Fotbal liga a III-a

Campionatul începe cu două derbyuri între hunedorene

Sorții au decis: cele patru reprezentante ale județului din seria 7 vor juca între ele în prima etapă a noului sezon. Vor fi dueluri Brad – Deva și Hațeg – Petroșani, alimentate cu destule orgolii locale și – nu în ultimul rând – cu dorința comună de a lua un start bun în campionat. În seria 9 Corvinul începe cu o deplasare dificilă, fie și numai prin prisma faptului că întâlnește singura echipă care în sezonul regulat al ediției trecute a reușit să îi ia punct (!).

vineri, 26 august, ora 18:

Aurul Brad – CSM Deva

Brădenii și devenii deschid balul ligii a treia, cu o zi mai devreme decât majoritatea competitoarelor. La prima vedere poate părea un meci cât se poate de dezechilibrat: în campionatul precedent gazdele au evitat retrogradarea (pe hârtie, deoarece în fapt s-a dovedit până la urmă că nu era nevoie) în ultimele minute ale ultimului joc din ultima etapă, iar oaspeții au disputat barajul de promovare în liga secundă în compania Dumbrăviței, formație care avea să reușească marea surpriză a eliminării Reșiței și accederea în Liga 2.

Dar, dacă privim meciurile directe din sezonul trecut, observăm cu totul altceva. Deva s-a impus greu în ambele manșe, cu același scor, 2 – 1. În tur la Brad au condus gazdele (gol Leaha), după care devenii au întors rezultatul (Lup autogol și Țoiu), iar în retur la Orăștie s-a repetat scenariul, tot cu Leaha deschizând scorul, apoi Sulea și Stelea (din penalty) au adus toate punctele în contul Devei. Date fiind aceste antecedente, există destule premise să asistăm și acum la un joc cât se poate de disputat, așa că haideți la meci!

sâmbătă, 27 august, ora 18:

Retezatul Hațeg – Jiul Petroșani

Așteptat cu mare nerăbdare, redebutul Retezatului în Liga 3 aduce la Hațeg un adversar tradițional: Jiul Petroșani. Dacă gazdele au reușit o promovare fără prea mari emoții (Final Four la Liga 4 terminat cu 11 puncte avans și o dublă manșă de baraj câștigată autoritar, 4 – 1 și 0 – 0 cu Magica Caransebeș), oaspeții au avut un sezon precedent compus din două părți diametral opuse ca evoluții: un sezon regulat bun, fără griji în privința retrogradării, dar un play-out catastrofal, în care a adunat doar șapte puncte în zece partide (cu mențiunea că trei au fost obținute în prima etapă și alte trei în ultima). Sigur, de atunci s-au întâmplat destule, Jiul și-a schimbat antrenorul, a adus 14 jucători noi, Retezatul de asemenea și-a completat efectivul față de anul trecut, pentru a face o figură cât mai reușită în eșalonul superior. Pentru ambii tehnicieni e debutul în eșalonul trei cu actualele echipe, chiar dacă atât Bona cât și Zima au în palmares meciuri disputate în ligile superioare.

Nu știu dacă mai e nevoie de vreun îndemn suplimentar pentru suporterii din Hațeg și Petroșani să vină la acest joc, dar le garantez că e meci de văzut!

sâmbătă, 27 august, ora 18:

CS Ocna Mureș Corvinul Hunedoara

Cum spuneam la început, gazdele se pot mândri că sunt cei care au „stricat” parcursul perfect al Hunedoarei din sezonul regulat trecut, acel posibil 18 din 18 victorii/ partide. Pe același teren pe care cele două se întâlnesc acum s-a înregistrat în urmă cu un an scorul de 1 – 1, la care o contribuție majoră – trebuie amintit – a avut arbitrul (cu cele două penaltyuri inventate, din care au marcat mai întâi Hergheligiu, apoi Lupșan). Returul a fost fără asemenea probleme, 4 – 1, doar că ar fi de amintit că trei dintre cei patru marcatori hunedoreni – Arnăutu, Jairo și Buș – nu se mai află în prezent la Corvinul. Celelalte două goluri ale întâlnirii au venit tot din penaltyuri – corect acordate, de data aceasta – transformate de Hergheligiu, respectiv Cioară. Sigur, echipa oaspete se prezintă din postura de mare favorită nu doar a acestui meci, ci și a seriei, neconcepând să mai rateze încă o dată promovarea. Primul pas din lungul drum către Liga 2 începe așadar sâmbătă, la Ocna Mureș. Gazdele vin după o victorie în Cupa României acum o săptămână, 3 – 1 la Alba Iulia cu CSM Unirea, marcatori Giurgiu (penalty), Ceaca și Socaci.

Asociația Suporterilor Corviniști organizează deplasarea la Ocna Mureș pentru acest meci. Înscrierile se fac pe pagina de facebook sau la telefon 0723.892.291.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *