Restart la Corvinul cu același obiectiv: promovarea 1
Fotbal liga a III-a

Restart la Corvinul cu același obiectiv: promovarea

Cea mai grăbită să înceapă pregătirea dintre formațiile hunedorene a fost Corvinul, care a sunat adunarea pe 4 iulie. (Amintim că Jiul se reunește în 11, Deva în 12, Retezatul în 14 și Aurul în 18 iulie). 21 de jucători au fost prezenți luni pe „Michael Klein” sub comanda lui Florin Maxim, în prezența a circa o sută de spectatori. Noutățile din lotul hunedorean sunt multe, atât plecări cât și sosiri.

Dintre cei care au evoluat în sezonul trecut pentru Hunedoara au rămas pentru o nouă campanie Lefter, Iacob, Garutti, Vlad, Neacşa, Bradu, Pocioian, Mitran, Roşu, Arnăutu și Hergheligiu. Aici trebuie să precizăm că au fost prelungite cu încă un an împrumuturile lui Lefter și Bradu, ambii jucătorii Rapidului, iar Arnăutu, anunțat inițial ca fiind între primii cărora li s-au reziliat contractele, face în continuare parte din lot.

La capitolul plecări îi avem pe Jairo, Motta, Bedea, Giura, Mogoș, Simon, R. Cristian, Trășcan, au expirat împrumuturile lui Mociu (UTA) și Dumitru (Poli Iași), iar situația lui Buș este ceva mai complicată (mai multe informații în zilele următoare). A absentat nemotivat Deac.

Un punct de maxim interes îl constituie transferurile făcute în vederea promovării – obiectivul stabilit pentru sezonul 2022 – 2023. Iată-i pe noii componenți ai Corvinului, în ordinea cronologică a venirii lor:

Marius Coman (atacant, 25 de ani, Petrolul Ploiești), Paul Mercioiu (atacant, 18 ani, UTA), Marius Chindriș (mijlocaș, 31 de ani, Petrolul Ploiești), Claudiu Borțoneanu (mijlocaș, 22 de ani, FC Voluntari/ Metaloglobus București) , Adrian Mar (mijlocaș, 20 de ani, UTA), Marius Lupu (atacant, 23 de ani, Metalurgistul Cugir), Adrian Neacșu (fundaș, 23 de ani, CSM Alexandria), Ionuț Pop (fundaș, 18 ani, Gloria LT Cermei), Roberto Rusu (portar, 15 ani, Atletico Arad). A revenit la echipă și Sebastian Lupuşor, împrumutat în sezonul trecut la Aurul Brad, unde a fost titular.

„În primul rând, mă bucur că ne-am reunit în sfârşit, eram nerăbdător – şi sper că şi băieţii au gândit la fel – să începem munca pentru noua stagiune. Am avut vreme să analizăm tot ceea ce s-a întâmplat la finele stagiunii trecute, lucruri pe care nu mai are rost să le dezvoltăm acum, aşa că rămâne să fim concentraţi pe ceea ce avem în faţă. Mă bucur că am putut întări lotul în această perioadă, cred că sunt transferuri peste media ligii a treia, ceea ce nu poate decât să mă bucure ca antrenor. Sincer, poate o să mai căutăm un fundaş central, posibil tot under, ca să fim acoperiţi. În rest cred că stăm bine pe toate posturile. Până la urmă am renunţat la nouă jucători, am adus opt, cred că am acoperit şi locurile unde poate am suferit în sezonul precedent. Mergem pe experienţă, cei nou-veniţi sunt jucători pe care îi cunosc și am mare încredere în ei”, a spus la reunire Florin Maxim. Acesta va continua ca antrenor principal alături de același colectiv tehnic, cu Daniel Stan preparator fizic și Cristian Preda antrenor cu portarii.

Deocamdată a fost stabilit un prim amical, joi, 14 iulie, cu Ripensia Timișoara (echipă aflată în cantonament la Sântămăria Orlea), iar în perioada 23 iulie – 2 august Corvinul va efectua un cantonament la Curtea de Argeș, unde va susține alte câteva jocuri de pregătire.

foto: https://fccorvinul1921.ro/?fbclid=IwAR37fI1RHaQyjhSnw9KAel6aC8wY9SJu-ZaapTgy8LX4JBQtdzmbbBVcDKY 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.