Fotbal liga a III-a

Galop de sănătate pentru Deva la revenirea acasă

vineri, 25 noiembrie, ora 14, stadion „Cetate” Deva

CSM Deva Viitorul Pandurii Târgu Jiu II 8 – 0 (3 – 0)

Au marcat: Kayondo (5), Al. Popescu (17 penalty, 87, 90), Vișan (35), Stelea (56), Bedea (66), Sulea (80)

Deva (antrenor Ștefan Nanu): Bădescu – Vișan (64 Kelemen), D. Creciunesc, Iordache, Pătulea (58 Branea) – Iana (58 Bedea), Pencea (80 Marinca), Stelea, Bloj – Al. Popescu, Kayondo (64 Sulea)

pe bancă: Lazar – Opriș, Tod, Neagoe

Pandurii II (antrenor Constantin Andriucă): Bălășoiu – Sîrbu (46 Grecu), Murgu, Caba, Godja (80 Sandu) – Vespe, Vulpe – Afrim (80 R. Pirici), Lipianu (64 Pițian), Marica (64 Pușera) – Rasoveanu

pe bancă: D. Pirici

Arbitri: Claudiu Filip – Romeo Popa, Daniela Constantinescu (toți din Craiova)

Dispută inegală vineri pe „Cetate” între liderul seriei a șaptea și o echipă alcătuită practic din juniori (doar patru jucători născuți în 2001/2002). Pentru CSM acest meci a însemnat revenirea pe teren propriu după o pauză de mai bine de trei ani, condimentată cu prezența unui public mai numeros decât înainte (dorul de fotbal s-a dovedit a fi mare la Deva), o galerie alcătuită din copii, o nouă tabelă electronică de marcaj și – frișca de pe tort – o victorie la scor în urma unui joc bun, în ciuda gazonului (nou și el) îmbibat cu apă.

De la gazde au lipsit accidentații Țoiu și Plută și suspendații Doboș și Lemac. În aceste condiții Nanu a mers pe mâna celor care au învins la Filiași în etapa trecută, adică tot cu Dani Creciunesc fundaș central și Pencea în poziția de închizător la mijloc, singura modificare fiind prezența lui Pătulea ca fundaș stânga în locul căpitanului „Bexon”.

Scorul de 8 – 0 vorbește de la sine despre raportul de forțe și desfășurarea partidei. Mai spunem doar că de la deveni și-au trecut numele pe lista marcatorilor și atacanți, și mijlocași, ba chiar și fundași și rezerve, așa cum se întâmplă deseori în asemenea întâlniri dezechilibrate.

După un șut pe lângă poartă a lui Popescu și un altul al lui Kayondo blocat de portar, deschiderea scorului a venit totuși foarte repede. Stelea l-a lansat cu o pasă în adâncime pe Pencea, șutul acestuia din careu a fost respins în față de Bălășoiu, iar Kayondo, care a urmărit atent faza, a reluat în plasă din trei metri. Bloj și Kayondo în alte două rânduri puteau face 2 – 0, a reușit asta Alex Popescu, care a transformat lovitura de la 11 metri acordată la faultul comis asupra sa de Caba (acesta a văzut și cartonașul galben). S-a jucat și în continuare doar la poarta gorjeană. Kayondo, Popescu, Pencea – bară transversală din lovitură liberă de la 18 metri –, din nou Kayondo – singur la 14 metri central a trimis direct în Bălășoiu –, Iordache – șut din zece metri peste poartă la cornerul executat de Stelea – și Iana – șut-centrare pe lângă vinclu – au irosit ocazii peste ocazii. Inevitabil însă a venit și golul trei, la un corner bătut de Pătulea și o lovitură de cap imparabilă a lui Vișan. Stelea și Popescu au mai avut până la pauză șanse de a înscrie, dar la cabine s-a intrat (doar) cu trei goluri avantaj.

Nimic nu s-a schimbat în aspectul jocului după pauză. Popescu a trimis în bară la un alt corner al lui Pătulea, Iordache a expediat balonul cu capul peste poartă, apoi din nou Popescu și Stelea au avut șansa golului. Stelea s-a revanșat cu șutul de la 15 metri lângă bară cu care a făcut 4 – 0 și a revenit în postura pasatorului decisiv la combinația frumoasă de la lovitura liberă din 17 metri care a adus golul 5, marcat de Bedea cu o minge plasată tot lângă bara din dreapta lui Bălășoiu. Popescu, Sulea, Bloj – ultimul cu încă o bară trecută în contul devenilor – puteau înscrie fără probleme. A făcut-o Sulea, după o altă pasă excelentă a lui Stelea, tot cu un șut lângă bară. Golgeterul Alex Popescu a mai marcat pe final de meci două goluri într-un interval de numai trei minute (a mai fost totuși timp între acestea și pentru ocazia lui Bloj) și a reușit astfel un hat-trick.

La cinci puncte față de locul 2 (Filiași a pierdut la Gilortul, 1 – 3) și la opt de locul 3, cu patru etape rămase de jucat din sezonul regulat, e aproape imposibil de crezut că trupa lui Nanu mai poate pierde prima poziție înainte de intrarea în play-off. Reamintim, mai are de jucat cu Ezeriș (în deplasare), Jiul, Lupac (ambele acasă) și Gilortul (în deplasare). Oricum Deva va ierna pe primul loc, indiferent de rezultatele etapei următoare, ultima din acest an calendaristic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *