Fotbal liga a III-a

Una caldă la Orăștie, una rece la Brad

vineri, 30 septembrie, stadion „Dacia” Orăștie

CSM Deva – Progresul Ezeriș 4 – 0 (2 – 0)

Au marcat: Al. Popescu (23), Bloj (38), Lemac (76, 84)

Deva (antrenor Dorian Gugu): Bădescu – Kelemen, Vișan, Iordache, Doboș – Iana, Țoiu, Stelea (71 D. Creciunesc), Bloj – Al. Popescu (65 Lemac), Kayondo (53 Sulea)

pe bancă: Ivan – Branea, Pătulea, Neagoe, Opriș, Pencea

Ezeriș (antrenor Gheorghe Mada): Birăescu – Mărgan (85 Crețu), N. Popescu, Dumitru, Zamfir – Călin, Cărăușu, Careba (90 Cr. Lungu), Rotariu – C. Popa, Barbu (7 Turău)

pe bancă: D. Lungu, Dediu, Varga

Arbitri: Claudiu Filip – Laurențiu Anghel, Romeo Popa (toți Craiova)

Fără Nanu pe bancă (încă nu a venit hârtia de la FRF în privința suspendării?!) și cu Plută suspendat după „roșul” încasat în Cupă, Deva nu a avut nici o problemă cu „lanterna” Progresul Ezeriș.

min. 2: Mărgan l-a faultat pe Kayondo în careu, dar Stelea a executat penaltyul pe lângă poartă.

1 – 0 min. 23: acțiune personală Alexandru Popescu și șut în vinclu de la 18 metri;

2 – 0 min. 38: Bloj șut din drop de la 20 de metri, tot în vinclu;

3 – 0 min. 76: contraatac după o degajare lungă, Sulea îi pasează lui Lemac și acesta marchează singur cu portarul;

4 – 0 min. 84: centrare Doboș de pe stânga în fața porții și Lemac înscrie din careul mic.

vineri, 30 septembrie, stadion „Aurul” Brad

Aurul Brad – ACSO Filiași 1 – 2 (1 – 0)

Au marcat: Ionuț Filipaș (18) – Baidoo (67), Calu (90 penalty)

Aurul (antrenor Ioan Petcu): Raț – Stoicoiu, Șoit, Demian, Trășcan – R. Filipaș, Leaha, Bostan, Achim – Miclean (57 Leucian), I. Filipaș (77 Dărăban)

Arbitri: Csaba Papp (Luduș) – Vlăduț Gaspar (Târgu Mureș), Radu Moldovan (Sâncraiu de Mureș)

Fără „piesele grele” Tecsi și Robert Cristian (acesta era anunțat titular, dar au apărut ceva probleme cu actele și astfel Demian i-a luat locul în primul 11 chiar înaintea startului), Aurul s-a prezentat mai mult decât onorabil vineri în fața Filiașului. Sigur, oaspeții au dominat întâlnirea, mai ales teritorial, au avut posesia în majoritatea timpului și mai multe oportunități de a marca, dar golul victoriei a venit ca urmare a unei faze mai mult decât controversate.

Gazdele au avut avantaj pe tabelă grație unei reușite de excepție: Leaha l-a găsit cu o pasă perfectă de la jumătatea propriului teren (!) pe Ionuț Filipaș și atacantul brădean a finalizat din marginea careului mare, cu un voleu superb peste portarul Constantinescu.

Jocul a continuat în aceeași notă de dominare a doljenilor, dar putea fi și 2 – 0 la o minge trimisă în adâncime de Raul Filipaș pentru fratele său Ionuț, însă devierea cu capul a acestuia nu a ajuns la Miclean, revenit în acest meci pe postul de atacant care l-a consacrat. Finalul reprizei a adus trei ocazii mari pentru Filiași, fără efect pe tabelă.

Egalarea a venit la un corner bătut repede de Gabi Matei care a surprins nepregătită apărarea Aurului, Baidoo împingând balonul în plasă practic de pe linia porții. Soarta partidei s-a decis în ultimul minut, când Calu a trimis mingea de la mică distanță în mână lui Demian și centralul Csaba Papp din Luduș a acordat penalty. Gazdele au protestat vehement, au cerut fault în atac într-o primă fază – Șoit i-a și arătat arbitrului urmele de crampoane de pe abdomen – dar decizia nu s-a schimbat și Calu a transformat de la 11 metri cu un șut puternic lângă bară, deși Raț se dusese bine pe minge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *