Fotbal liga a III-a

Liga 3: Avancronică la etapa 14

vineri, 25 noiembrie, ora 14, stadion „Cetate” Deva

CSM Deva Viitorul Pandurii II

Liderul primește pe teren propriu vizita unei formații din subsolul clasamentului, într-un meci-eveniment. Ultima parte se referă la faptul că formația deveană revine pe propriul stadion după mai bine de trei ani de „exil” pe la Simeria și Orăștie. Ultimul joc oficial la Deva a avut loc în 15 noiembrie 2019, un 0 – 0 cu Crișul Chișineu Criș. Era în ediția 2019 – 2020 de campionat, când Liga 3 avea doar cinci serii, nu zece ca în prezent, iar echipa se numea LPS Cetate.

Revenind la zi, să spunem că CS Municipal ocupă prima poziție în clasament, cu 33 de puncte, zece victorii și trei egaluri, 39 de goluri marcate și șapte primite. Adversara sa, echipa a doua a divizionarei secunde Viitorul Pandurii Târgu Jiu, se află pe locul 8, cu 8 puncte, două victorii, două egaluri și nouă înfrângeri, golaveraj 15 – 35.

În partida tur s-a înregistrat un eveniment nedorit: gorjenii nu au avut medic la ambulanță și astfel au pierdut cu 0 – 3 „la masa verde”. Devenii vin după o victorie en-fanfare la Filiași, un 5 – 0 cu ACSO – hat-trick Kayondo, gol Bedea și un autogol al gazdelor – care i-a readus în postura de lideri. De partea cealaltă, Viitorul a pierdut pe teren propriu, 1 – 2 cu Jiul, Istrate reducând diferența din penalty în repriza a doua.

Ștefan Nanu i-a folosit în etapa trecută pe Bădescu – Vișan, D. Creciunesc, Iordache, Doboș – Iana, Pencea (81 Bedea), Stelea, Bloj – Al. Popescu (81 Pătulea), Kayondo

Constantin Andriucă a aliniat un prim 11 cu Opric – Chelariu, Caba, Sîrbu, Godja – Geană, Buțurcă, Vulpe, Vespe – Rasoveanu, Istrate, iar pe parcurs au mai intrat Marica, Afrim, Lipianu, Murgu

De la Deva va absenta căpitanul Doboș, eliminat pe final de meci la Filiași.

 

sâmbătă, 26 noiembrie, ora 14, stadion „Petre Libardi” Petroșani

Jiul Petroșani Progresul Ezeriș

Ambele echipe au mare nevoie de puncte, deși din motive complet diferite. Gazdele vizează cu șanse reale accederea în play-off, oaspeții luptă cu argumente la fel de concrete pentru evitarea retrogradării. Le despart în momentul de față doar două locuri, dar nu mai puțin de 12 puncte în clasament. Jiul ocupă poziția 5, cu 21 de puncte, șase victorii, trei egaluri, patru înfrângeri, golaveraj 23 – 14, Progresul e pe 7, cu 9 puncte, două victorii, trei egaluri, opt înfrângeri, golaveraj 10 – 27. În tur la Reșița (unde Ezeriș joacă „acasă”) petroșănenii au câștigat cu 2 – 1 după o partidă de infarct: Cocină a deschis scorul, Popa a egalat pentru cărășeni în penultimul minut, iar Aerts a transformat un penalty în al patrulea minut de prelungiri.

Moralul e bun în ambele tabere după rezultatele înregistrate în urmă cu o săptămână. Jiul a câștigat în deplasarea de la Bustuchin, 2 – 1 cu Viitorul Pandurii II, goluri Matei și Ferhaoui. Progresul a remizat 0 – 0 la Reșița cu Voința Lupac. Iată garniturile aliniate de George Zima, respectiv Gheorghe Manu:

Jiul: Mureșan – Jurcuț, Kis, Matei, Keszeg (89 Goilean) – Ferhaoui, R. Sandu, Cocină (85 Bădărău) – Batchabi (89 Mareș), Amadou (89 Dănăilă), Istratie

Progresul Ezeriș: Birăescu – Mărgan, N. Popescu, Zamfir, Șt. Lungu (46 Turău, 90+1 Dumitru) – Ciurea, Rotariu – Careba, Derbac, Călin – Cr. Popa

 

sâmbătă, 26 noiembrie, ora 14, stadion „Aurul” Brad

Aurul Brad Viitorul Șimian

Dispută care poate părea inegală la prima vedere. Gazdele sunt pe locul 10, cu 5 puncte, o victorie, două egaluri și zece înfrângeri, golaveraj 16 – 41, oaspeții sunt pe 3, cu 25 de puncte, opt victorii, un egal, patru înfrângeri, golaveraj 33 – 20. În tur a fost un 5 – 0 fără istoric pentru mehedințeni, câte o dublă Ciobotariu și Velici, Iorgulescu închizând scorul.

Moralul la ora actuală e însă excelent atât pentru unii cât și pentru alții. În etapa trecută Aurul a luat o gură de oxigen uriașă odată cu victoria de la Hațeg, 2 – 1 cu golurile lui Trășcan și Ionuț Filipaș. Viitorul a spulberat la Drobeta cu 5 – 0 pe Gilortul, o contracandidată la play-off, câte o dublă Hondorocu și Velici și un gol Stoenac.

Ioan Petcu i-a utilizat în această primă victorie din campionat pe Raț – Stoicoiu, Tecsi, R. Cristian, Miclean – Achim (46 R. Filipaș), Leaha, Bostan, Trășcan (eliminat 70) – I. Filipaș (70 Pașca, 90+2 Leucian), Tuhuț

Vasile Mănescu și Relu Țurai i-au folosit pe: Ciută – Lică, Song, Enache (80 Drîngă), Hondorocu – Rupa, Poiană (72 Tărăbic), Toader (72 Leca) – Trip (80 Pâșlea), Stoenac, Velici (72 Iorgulescu)

De la gazde va absenta cu siguranță Trășcan, suspendat după eliminarea din partida cu Retezatul.

 

sâmbătă, 26 noiembrie, ora 14, stadion „Voința” Lupac

Voința Lupac Retezatul Hațeg

Gazdele încă mai speră să recupereze cele patru puncte care le separă de play-off, în timp ce pe oaspeți îi despart doar două puncte de salvatorul de la retrogradare loc 8. Concret, Voința este pe locul 6, cu 21 de puncte, șase victorii, trei egaluri, patru înfrângeri, golaveraj 21 – 13, Retezatul e pe 9, cu 6 puncte, o victorie, trei egaluri și nouă înfrângeri, golaveraj 11 – 25.

În tur la Hațeg a fost meci de infarct, decis în ultimele secvențe. Amara a deschis scorul pentru Lupac, Ovidiu Popesc a egalat, pentru ca același Amara să marcheze în penultimul minut iar Danci să stabilească scorul final în prelungiri, 1 – 3.

Etapa cu numărul 13 a fost cu ghinion pentru hațegani, care au cedat pe teren propriu în fața „lanternei” Aurul Brad, 1 – 2, golul lui Pau nefiind suficient pentru a obține măcar egalul. Egal pe care l-au realizat cei din Lupac la Reșița, 0 – 0 cu Progresul Ezeriș. Iată echipele aliniate de Lucian Dobre, respectiv Dan Bona la aceste partide:

Voința: Petruț – Cega, Săndescu, Vaștag, Dalea – Danci, Giurică – Lucică, Lolea (73 Jinga), Caia (18 Trașcă) – Urdea

Retezatul: Ifrim – Prodea, Țuligă, Trif, Ardeleanu – Arcuși, Buzducea, Pușcă – Pau, Ov. Popesc, Lupulescu. Au mai jucat Pițigoi, Mazilu, R. Popa, Prem, Gavriluți

 

sâmbătă, 26 noiembrie, ora 14, stadion „Michael Klein” Hunedoara

Corvinul Hunedoara Unirea Alba Iulia

Locul 1 cu locul 4 se cheamă că e derbyul etapei în seria 9. Atâta doar că diferența de puncte din clasament e uriașă, gazdele și-au asigurat matematic prezența în play-off cu cinci etape înainte de finalul sezonului regulat, în timp ce oaspeții mai au de tras pentru asta, la concurență cu Reghin, Cugir, poate chiar și cu Ungheni.

Cifrele puse față în față arată așa: Corvinul 37 de puncte, 12 victorii, un egal, 46 de goluri marcate și 9 primite, Unirea 21 de puncte, șase victorii, trei egaluri, patru înfrângeri, golaveraj 24 – 20. În tur la Alba Iulia s-a impus liderul, 3 – 0 cu golurile lui Coman, Lupu și Roșu.

În runda precedentă ambele au obținut victorii la scor. Corvinul a făcut un antrenament cu public la Cluj, 9 – 2 cu Sănătatea, hat-trick Pîrvulescu și câte o dublă Lupu, Hergheligiu și Coman. Unirea a dispus pe teren propriu cu 4 – 0 de nou promovata ACS Târgu Mureș, hat-trick Agbomony și gol Epure. Iată formațiile folosite în aceste meciuri de Florin Maxim, respectiv Marcel Rusu:

Corvinul: Lefter – Iacob, I. Pop, Vlad, Neacșa (58 Mar) – Hergheligiu (58 Mercioiu), Bradu, Chindriş (75 Borţoneanu), Pîrvulescu (68 Mitran) – Coman (58 Roșu), Lupu

Unirea: Iovicin – Harangozo, Ivan, Benkirat, Banienschi (46 Codrea) – Sebaș (61 Moldovan), Cristea (76 Circov), Mâlnă, Indrei (61 Epure) – Fetița (76 Morar), Agbomoniyi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *