România va fi prezentă cu ambele echipe la Mondialele de juniori 1
Gimnastica artistica

România va fi prezentă cu ambele echipe la Mondialele de juniori

            Este o certitudine de acum că echipele de juniori ale României vor participa la cea de-a doua ediție a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică pentru juniori din Antalya.

           La competiția organizată în perioada 29 martie -2 aprilie s-au înscris gimnaști din 60 de țări la masculin și din 56 de țări la feminin.

           Băieții au fost repartizați în 4 subdiviziuni. Reprezentanții României fac parte din Subdiviziunea a 2-a alături de sportivi din Spania, Suedia, Uzbekistan, Ungaria, Armenia, Franța, Iran și din două grupe mixte (Austria, Slovacia, Georgia, Columbia, Polonia, Nicaragua, Singapore și Slovenia).Gimnaștii români, care sunt în aceeași subgrupă cu sportivii din Armenia, vor începe competiția la inele.

           În competiția feminină vor fi 6 subdiviziuni. Gimnastele noastre vor concura în Subdiviziunea a 3-a, în subgrupă cu Grecia, prima rotație la paralele. O subdiviziune din care mai fac parte Grecia, Finlanda, Cipru, Cehia și Ecuador dar și gimnaste din Jamaica, Columbia și Porto Rico.

          Pentru această ediție a campionatelor Mondiale sunt eligibili să concureze sportivi născuți între 2005 și 2008, la juniori și între 2008 și 2009 la junioare. La prima ediție a campionatelor mondiale, Gyor 2019, Gabriel Burtanete a câștigat medalia de aur la sărituri.

          Definitivarea componenței echipelor României se va face în urma rezultatelor obținute la concursurile de verificare și selecție dar este aproape sigur că din echipa feminină  vor face parte și gimnaste de la LPS Cetate Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *