Fotbal liga a III-a

Retezatul revine în Liga 3 după 12 ani

În jur de o sută de suporteri hațegani – pe lângă cei care au umplut un autocar de 55 de locuri au mai fost cei care au făcut deplasarea cu mașinile personale – au însoțit echipa la Caransebeș în manșa retur a barajului de promovare. Iar jucătorii și stafful tehnic al Retezatului nu i-au dezamăgit, astfel că aceștia au avut șansa de a asista pe viu la revenirea favoriților în liga a treia.

Prima mare ocazie a partidei a venit după un sfert de oră: Ardeleanu a centrat de pe dreapta, balonul a ajuns în marginea careului mare la Ovidiu Popesc, acesta a șutat și Gavriluți, căzut la 7 – 8 metri, nu a reușit să devieze balonul în poartă ci pe lângă. Hațeganii au controlat ostilitățile din teren, au fost cei care au pasat mai bine, au avut mingea mai mult și au exercitat o dominare teritorială care a avut ca principal efect faptul că a ținut echipa gazdă departe de buturile lui Tonca. Până la pauză am mai notat o ezitare a lui Ruicu la balonul centrat din lovitură liberă de Gavriluți, cu portarul cărășean reușind în cele din urmă să respingă, un șut al lui Buzducea de la distanță puțin peste poartă (min. 30) și un altul a lui Pușcă prins fără probleme de Ruicu. De partea cealaltă Negrei și-a încercat și el șutul, dar a fost departe de reușita din partida tur, iar Feneș a expediat și el o minge care nu i-a dat nici un fel de emoții lui Tonca.

Tot după un sfert de oră a venit și întâia ocazie clară din partea secundă: Buzducea a centrat de pe dreapta și Lupulescu, urcat bine în atac, a reluat spectaculos din 12 metri central puțin peste transversală. O șansă de gol cu adevărat uriașă a apărut în min. 67: Lupulescu a bătut înalt o lovitură liberă de pe dreapta, Ruicu a scăpat balonul în față până la Țuligă, acesta a trimis spre poarta goală dar Dănciulescu a deviat norocos în cormer. Apoi jocul a curs din ce în ce mai liniștit pe măsură ce trecea timpul și deznodământul promovării devenise cât se poate de evident pentru toată lumea. Au mai fost puține faze notabile: Matei a expediat o lovitură de cap din careul mic peste transversală, Negrei a bătut o lovitură liberă de la 20 de metri care a ocolit de puțin poartă (min. 73), iar Buzducea a plasat un șut din voleu lângă bară, dar Ruicu a respins în corner (min. 86).

Ce au spus după meci…

Ion Bica (antrenor Caransebeș): „Când am preluat echipa în vara trecută am avut la dispoziție patru jucători, a trebuit să îmi fac un lot într-un timp foarte scurt. Despre baraj ce pot să zic, noi am încercat. Sperăm ca în scurt timp să ne așezăm la masă cu conducerea și să înțeleagă și ei că pentru performanță trebuie mai mulți jucători de valoare, pentru că noi avem foarte puțini. La noi a fost foarte multă muncă, a fost ambiție. Am fost o adevărată familie și așa am ajuns să câștigăm campionatul, dar ca să joci la baraj și să ajungi în liga a treia este cu totul și cu totul altceva.”

Dan Bona (antrenor Retezatul): „Ne-am bucurat iarăși că am reușit să aducem oameni la teren. Și în tur au fost 1200 – 1300 de oameni, și aici a venit foarte multă lume de la Hațeg și ne-a susținut. După 4 – 1 în tur nu mă gândeam că vor veni atâția și le mulțumesc din suflet, și pentru meciul de acasă și pentru acuma. Ce urmează sincer nu știu, m-am canalizat doar pe acest baraj. O să facem un program, trebuie să mai aducem câțiva jucători, în primul rând trebuie să găsim juniori, dar în seara aceasta momentan ne bucurăm de succes. De luni încolo începem altă categorie la fotbal.”

Notă: Cu o declarație mai amplă a lui Dan Bona vom reveni în Sportul Hunedorean zilele următoare.

sâmbătă, 25 iunie, ora 17.30, stadion „CSȘ Balta Sărată” Caransebeș

Magica Balta Caransebeș – Retezatul Hațeg 0 – 0

Magica: Ruicu – B. Dragomir (81 Stoichescu), Dănciulescu, Măria-Mare (53 Anghel), Dovlete – Feneș, Drăgoi – Duțescu, M. Dragomir, Negrei – Nedelcea (66 Birtea). Antrenor Ion Bica

Retezatul: Tonca – Ardeleanu, Țuligă, Matei, Lupulescu (87 A. Marcu) – Buzducea (87 Casian), Pițigoi, Pușcă – R. Popa (55 Pau), Popesc, Gavriluți (63 Arcuși). Antrenor Dan Bona

Arbitri: Marius Chioran (Florești) – George Suciu (Câmpia Turzii), Paul Pojar (Cluj Napoca)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *