Fotbal liga a III-a

Deva a rezolvat meciul de la Brad în 12 minute

vineri, 26 august, ora 18, stadion „Aurul”

Aurul Brad – CSM Deva 1 – 3 (1 – 3)

Au marcat: Tecsi (42 penalty) – Vișan (7), Al. Popescu (16, 19)

Aurul (antrenor Ioan Petcu): Raț – R. Filipaș, Șoit, Trășcan, Miclean (80 Lup) – Leaha, Bostan – I. Filipaș (65 Dărăban), R. Cristian, Iftene (65 Achim) – Tecsi.

Pe bancă: Ilea – Leucian, Pașca, Talpaș, Stoicoiu

Deva (antrenor Ștefan Nanu): Bădescu – Vișan, Plută, Iordache, Doboș – Iana, Țoiu, Stelea (74 Marinca), Bloj – Lemac (54 Sulea), Al. Popescu (70 D. Creciunesc).

Pe bancă: Munteanu – Kelemen, Bedea, Pătulea, Branea, Opriș

Arbitri: Constantin Olaru (Râmnicu Vâlcea) – Adrian Drăgan (Sibiu), Ioana Nistor (Orlat)

Ambele formații au început partida cu câte patru jucători noi față de sezonul precedent în primul 11. Aurul i-a avut pe teren pe Trășcan și Cristian de la Hunedoara și juniorii Bostan și Iftene de la Simeria, CSM pe Vișan (Turda), Iana (Clinceni), Lemac (Focșani) și Popescu (Colonești). Deosebirea a fost că două dintre proaspetele achiziții ale Devei au făcut diferența, Vișan și Alex Popescu (dublă) marcând golurile victoriei. Gazdele au propus un modul 4 – 2 – 3 – 1, cu Tecsi vârf, Robert Cristian în spatele său, Ionuț Filipaș și Iftene pe flancuri, cu Bostan alături de Leaha mijlocași centrali. Oaspeții au abordat întâlnirea într-un clasic 4 – 4 – 2, cu Lemac și Popescu în avanposturi în lotul titularilor din campionatul trecut Sulea și Kayondo.

Nu trecuseră nici două minute de joc când Lemac, demarcat în careul advers, nu a ajuns cum trebuie la o minge lungă și a trimis pe lângă Raț, dar și pe lângă poartă. A fost doar o amânare a golului, pentru că în min. 7 Doboș a bătut bine un corner de pe dreapta și Vișan, scăpat din marcaj, a reluat cu capul din opt metri lângă bară. Replica brădenilor a apărut la faza imediat următoare: Robert Cristian a scăpat singur în poziție centrală, dar de la 15 metri a șutat puțin pe lângă bară. A fost cea mai mare ocazie a Aurului din tot meciul și un posibil moment psihologic, un 1 – 1 putând aduce un cu totul alt moral. Ionuț Filipaș a încercat un șut din unghi, contrat de Doboș și prins de Bădescu, Iana și Popescu au lucrat frumos o fază pentru Lemac, blocat în opt metri cu prețul unui corner, iar același Lemac a șutat după o minge centrată de pe stânga de Popescu, dar Raț a apărat.

Din postura de servant, Alexandru Popescu a apărut eficient și la finalizare. Atacantul adus în această vară de la Vedița Colonești și-a încununat prestația foarte bună de vineri cu două goluri marcate într-un interval de numai trei minute. Doboș a bătut o lovitură liberă din terenul propriu până în careul advers, apărarea gazdelor a respins aproximativ și Popescu, venit lansat, a reluat simplu lângă bară. Tot Doboș a centrat dintr-o lovitură liberă de pe stânga, de data aceasta din apropierea careului, iar Popescu s-a înălțat și a deviat elegant cu capul la colțul lung. Cu trei goluri în cont în intervalul dintre minutele 7 – 19, devenii au considerat meciul jucat și au lăsat-o mai moale, spre nemulțumirea lui Nanu, exprimată explicit inclusiv la finalul meciului. Amenințat de spectrul unei înfrângeri la scor, Petcu l-a retras pe Robert Cristian în centrul apărării, l-a mutat pe Șoit mai în dreapta, l-a avansat pe Raul Filipaș pe flancul drept și l-a împins pe Ionuț Filipaș în față alături de Tecsi. Prima intervenție a lui Cristian în noua postură a venit în min. 27, o deposedare excelentă care a pus capăt driblingului lui Popescu în careul brădean. Devenii au mizat în continuare pe viteza lui Bloj, Iana sau Popescu în acțiunile pe flancuri, însă Iana, bine servit de Lemac în 16 metri, (min. 32) și Țoiu (min. 37) au șutat mult peste transversală. Ultimele 7 – 8 minute ale primei reprize au aparținut Aurului, care a atacat mai mult și a reușit golul de onoare. Tecsi a scos un penalty din duelul cu Iordache și tot el l-a transformat cu un șut la rădăcina barei, deși Bădescu s-a dus bine pe minge.

Au fost evenimente și în pauză, când la ieșirea de pe teren arbitrul vâlcean Constantin Olaru i-a dat al doilea cartonaș galben lui Nanu și l-a trimis în tribune. Partea secundă a fost mult mai liniștită, Deva a jucat la rezultat și la trecerea timpului, Bradul și-a văzut diminuate tot mai mult resursele fizice (a fost și foarte cald) pe măsură înaintării în meci. Au mai existat totuși câteva faze de poartă, dar nu și goluri. Raț a dat ceva emoții când a respins în față șutul destul de slab al lui Țoiu după o acțiune purtată frumos de Bloj și Popescu (min. 46), Lemac a șutat din colțul careului mare puțin pe lângă vinclu (min. 51), Iftene a fost blocat de Iana la un contraatac promițător și nu a obținut decât un corner (min. 52), Stelea (min. 59) și Bloj (min. 62) au trimis mult peste din poziții bune. Cea mai mare ocazie a părții secunde a fost a lui Sulea, preluare imprecisă la pasa excelentă a lui Iana și șut pe lângă poartă (min. 64). Plută a intervenit bine la centrarea lui Dărăban, care putea fi periculoasă (min. 69), iar de partea cealaltă Sulea – rămas unic atacant după schimbarea defensivă a lui Popescu cu Creciunesc – a mai apărut la finalizare în trei rânduri: lob peste transversală (min. 76), reluare direct în Raț la centrarea lui Bloj (min. 90) și  lovitură de cap pe lângă poartă la centrarea lui Iana (min. 91).

Ultimele zvâcniri ofensive ale Aurului au aparținut lui Tecsi, balonul trimis de el în fața porții fiind respins în cele din urmă (min. 92), și Trășcan, lovitură liberă de la 18 metri bătută peste poartă.

Seria 7 etapa 1

vineri, 26 august

Aurul Brad – CSM Deva 1 – 3

Gilortul Tg. Cărbunești – Voința Lupac 1 – 0

ACSO Filiași – Viitorul Pandurii II 1 – 1

sâmbătă, 27 august

Retezatul Hațeg Jiul Petroșani

Viitorul Șimian – Progresul Ezeriș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *