Fotbal liga a III-a

Ce mai e nou la echipele hunedorene

Continuăm să vă ținem la curent cu „mișcările de trupe” din intersezon la formațiile hunedorene care pregătesc sezonul de Liga 3. Poate ar fi interesant să menționăm, înainte de toate, că Hunedoara și Arad sunt județele care au cele mai multe reprezentate în acest eșalon valoric, câte cinci echipe. (Urmează Argeș, Cluj, Ilfov și Timiș, cu câte patru).

CORVINUL HUNEDOARA

Am prezentat pe larg situația celei mai grăbite dintre echipele noastre, care s-a reunit luni, 4 iulie:

https://sportulhunedorean.ro/2022/07/05/restart-la-corvinul-cu-acelasi-obiectiv-promovarea/

De atunci a mai fost transferat și Nicolae Pîrvulescu, un mijlocaș de 25 de ani, de la Concordia Chiajna.

CS MUNICIPAL DEVA

Foarte activă la transferuri a fost și gruparea deveană. Dacă despre venirile lui Mihai Cohan (fundaș stânga, 21 de ani, Sportul Șimleu Silvaniei, fost internațional U-18) și Bogdan Vișan (fundaș central, 21 de ani, Sticla Arieșul Turda) am vorbit deja, lor li s-au adăugat între timp Luis Spînu (portar, 19 ani, Jiul Petroșani), Daniel Creciunesc (mijlocaș, 27 de ani, Someșul Dej), Brian Lemac (atacant, 26 de ani, CSM Focșani) și Alexandru Popescu (atacant, 24 de ani, Vedița Colonești). Au plecat Cuibari, Dumbrăvean, N. Popescu, Săulescu, Vasilescu, Iștoc, Teodorescu și Bădescu.

Deva va juca amicale în 16 iulie cu Ripensia, în 30 iulie și 6 august cu Retezatul Hațeg (tur-retur), în 13 august cu Phoenix Buziaș și în 20 august cu Dacia Orăștie. Se caută adversar pentru 23 iulie, singura dată rămasă liberă.

Reunirea lotului (inițial prevăzută în 12) a fost reprogramată pentru joi, 14 iulie.

JIUL PETROȘANI

Cei mai vizibil activi în această perioadă din intersezon au fost suporterii Jiului. Aceștia au participat la o acțiune de reabilitare a peluzelor stadionului „Petre Libardi”. Alături de ei s-a aflat și fotbalistul Bogdan Keszeg, gestul său fiind apreciat de cei prezenți.

Noul antrenor, care va conduce echipa în sezonul 2022 – 2023, va fi prezentat oficial luni, 11 iulie. Atunci are loc reunirea lotului și se va organiza o conferință de presă, de la care vom afla inclusiv programul amicalelor și noutățile din lot. Deocamdată (din ce am aflat de la alte cluburi, care au anunțat aceste mutări), Luis Spânu a semnat cu Deva, iar Bogdan Matei s-a întors la Jiul după ce a promovat în Liga 3 cu Retezatul Hațeg.

Mai multe amănunte din tabăra petroșăneană vom putea oferi săptămâna viitoare.

AURUL BRAD

Lotul brădenilor se va reuni luni, 18 iulie, sub comanda lui Ioan Petcu. Deocamdată au fost perfectate partide amicale cu Corvinul în 20 și 23 iulie (tur-retur), FC Bihor în 27 iulie, ACB Ineu în 3 și 10 august (tur-retur) și se așteaptă un răspuns de la Poli Timișoara pentru un meci în 30 iulie.

O parte dintre vechii componenți ai lotului au semnat deja noile contracte, alții sunt încă plecați în concedii sau ocupați cu serviciul, dar sunt semnale certe că vor semna și ei în zilele următoare. Nu mai sunt la echipă Lupușor (întors la Hunedoara), Clemeniuc (întors la Oradea), Prejban (împrumut expirat), Danciu (plecat la Poli Timișoara) și Jorza (la Timișoara la facultate). Se poartă negocieri cu mai mulți jucători pentru completarea lotului. Vom reveni desigur cu mai multe informații după ce transferurile vor fi perfectate.

RETEZATUL HAȚEG

Echipa care a obținut cu Dan Bona pe bancă o promovare facilă (bine, așa a părut din afară, pentru că în realitate numai jucătorii și antrenorii știu cât de ușor sau de dificil a fost!) în liga a treia a avut o vacanță destul de scurtă. Hațeganii se vor reuni joi, 14 iulie, la ora 18. Bogdan Matei a semnat cu Jiul, iar Răzvan Marcu și portarul Pașca au anunțat că nu doresc să mai continue la Hațeg. Clubul se află în tratative cu câțiva jucători pentru a întări lotul în perspectiva sezonului de Liga 3, dar deocamdată nu s-a parafat nimic oficial.

A fost completat programul jocurilor de verificare:

23 iulie: CSM Reșița (deplasare)

30 iulie: CSM Deva

6 august: CSM Deva

10 august: CSC Ghiroda și Giarmata Vii

13 august: Universitatea Alba Iulia

20 august: Metalurgistul Cugir

După cum se vede, adversari tari pentru Retezatul, patru dintre ei – Reșița, Deva, Ghiroda și Cugir – disputând barajul pentru promovarea în Liga 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *