Fotbal liga a III-a

Ce mai e nou la echipele hunedorene

Joi a fost zi plină în calendarul precompetițional a trei dintre formațiile noastre. Corvinul – care a început pregătirea mai devreme – a jucat primul amical, iar Deva și Retezatul și-au reunit loturile.

CORVINUL HUNEDOARA

În primul amical al verii Corvinul a întâlnit divizionara secunda Ripensia. Meciul s-a jucat joi pe „Michael Klein” și s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 3 – 1. Golurile au fost marcate de Coman (24), Pîrvulescu (52) și Lupu (90), respectiv Fridrich (59).

Florin Maxim a început în formula Lefter – Iacob, Garutti, Vlad, Neacșa – Chindriș, Bradu, Nicorici, Pârvulescu – Coman, Roșu. În partea secundă au evoluat Lefter – Iacob, Garutti, I. Pop, Mar – Borțoneanu, Mercioiu, Bradu, Pârvulescu – Hergheligiu, Lupu, iar pe parcurs au mai intrat Mitran, Lupușor și Pocioian.

„E perioada de pregătire, băieții sunt puțin încărcați, au nouă zile de antrenament, dar au arătat bine, din punct de vedere fizic sunt mulțumit. Noii sosiți sunt jucători de calitate, îi cunoaștem bine, ni i-am dorit la echipă și mai important e că și-au dorit și ei să vină. Sută la sută se vor adapta și vor aduce un plus echipei. Am întâlnit un adversar de liga a doua, care a început pregătirea mai devreme, au și 4 – 5 jocuri amicale înaintea noastră, o echipă competitivă, agresivă, care stă bine pe teren, mă bucură jocul nostru, în special. În 23 iulie plecăm în cantonament până pe 2 august la Curtea de Argeș. Acolo avem deja programate trei amicale, aș mai vrea unul pentru data de 2 august, să vedem ce mai găsim”, a spus Maxim după victoria cu Ripensia.

CS MUNICIPAL DEVA

Oameni vechi și noi au fost la reunirea lotului devean. A rămas practic nucleul de bază din sezonul precedent – Doboș, Kelemen, Iordache, Plută, Țoiu, Bloj, Marinca, Stelea, Kayondo, Sulea – la care s-au adăugat transferurile din această vară: Mihai Cohan (fundaș stânga, 21 de ani, Sportul Șimleu Silvaniei, fost internațional U-18), Bogdan Vișan (fundaș central, 21 de ani, Sticla Arieșul Turda), Luis Spînu (portar, 19 ani, Jiul Petroșani), Daniel Creciunesc (mijlocaș, 27 de ani, Someșul Dej), Brian Lemac (atacant, 26 de ani, CSM Focșani), Alexandru Popescu (atacant, 24 de ani, Vedița Colonești), plus revenirea lui Andrei Iana (fundaș, 20 de ani, Academica Clinceni), care a mai fost la Deva acum trei ani. Nu au lipsit Tod și Branea, juniorii care au evoluat deja la echipa mare, iar de la formația a doua a clubului mai sunt în vizorul primei echipe mijlocașii Nicoară (17 ani) și Chițimia (16 ani). Au venit și câțiva jucători în probe, între care și doi portari care se încadrează în regula „under”.

Au plecat Cuibari, Dumbrăvean, N. Popescu, Săulescu, Vasilescu, Iștoc, Teodorescu, Avramovici, Jianu și Bădescu.

Sâmbătă, de la ora 10.30, CSM întâlnește pe sinteticul devean pe Ripensia Timișoara, divizionara secundă aflată în cantonament în Țara Hațegului.

RETEZATUL HAȚEG

Cea mai prospătă divizionară din județul nostru în eșalonul trei s-a reunit joi. În privința noutăților din lot, Bogdan Matei s-a întors la Jiul, Pașca și cei doi Marcu – Răzvan și Tudor – au plecat și ei, iar Arcuși se gândește să renunțe la fotbal din cauza serviciului. „Suntem în mare cam tot aceiași care am reușit promovarea. Acum umblăm să completăm lotul, căutăm în primul rând juniori. Deocamdată nu am adus pe nimeni, suntem încă în tratative cu câțiva jucători, dar nu s-a semnat nimic. Am început antrenamentele, încercăm să pregătim cât mai bine noul sezon”, ne-a declarat Dan Bona, antrenorul care a reușit promovarea mult dorită cu Hațegul.

În privința meciurilor amicale nu a intervenit nimic nou. Iată programul Retezatului din această perioadă:

23 iulie: CSM Reșița

30 iulie: CSM Deva

6 august: CSM Deva

10 august: CSC Ghiroda și Giarmata Vii

13 august: Universitatea Alba Iulia

20 august: Metalurgistul Cugir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *