Gimnastica artistica

Program competițional greu pentru gimnaștii din România

         Federația Română de Gimnastică a publicat  programul competițional intern și internațional la care vor participa sportivii din România în anul 2023. Importante ca  repere internaționale sunt întrecerile Campionatelor Europene de gimnastică artistică  senioare din Antalya(Turcia) programate în perioada 12-17 aprilie și cele ale Campionatelor Mondiale  din Belgia programate  începând cu 30 septembrie la Antwerp.

         La fel de importante sunt și competițiile internaționale ale junioarelor care vor  participa la Campionatele Mondiale de junioare din Turcia, la începu de luna aprilie, apoi Festivalul Olimpic pentru Tineretul European(FOTE) de la Marobor  din luna iulie.

        Să nu uităm gimnastica aerobică pentru care atenția este acordată etapei de Cupă mondială oraganizată în luna octombrie la București dar și pentru Campionatele Europene din Turcia  programate la mijlocul lunii noiembrie .

       Gimnaștii români vor fi prezenți și la secțiunile  de trambulină, parkur și gimnastică acrobatică, discipline care au mulți adepțp, practicanți la cluburile din țară.

         Municipiul Deva va  fi gazda tradiționalei competiții Cupa Cetății la gimnastică aerobică, ajunsă la cea de a 25-a ediție , concurs care va deschide sezonul competițional la această disciplină sportivă iar în debutul lunii noiembrie  în municipiul Deva se vor desfășura întrecerile Campionatul Național Individual al Junioarelor III, II și I, la gimnastică artistică feminină, ocazie cu care vom cunoaște noile campioane ale României la aceste categorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *