CSM Deva- câștigă acasă cu CSU Timișoara 1
Handbal

CSM Deva- câștigă acasă cu CSU Timișoara

            Partida disputată de formația CSM Deva, sâmbătă  la prânz  la Sala Sporturilor  din reședința de județ, cu echipa CSU Timișoara, ultima clasată în seria C din liga secundă a fost un bun antrenament cu public. Circa 400 de suporteri deveni au  fost prezenți în tribune  pentru a urmării evoluția echipei pregătite de prof. Daniel Gheorghe și secunzii săi, Valentina Elisei- Ardean și Olivia Nanu (antrenorul cu portarii) și au aplaudat o nouă victorie înregistrată de către handbalistele de la CSM Deva.

          O singură dată au condus pe tabela de scor studentele de la Timișoara, mai precis în minutul 1, când au reușit un atac la poarta deveană finalizat cu un gol. Apoi gazdele au egalat și au înscris gol după gol , în aplauzele celor din tribune.

         De altfel nu s-a pus deloc problema echipei învingătoare deoarece formația timisoreană a venit la Deva  cu doar nouă jucătoare  trecute pe foaia de joc iar evoluția  handbalistelor de la CSU Timișoara a  fost una modestă în comparație cu ceea ce am văzut în jocul  echipei devene.

          Câteva repere ale partidei:  min. 8 scorul a fost 8-3 pentru CSM Deva, în min. 11 a fost 10- 4, în  min. 17 a fost 15 la 6 pentru echipa gazdă iar la pauză  avantajul de pe tabelă a fost  25 la 10 pentru handbalistele de la CSM Deva.

        În repriza secundă asediul la poarta timișoreană a continuat  iar în min. 35 scorul a luat proporții tabela arătând 30 -11 pentru  jucătoarele pregătite de prof. Daniel Gheorghe și cei doi secunzi. Am văzut și un gol spectaculos înscris de Cristina Malac care a trimis  de pe linia de 9 m a echipei devene direct în poarta adversă, cu un lob reușit peste portarul  timișorean.

           Un alt aspect de menținnat, evoluția foarte bună a junioarei Rebeca  Vlădășel, (transferată în pauza de iarnă, de la CSU Reșița) , cea care a înscris 8 goluri pentru echipa deveană, ea arătând că transferul a fost unul inspirat și de viitor.

         În final CSM Deva s-a impus cu scorul de 46-20 (la pauză 15-10) și se menține pe primul loc în seria C. cu 37 de puncte din 13 partide, având 12 victorii și un meci egal.

        Au evoluat la CSM Deva: Ioana Petrescu(2 goluri înscrise),Irina Croitoru(7),Ioana Toader (4),Cristina Malac (5),Diana Samanț (7),Rebeca Vlădășel (8),Alexandra Orsivschi (1),Elena Deaconu (2),Andreea Tetean (6),Dalia Cîmpean 2),Sahra Racho (2) și portarii Ana-Maria Inculeț , Andreea Nastasă. Au arbitrat fără probleme Diana Doșa și Oana Ianu(ambele din Reșița).

         Etapa următoare, programată pe data de 18 februarie aduce un alt meci dificil pentru echipa deveană care se va deplasa la formația CNE RM. Vâlcea.

        Alte rezultate din etapa cu numărul 13:

Arena Tg. Mureș – CNOPJ B. Mare  31-36 (19-21)

CSU Cluj – CSU Oradea  28-23 (19-14)

ACS Turda – CSU Reșița   41-27 (21-12)

Gloria 2 Bistrița – CNE Rm. Vâlcea  25-23(12-10)

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *