Fotbal liga a III-a

Victorie lejeră a Corvinului în primul joc oficial al sezonului

sâmbătă, 27 august, ora 18, stadion „Soda” Ocna Mureș

CS Ocna Mureș – Corvinul Hunedoara 0 – 4 (0 – 2)

Au marcat: 0 – 1 Mercioiu (3), 0 – 2 Bradu (28), 0 – 3 Lupu (73), 0 – 4 Lupu (87)

Ocna Mureș (antrenor Dan Roman): M. Țăranu – Gorba (55 Bucșa), Al. Țăranu (55 Paleoca), Cimpoieșu, Al. Kiraly (68 Guț) – Creț, Goronea, Socaci, Giurgiu, Al. Coman (42 Ghiță) – Ceaca.

pe bancă: R. Stângă, Cioargă, Oprinca, D. Roman, Coltor.

Corvinul (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Garutti, Vlad, Neacşa – Mercioiu (74 Mitran), Bradu (81 Mar), Chindriş, Pîrvulescu (56 Hergheligiu), Borţoneanu (56 Roșu) – M. Coman (56 Lupu)

pe bancă: Deak – Lupușor, Pop, Pocioian

Arbitri: Mircea Salomir – Petrică Cîmpeanu (ambii Cluj Napoca), Csaba Antal (Baciu)

Dacă în sezonul trecut ocnamureșenii au dat lovitura și au scos un egal în partida de pe teren propriu cu hunedorenii (a fost atunci 1 – 1), acum nu a mai fost loc de nici un fel de surpriză. Oaspeții s-au impus lejer, controlând partida de la un capăt la altul. Rarele șarje ofensive ale gazdelor, purtate de Ceaca sau Giurgiu, nu au creat prea mari emoții la poarta lui Lefter.

Corvinul a și deschis scorul repede. Pasa lui Borţoneanu l-a găsit bine pe Mercioiu și acesta a șutat plasat de la 18 metri, fără speranță pentru Manuel Țăranu. Marius Coman, Borţoneanu, Mercioiu și Iacob au avut și ei șanse de gol, însă cel care a făcut 2 – 0 a fost Bradu. Acesta a finalizat simplu din careu centrarea de pe partea dreaptă a lui Iacob.

Și după pauză jocul a curs în sens unic. Lupu, introdus în ultima jumătate de oră, a punctat în două rânduri și a stabilit scorul final. Mai întâi a șutat de la 18 metri sub bară la colțul lung, apoi a finalizat cu o lovitură de cap centrarea trimisă de Mar de pe partea stângă.

Să mai spunem că, încă neîmpăcați cu menținerea Corvinului în seria 9 (în loc să joace alături de celelalte patru formații hunedorene în seria 7), suporterii prezenți la meci au afișat un banner cu un mesaj fără echivoc: Se pare că FRF e corigentă la geografie/ Vă plătim noi un curs să învățați frumoasa noastră Românie”.

„Poate în prima repriză nu a fost ritmul pe care mi-l doream eu, dar am reușit să înscriem două goluri, în a doua repriză la fel. Ce mă mulțumește este că am dus foarte bine mingea în 16-le advers, iar acolo când am fost dinamici, am cerut mingea și tot timpul am fost preocupați de lucrul acesta au apărut golurile și ocaziile. A fost primul meci oficial după trei luni de zile, mă mulțumește victoria. Cel mai mult mă bucură că jucătorii care intră pe parcurs de pe bancă își aduc aportul. Chiar ieri am vorbit cu ei și le-am spus că în momentul în care ai intrat, 10-15 minute, o jumătate de oră, o repriză, trebuie să se vadă diferența și aportul tău”, a spus Florin Maxim după meci.

Pentru Corvinul urmează marți la Orăștie meciul din Cupa României cu Deva, o dispută a marilor orgolii locale.

Seria 9 etapa 1

vineri, 26 august

Metalurgistul Cugir – Unirea Ungheni 2 – 1

Avântul Reghin – ACS Târgu Mureș 2 – 1

sâmbătă, 27 august

Universitatea Alba Iulia – Viitorul Cluj 2 – 1

CS Ocna Mureș – Corvinul Hunedoara 0 – 4

Sănătatea Cluj – Unirea Alba Iulia 3 – 0

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *