Fotbal liga a III-a

Derby doar pe hârtie

vineri, 16 septembrie, stadion „Dacia” Orăștie

CSM Deva – ACSO Filiași 5 – 0 (3 – 0)

Au marcat: Al. Popescu (8), Bedea (26 penalty), Iana (30), Kayondo (57), Vișan (67)

Deva (antrenor Dorian Gugu): Bădescu – Kelemen, Opriș, Vișan, Doboș (74 Pătulea) – Iana (74 Branea), D. Creciunesc (56 Țoiu), Bedea (56 Stelea), Bloj – Al. Popescu (60 Sulea), Kayondo

pe bancă: Ivan – Iordache, Pencea, Lemac

Filiași (antrenor Victor Naicu): Constantinescu – D. Scuturoiu, Paliu, Calu, Tudor (39 Eshun) – Chiriţoiu, Armășelu (46 Udrea), Călin (74 Militaru), Rovenţa (46 Vulpe) – Manolache, Fotescu (46 Baidoo)

pe bancă: Uruiocea – Miuțescu, Voinescu, R. Stancu

Arbitri: Robert Avram (Pitești) – Ionuț Neacșu, Daniel Călin (ambii București)

Eliminarea din Cupă a avut urmări pentru echipa deveană în meciul cu Filiași: Nanu (suspendat) a luat loc în tribună, iar din primul 11 au lipsit Plută (suspendat și el), Iordache, Țoiu și Stelea, ultimii trei aflați în postura de rezerve. În locul acestora au fost preferați ca titulari un cuplu de stoperi inedit, Opriș și Vișan (acesta a avut din nou o evoluție impecabilă, confirmând începutul bun de campionat, deși până acum a fost folosit doar ca fundaș dreapta), iar ca mijlocași centrali Bedea și Creciunesc. În banda dreaptă a apărării a reapărut Kelemen, cu o contribuție hotărâtoare la deschiderea scorului.

De partea cealaltă oaspeții, fără noua achiziție Gabi Matei (de asemenea suspendat), s-au prezentat lamentabil la Orăștie. De la o echipă clasată pe locul 3, la egalitate de puncte cu Deva, se aștepta o replică mult mai puternică, existând chiar și o ușoară teamă în tabăra gazdelor înaintea partidei. În fapt lucrurile au fost însă cât se poate de simple. Deva a zburdat, chiar și pe un teren greu și pe ploaie, și-a făcut meciul cât se poate de ușor, a marcat cu toate liniile și o mai putea face cel puțin încă de atâtea ori.

După câte un corner de fiecare parte a venit și primul gol. Kelemen a construit frumos o fază de dreapta și l-a angajat cu o pasă lobată în careu pe Popescu, care a dejucat ieșirea aproximativă la ofsaid a adversarilor și a trimis peste portar de la zece metri. A fost a șaptea reușită în șase partide oficiale pentru atacantul adus de la Colonești, noul golgeter la devenilor. Filiași a încercat să revină în joc și Armășelu a prins un șut pe jos de la distanță, iar mingea și iarba ude erau gata să îl păcălească pe Bădescu, însă acesta a reușit să respingă în corner (min. 22). Patru minute mai târziu s-a făcut 2 – 0: Opriș, urcat în careul advers la o lovitură de colț, a fost trântit la pământ și penaltyul cât se poate de clar a fost transformat impecabil de Bedea. După un gol venit de pe dreapta și altul din zona centrală, trebuia să apară și unul de pe stânga. Acesta a plecat de la Bloj, după o incursiune clasică pe extremă și o centrare în șase metri, unde dintre cei trei deveni aflați acolo Iana a împins balonul în poartă. Până la pauză tot Armășelu a mai trimis un șut în cros, dar prin fața porții.

După pauză Kayondo – apatic în prima repriză – și-a dat drumul la joc și a început să facă franjuri apărarea doljeană. În min. 50 l-a sevit pe Bloj, dar acesta a trimis pe lângă poartă, iar în min. 52 a șutat frumos la colțul lung puțin pe lângă vinclu. Manolache l-a evidențiat pe Bădescu cu un șut sub transversală deviat în corner de acesta (min. 55), iar la faza imediat următoare Bedea a irosit ocazia meciului, singur în careu cu portarul a încercat să îl lobeze dar Constantinescu a agățat mingea cu vârfurile degetelor, salvându-și echipa de primirea unui nou gol. A fost doar o amânare de foarte scurtă durată, pentru că la un corner bătut de Doboș de pe stânga Kayondo a înscris cu capul din marginea careului mic. Deva și-a dat și mai mult drumul la joc și ocaziile au curs la poarta doljeană. Kayondo a încheiat un contraatac periculos cu o pasă greșită pentru Popescu, Stelea a prins un voleu frumos din careu într-un adversar, iar Kayondo, găsit de pasa lui Iana în cinci metri, a fost blocat în ultimă instanță. Aproape inevitabil a venit și golul 5, tot la un corner bătut de Doboș și tot cu o lovitură de cap, a lui Vișan de data aceasta. Oaspeții au căutat golul de onoare, Călin a șutat bine de la 25 de metri dar Bădescu a fost la post (min. 72), Branea a recuperat un balon în terenul advers și l-a lansat pe Kayondo însă acesta a șutat slab și pe mijlocul porții (min. 77), iar Manolache a trimis periculos cu capul prin fața porții (min. 83). Sulea, introdus în ultima jumătate de oră, a marcat din plonjon cu capul în prelungiri, golul său fiind anulat – eronat – pe motiv de ofsaid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *