Fotbal liga a III-a

Avancronică la etapa 2: Patru meciuri ale echipelor hunedorene

După rezultatele scontate din prima rundă, când „calculul hârtiei” a fost respectat întru totul, cele cinci hunedorene abordează etapa a doua de pe pozițiile date de rezultatele înregistrate săptămâna trecută. Trei dintre ele vor juca vineri – Deva și Hațeg între ele –, celelalte două vor evolua sâmbătă. Să nu uităm, între aceste etape au mai fost meciurile din Cupă, Deva – Corvinul 2 – 1 și Jiul – Gilortul 2 – 0.

vineri, 2 septembrie, ora 17:

CSM Deva Retezatul Hațeg

În prima etapă Deva a câștigat la Brad mai ușor decât arată scorul (3 – 1, un gol Vișan și două Al. Popescu), iar Retezatul a pierdut pe teren propriu cu Jiul (0 – 2), la revenirea pe a treia scenă a fotbalului intern.

În Cupă cu Corvinul (victorie 2 – 1, goluri Kayondo și Al. Popescu), Nanu a operat patru modificări față de meciul din campionat cu Aurul, Kelemen, Bedea, Creciunesc și Kayondo fiind introduși în primul 11 în locul lui Vișan, Țoiu, Stelea și Al. Popescu. Iată formula câștigătoare de marți, de la Orăștie:

Bădescu – Kelemen (61 Branea), Plută, Iordache (61 Vișan), Doboș – Iana, Bedea (59 Țoiu), D. Creciunesc (75 Stelea), Bloj – Kayondo, Lemac (61 Al. Popescu).

De partea cealaltă, Dan Bona nu l-a putut folosi sâmbătă în partida cu Jiul pe Ardeleanu, accidentat. Au jucat atunci pentru Retezatul:

Tonca – Bănățeanu, Țuligă (46 Prodea), Trif, Lupulescu – Buzducea, Pițigoi (46 Chelariu), Pușcă – Gavriluți (71 Arcuși), Pau (75 Prem), Stan (46 Mazilu).

Sigur, la prima vedere pare o dispută inegală între o formație care vrea și anul acesta în play-off și o nou promovată din Liga 4. Dar poate fi interesant de urmărit cum vor răspunde devenii unui ritm competițional cu trei jocuri oficiale în opt zile și cum vor reuși să strângă rândurile hațeganii după înfrângerea de sâmbăta trecută.

vineri, 2 septembrie, ora 17:

Gilortul Târgu Cărbunești – Aurul Brad

Scăpați de grija Cupei încă din primul tur (oaspeții) sau din al doilea (gazdele), cei de la Gilortul și Aurul se pot concentra liniștiți doar pe meciurile din campionat. Gorjenii au obținut o victorie prețioasă la debutul în noul sezon, 1 – 0 acasă (gol Denis Bucur, min. 53) cu Voința Lupac, echipă clasată pe locul 3 în ediția precedentă. Marți la Petroșani au cedat 0 – 2 în Cupă cu Jiul, antrenorul Alex Stoica folosind următorii jucători:

Oprița – Dogaru, Gheorghe, Istudor (46 Marina), Bărănescu – Oprișa, Avrămescu (78 Calotă) – Săulescu (72 Boboc), Dănăricu (63 Ciutică), Bucur – Gîlcescu.

În urmă cu o săptămână Aurul a înregistrat un 1 – 3 acasă cu Deva, echipă văzută de mulți ca marea favorită a seriei. Golul de onoare al brădenilor a fost marcat de Tecsi, în min. 42, dintr-un penalty scos tot de el. Ioan Petcu i-a trimis pe teren pe:

Raț – R. Filipaș, Șoit, Trășcan, Miclean (80 Lup) – Leaha, Bostan – I. Filipaș (65 Dărăban), R. Cristian, Iftene (65 Achim) – Tecsi. Nu a putut fi folosit Danciu, accidentat. Veste bună este că a revenit Clemeniuc, după un stagiu de pregătire la Lecce cu U-17/ U-18.

În ediția 2021 – 2022 cele două grupări s-au întâlnit de patru ori. În sezonul regulat Gilortul a învins cu 3 – 1 la Brad și 5 – 2 la Cărbunești, iar în play-out și-au împărțit victoriile. Aurul a câștigat 3 – 0 acasă și a pierdut 0 – 1 în deplasare.

sâmbătă, 3 septembrie, ora 17:

Jiul Petroșani – Viitorul Șimian

Ambele formații abordează întâlnirea cu un moral bun după victoriile din prima rundă. Jiul s-a impus la Hațeg, în timp ce Viitorul a trăit emoții mari pe teren propriu – adică la Turnu Severin – cu Progresul Ezeriș. După 2 – 0 și 3 – 1 trupa lui Vasile Mănescu (după alte surse, a lui Relu Țurai) s-a văzut salvată în ultimul minut de tușier, la semnalizarea căruia a fost anulat golul de 3 – 3 al lui Turău.

Petroșănenii au obținut victorii la același scor, 2 – 0, sâmbătă în campionat și marți în Cupă. Dacă la Hațeg au punctat Kis și Dănăilă, acasă cu Gilortul au înscris Istratie și Ferhaoui. George Zima a schimbat șapte dintre titularii din partida cu Retezatul, păstrând în primul 11 pentru întâlnirea cu gorjenii doar pe portarul Mureșan, fundașii Matei, Keszeg și căpitanul Remus Sandu. Echipa a arătat astfel:

Mureșan – Botoroagă (65 Kis), Matei (eliminat 86), Keszeg, Caralicea (46 Aerts) – Jurcuț, R. Sandu, Mareș (55 Ferhaoui), Bădărău – Istratie (55 Dănăilă), Amadou (65 L. Pop)

Oaspeții din Mehedinți i-au folosit în prima etapă pe:

Neacșu – Rupa (61 Iorgulescu), Mondorocu, Dobre (81 Vlad), Enache – Lică, Ciubotariu, Poiană (61 Geangălă), Toader (46 Pîșlea) – Trip (81 Leca), Stoenac. Trip a reușit un hat-trick (min. 11, 28, 66) grație căruia Viitorul a luat toate cele trei puncte.

Să mai amintim că echipele din Petroșani și Șimian s-au întâlnit de patru ori în campionatul trecut. În sezonul regulat Jiul a făcut 2 – 2 în deplasare și a pierdut 0 – 1 acasă, iar în play-out a cedat ambele manșe, 1 – 5 în deplasare și (din nou) 0 – 1 acasă.

sâmbătă, 3 septembrie, ora 17:

Corvinul Hunedoara – Avântul Reghin

Cu orgoliul rănit după eliminarea din cupă, hunedorenii vor să se revanșeze în fața propriilor suporteri. Cel mai la îndemână prilej este acest joc cu Avântul, echipă care a trăit intens emoțiile retrogradării în campionatul trecut. Cele două formații s-au întâlnit la ediția precedentă doar în sezonul regulat, după care drumurile lor s-au despărțit în play-off, respectiv play-out. Hunedorenii s-au impus la scor identic, 2 – 0 atât în tur la Hunedoara cât și în retur la Reghin.

Ambele combatante vin după succese în prima rundă, Corvinul 4 – 0 la Ocna Mureș, Avântul un prețios 2 – 1 pe teren propriu cu ACS Târgu Mureş. Golurile echipei antrenate de Vilmoș Stoica au fost reușite de Vlad Bujor (min. 4) și Adrian Murar (min. 86, din penalty). Primul 11 al celor din Reghin i-a avut în componență pe:

Bucin – Bugnar, Suciu, Bucur, Serbănați – Vrabie, Enescu, Harko – Pop, Bujor, Chirlejan. Pe foaia de rezerve au fost trecuți Raica – Truță, Luca, Murar, S. Chirilă, R. Bucur, Oltean, Panga, Marinescu.

Florin Maxim i-a utilizat marți împotriva Devei pe:

Lefter – Iacob, Garutti, Vlad (85 I. Pop), Neacșa – Mercioiu (85 Mar), Bradu (87 Roșu), Chindriș, Pîrvulescu (72 Borțoneanu) – Hergheligiu (72 Coman), Lupu. Unicul gol al Corvinului a fost marcat de Hergheligiu (min. 55), care a egalat la 1.

Seria 7 etapa 2

vineri, 2 septembrie

CSM DevaRetezatul Hațeg

Gilortul Tg. Cărbunești – Aurul Brad

sâmbătă, 3 septembrie

Voința Lupac – Viitorul Pandurii II

Progresul Ezeriș – ACSO Filiași

Jiul Petroșani – Viitorul Șimian

Seria 9 etapa 2

vineri, 2 septembrie

ACS Târgu Mureș – Metalurgistul Cugir

sâmbătă, 3 septembrie

Viitorul Cluj – Unirea Alba Iulia

Unirea Ungheni – Sănătatea Cluj

Corvinul Hunedoara – Avântul Reghin

Universitatea Alba Iulia – CS Ocna Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *