Fotbal liga a III-a

Ce avem săptămâna aceasta – Cupă și amicale

Miercuri sunt programate două partide oficiale, contând pentru turul întâi din Cupa României. În competiția fotbalistică numărul 2 din România s-a disputat anterior o fază zonală, cu grupe (noua găselniță a FRF), unde reprezentanta județului nostru, Gloria Geoagiu, a fost învinsă de CSO Turceni.

Așadar, două dintre echipele hunedorene – este vorba de Jiul și Aurul – vor juca în acest prim tur, iar alte două – Corvinul și CSM Deva – sunt calificate direct în turul al doilea, programat pe 31 august, grație clasărilor superioare din sezonul trecut.

La Petroșani vine Pandurii Lignitul, gruparea gorjeană care abia în octombrie va afla dacă scapă de faliment sau nu. Retrasă oficial din Liga 3, cu jucătorii din sezonul trecut plecați care încotro (Aerts a ajuns chiar la Jiul), cu interdicție la transferuri și la legitimări, trupa lui Condescu nu știe nici măcar în ce ligă, 4 sau 5 Gorj, va juca – dacă o va face până la urmă. Oricum, a anunțat că se prezintă la meciul de Cupă, fie și pentru faptul că nu mai departe de luna trecută Federația a sancționat drastic cluburile care nu au participat la faza regională, cu excluderi din competiție și retrogradări în campionat. Oaspeții vor alinia însă un prim 11 cu juniori de 17 – 19 ani, avându-l pe banca tehnică pe Florin Bejinaru. La prima vedere pare o misiune facilă pentru Jiul, mai mult un penultim test înainte de începerea campionatului (ultimul fiind amicalul de sâmbătă, cu Progresul Ezeriș, tot pe teren propriu).

Aurul Brad se deplasează la Lugoj, unde întâlnește CS Municipal din localitate. Gazdele au câștigat finala regională în fața celor de la Turceni – formația care a eliminat Gloria Geoagiu – și se prezintă la acest meci cu un moral bun, mai ales că nu au nimic de pierdut. Campionatul în Liga 4 Timiș a început deja, iar lugojenii au debutat cu dreptul, victorie cu 3 – 1 în deplasare cu Unirea Jimbolia, goluri Aziz (două) și Gârlea. Și pentru brădeni este un test util, mai ales că nu au reușit să dispute sâmbătă un amical.

Tot miercuri Corvinul primește vizita nou promovatei ACB Ineu, dar într-un joc de verificare. Sfârșitul acestei săptămâni aduce ultima dată disponibilă pentru amicale, pentru că în 27 august va începe campionatul și la eșalonul trei. Se speră totuși ca joi sau vineri să aflăm – în sfârșit! – componența seriilor din Liga 3. Cu atâtea retrageri, reprimiri, desființări, înscrieri, răzgândiri, invitații, toate apărute de la o zi la alta, chiar că trebuie să îi înțelegem și pe cei de la Federație că amână cât se poate de mult alcătuirea seriilor!

miercuri, 17 august:

ora 17.30, Cupa României: Jiul – Pandurii Lignitul Târgu Jiu

ora 17.30, Cupa României: CSM Lugoj – Aurul

ora 18: Corvinul – ACB Ineu

vineri, 19 august:

ora 17: Dacia Orăștie – Deva

sâmbătă, 20 august:

ora 10.30: Retezatul – Metalurgistul Cugir

sâmbătă, 20 august:

ora 17: Jiul – Progresul Ezeriș

sâmbătă, 20 august:

Aurul – adversar încă nedesemnat

Corvinul foarte probabil nu va juca sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *