Fotbal liga a III-a

Retezatul emoții la debut, Jiul start cu dreptul

sâmbătă, 27 august, ora 18, stadion „Retezatul”

Retezatul Hațeg – Jiul Petroșani 0 – 2 (0 – 2)

Au marcat: Kis (2), Dănăilă (28)

Retezatul (antrenor Dan Bona): Tonca – Bănățeanu, Țuligă (46 Prodea), Trif, Lupulescu – Buzducea, Pițigoi (46 Chelariu), Pușcă – Gavriluți (71 Arcuși), Pau (75 Prem), Stan (46 Mazilu).

Pe bancă: Mușa – Casian, R. Popa, O. Popesc

Cartonașe galbene: Tonca, Trif, Mazilu, Bănățeanu, Buzducea

Jiul (antrenor George Zima): Mureșan – Goilean (70 Bădărău), Kis (83 Torkos), Matei, Keszeg – L. Pop (59 Caralicea), R. Sandu, Aerts, Cocină (70 Jurcuț) – Ferhaoui, Dănăilă (83 Istratie).

Pe bancă: Tomescu – Mareș, Turcu, Botoroagă

Cartonașe galbene: Dănăilă, Goilean, Kis, Ferhaoui, Istratie

Arbitri: Alexandru Suvar – Bogdan Vasile (ambii Sibiu), Vasile Duță (Avrig)

Nici nu apucaseră bine spectatorii să își găsească locul în tribune și să se foiască de două ori pe scaune, că oaspeții au și deschis scorul. A fost un corner de pe partea stângă la care Kis, urcat în atac, a profitat de dezorganizarea din apărarea gazdelor și a înscris ușor. Cu meciul început practic de la 0 – 1, misiunea nou promovatei devenise încă și mai grea. Hațeganii au încercat să dea replica imediat, însă centrarea lui Pușcă în fața porții, unde așteptau trei coechipieri, nu a adus decât un corner. În continuare tot petroșănenii s-au dovedit mai periculoși în ofensivă. Dănăilă – care a făcut un joc foarte bun – a fost blocat pe contraatac în situație de unu la unu de Lupulescu (min. 11), iar un minut mai târziu Keszeg a șutat puternic de la 20 de metri foarte puțin pe lângă bara din stânga lui Tonca. Cea mai mare ocazie a Retezatului din prima repriză a apărut aproape din nimic: Gavriluți a insistat la o minge lângă careul advers, a recuperat-o și a scos-o în marginea careului pentru șutul lui Pau, care a ocolit de puțin poarta (min. 16). La faza imediat următoare doi oameni din apărarea Hațegului s-au îmbiat reciproc la un balon aruncat în adâncime, Dănăilă a profitat și a centrat de pe linia de fund pentru Ferhaoui, aflat singur în careu, însă a făcut-o imprecis. Mijlocul gazdelor a construit frumos pe traseul Pițigoi – Pușcă – Buzducea, dar șutul ultimului s-a oprit în blocaj (min. 20). Tot Buzducea a bătut în zid o lovitură liberă de la 22 de metri (min. 26). Lovitura decisivă a dat-o Dănăilă, care a marcat pentru 0 – 2 la capătul unei acțiuni simple. Până la pauză am mai notat doar șutul peste poartă a lui Buzducea (min. 34), în rest gazdele având mai mult posesia și oaspeții fiind evident mulțumiți de rezultat.

De la cabine Retezatul a revenit cu trei oameni noi pe teren, Bona aruncând în luptă variantele de atac Mazilu și Chelariu. Ultimul a prins un șut bun de la aproape 30 de metri, însă Mureșan a fost la post și a respins în corner (min. 54). De partea cealaltă Dănăilă a fost deposedat de nou intratul Prodea la o nouă acțiune personală, iar Remus Sandu a șutat slab din marginea careului la o minge venită de la Cocină, cel care în partea secundă a făcut schimb de locuri cu Ferhaoui și a evoluat ca atacant. Ocazia meciului a venit în min. 63, când Pau a șutat din 16 metri sub transversală, de unde Mureșan a scos cu o intervenție de zile mari, respingând în corner. Hațegul a încercat să relanseze partida, a stat mai mult în terenul advers, dar au lipsit atât pasa decisivă cât și o sclipire individuală la finalizare. În ultimul sfert de oră Jiul a fost echipa care a avut în câteva rânduri șansa golului. Caralicea – un șut bun de pe dreapta respins în corner de Tonca, apoi o minge trimisă razant peste transversală – și Istratie, blocat în două rânduri la capătul unor contraatacuri, puteau face 0 – 3, însă ar fi fost cam mult, totuși, după desfășurarea ostilităților.

Declarații după meci:

Dan Bona: „Din păcate am început cu stângul campionatul, de la 0 – 1 în minutul 1. Am luat gol la un corner la care cinci inși erau fără om în marcaj, nu erau încă treziți, nu le-a spus nimeni că a început liga trei. Am avut și noi două ocazii mari, și la 0 – 1 și la 0 – 2 portarul lor a avut intervenții bune. În repriza a doua am avut posesie superioară, chiar și în finalul primei reprize. Sperăm ca în continuare să avem un joc frumos și să adunăm și puncte. Urmează meciul cu Deva, venim după un 0 – 8 cu ei în ultimul amical. Jucătorii noștri au servicii, lucrează până la ora 5, dar sunt mulțumit de modul cum se prezintă la antrenamente și la meci.”

George Zima: „O victorie meritată, pentru care am suferit mai mult decât ar fi trebuit. Orice început este foarte greu, iar noi trebuia să începem cu dreptul. Era bine să nu pierdem, am reușit chiar mai mult, să câștigăm. Am arătat bine în unele momente și foarte rău în altele. Am avut aceeași problemă de mentalitate a fotbalistului român: am dat gol repede, au văzut că adversarii au pe teren doi-trei copii din 2003 – 2005 și s-au relaxat. Și ieri (n. red.: vineri) a trebuit să opresc antrenamentul și să le spun ce vreau de la ei, pentru că de luni până joi facem ce trebuie la antrenamente, apoi intervine această relaxare. De mâine (n. red: duminică) trecem la treabă, nu avem zi de pauză. Marți ne așteaptă meciul din Cupă cu Gilortul, vrem să trecem mai departe.”

Seria 7 etapa 1

vineri, 26 august

Aurul BradCSM Deva 1 – 3

Gilortul Tg. Cărbunești – Voința Lupac 1 – 0

ACSO Filiași – Viitorul Pandurii II 1 – 1

sâmbătă, 27 august

Retezatul Hațeg Jiul Petroșani 0 – 2

Viitorul Șimian – Progresul Ezeriș 3 – 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *