentru Cosac acesta este cel de-al treilea mandat în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis. El a mai fost ales în 2013 şi 2017, însă cel de-al doilea mandat nu s-a derulat până la final din cauza unor probleme juridice privind înregistrarea membrilor afiliaţi la tribunal. Din acest motiv, Ministerul Tineretului şi Sportului a întrerupt finanţarea, iar FRT a fost nevoită să organizeze alte alegeri în 2019, castigate la vremerea aceea de Ion Ţiriac.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *