Fotbal liga a III-a Fotbal liga a IV-a

„Fotbalul este mai mult decât un joc”: Finanțare substanțială pentru fotbalul din județ

Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) va aduce fotbalului hunedorean o finanțare de peste 415.000 de lei, în cadrul unui proiect numit „Fotbalul este mai mult decât un joc” cofinanțat din Fondul Social European. Beneficiarul proiectului este Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Hunedoara, iar partenerii pentru dezvoltarea locală sunt Consiliul Județean Hunedoara, Primăria Municipiului Hunedoara, Primăria Municipiului Petroșani, Primăria Orașului Geoagiu, Primăria Orașului Hațeg, Primăria Comunei Sântămăria Orlea și Primăria Comunei Crișcior. Ca să avem o apreciere corectă a acestui aport financiar, trebuie să precizăm că bugetul anual al AJF Hunedoara este de circa 200.000 de lei.

„Este o premieră în România ca un AJF să aibă calitatea de lider de asociere într-un proiect european”, a subliniat Florin Șari, reprezentatul FRF la întrunirea care a avut loc luni la Deva. Deocamdată este și un unicat în domeniu ceea ce a realizat conducerea fotbalului județean de la noi, anume să obțină o finanțare prin POCA 2014 – 2022. Proiectul „Fotbalul este mai mult decât un joc” a început oficial la data de 14 iunie a. c. și are o durată de implementare de 14 luni. Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de dezvoltare strategică și implicare a organizațiilor neguvernamentale (ONG) care activează în domeniul sportiv, în vederea dezvoltării fotbalului din Romania prin formularea și promovarea de propuneri alternative cu impact local și national, dezvoltarea de instrumente de monitorizare și evaluare independentă a politicilor și strategiilor de dezvoltare a fotbalului, precum și dezvoltarea și implementarea de mecanisme de consultare a autorităților și instituțiilor publice cu ONG și cu cetățenii în elaborarea politicilor și strategiilor la nivel local.

Mai multe detalii se găsesc pe https://www.frf-ajf.ro/upload/hd/files/Lansare%20proiect%20-%20FOTBALUL%20ESTE%20MAI%20MULT%20DEC%C3%82T%20UN%20JOC.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *