Fotbal liga a III-a

Retezatul pierde în fața liderului

sâmbătă, 10 septembrie, stadion „Retezatul” Hațeg 

Retezatul Hațeg – Gilortul Tg. Cărbunești 0 – 1 (0 – 1)

A marcat: Gîlcescu (37)

Retezatul (antrenor Dan Bona): Ifrim – Ardeleanu, Prodea, Trif, Lupulescu (46 Bănățeanu) – Buzducea (60 O. Popesc), Pițigoi (60 Arcuși), Pușcă – Pau, Mazilu (78 R. Popa), Gavriluți (46 Chelariu)

pe bancă: Tonca – Stan, Prem, Țuligă

Gilortul (antrenor Alex Stoica): Oprița – Croitoru (92 Bărănescu), Gheorghe, Marina, Dogaru – Boboc (46 Calotă), Oprișa – Săulescu (79 Căldăraru), Ciutică (82 Cornicioiu), Bucur – Gîlcescu

pe bancă: Iuțalîm – Cocioabă, Lazăr

Arbitri: Adelin Pavel (Osica de Jos) – Cristian Buzzi (Oțelul Roșu), Răzvan Toader (Zăvoi)

Nou promovata din Hațeg a cedat al doilea joc pe teren propriu, în fața liderului surpriză a seriei a șaptea, Gilortul. Chiar și cu trei absențe notabile din lot, oaspeții i-au făcut un cadou frumos antrenorului Alex Stoica, cel care a împlinit 34 de ani chiar în ziua partidei, oferindu-i victoria și implicit cele trei puncte care păstrează formația gorjeană pe primul loc în clasament.

Meciul a început promițător, cu primele ocazii semnate de Mazilu și Gîlcescu, „vârfurile de lance” din cele două tabere. După un sfert de oră Pușcă a expediat un șut bun de la distanță, cu pământul, respins în față de Oprița, fără ca vreunul din atacanții gazdelor să profite. Două minute mai târziu Trif – autorul golului egalizator cu Deva – a expediat o lovitură de cap puțin pe lângă poartă. Peste alte două minute Lupulescu a centrat periculos în careu pentru Pau, dar defensiva oaspete a reușit să respingă în corner.

Scăpați cu bine din forcingul de început al hațeganilor, cei de la Gilortul au trecut în control și și-au creat din ce în ce mai multe șanse de a marca: Gîlcescu – lovitură de cap din marginea careului scoasă cu un reflex excelent de Ifrim (min. 20), Gheorghe – cap din șase metri pe lângă poartă (min. 23) și Săulescu – șut peste bară din careu (min. 24). Cumva firesc a venit și golul, după o acțiune prelungită de atac finalizată cu o pasă de pe dreapta a lui Săulescu pentru Gîlcescu, care a pivotat frumos pe lângă adversarul direct și a trimis în poartă de la opt metri.

Gazdele au forțat egalarea pe finalul reprizei. Mazilu l-a servit bine pe Gavriluți, însă acesta a fost blocat în careu și nu a obținut decât un corner (min. 41), Prodea, urcat în atac, a trimis peste poartă un minut mai târziu, iar în prelungirile reprizei Mazilu nu a ajuns în apropierea porții la centrarea șutată a lui Gavriluți.

Partea secundă a fost mai săracă în faze de poartă. Gilortul a absorbit bine presiunea Retezatului, care s-a diminuat însă pe măsura trecerii timpului. Ciutică a finalizat un contraatac cu un șut din careu respins de Ifrim (min. 50), Pau a șutat bine din marginea careului mare și Oprița a bâlbâit balonul înainte să rezolve faza (min. 54), iar Mazilu a fost blocat în 16 metri la o acțiune promițătoare (min. 64). Finalul de meci a aparținut oaspeților. Gîlcescu a profitat de o greșeală în apărarea Hațegului dar a trimis puțin pe lângă bară (min. 73), lovitura de cap a lui Calotă a ocolit poarta (min. 83), Ifrim a prins șutul lui Gîlcescu (min. 89), iar Prodea a intervenit bine în fața lui Calotă (min. 90).

Totuși, gazdele puteau egala în prelungiri, la marea ocazie a lui Robert Popa, care a reluat puternic și spectaculos din voleu, însă mingea a trecut prin fața porții. În cel de-al patrulea minut de prelungiri Ifrim a respins șutul lui Oprișa, astfel că tabela a rămas la scorul stabilit în minutul 37.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *