Hunedoara câștigă la limită cu Minaur; va fi suficient? 1
Fotbal liga a III-a

Hunedoara câștigă la limită cu Minaur; va fi suficient?

CS Hunedoara – Minaur Baia Mare 2 – 1 (1 – 1)

sâmbătă, 4 iunie, stadion „Michael Klein”

Au marcat: Arnăutu (16), Mogoș (88) – Jairo (autogol 13)

Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti, Jairo (80 Vlad), Trășcan – Bedea (46 Mogoș), Bradu (73 Giura) – Hergheligiu, Arnăutu, Buș (46 Neacșa) – Roșu (73 Simion). Antrenor Florin Maxim

Pe bancă: Deak – R. Cristian, Mitran, Dumitru

Minaur: Băilă – Potcoavă, Lazăr, Mondragon, Simion – Gneba, Donca – Jucan (83 Petran), Văsălie, Chinde –Stanciu (77 R. Stănescu). Antrenor Ciprian Danciu

Pe bancă: Breban – Matei, Tand, Ciocan, P. Petre, Oiță, Duruș

Arbitri: Horia Mladinovici – Cosmin Vatamanu (ambii București), Alexandru Filip (Constanța)

Mult așteptata finală a seriilor 9 și 10 și-a derulat actul întâi sâmbătă, pe stadionul „Michael Klein”. În fața unei asistențe pe care organizatorii au anunțat-o ca fiind undeva la peste 10.000 de oameni, Hunedoara și Baia Mare au oferit o dispută de luptă, dar cu puține faze clare de gol, tipică unei partide de calificare.

Gazdele au început în atac, dar incursiunile pe flancuri ale lui Buș, Hergheligiu și din nou Buș nu au ajuns și la finalizare. Oaspeții au replicat imediat, au echilibrat disputa, ba chiar au preluat inițiativa. Stanciu a avut primul șut pe poartă, reținut în doi timp de Lefter (min. 7). Donca a bătut periculos o primă lovitură de colț, respinsă tot în corner de Garutti, decarul Minaurului a repetat execuția în marginea careului mic, de unde Jairo a trimis nefericit în propria poartă, cu o lovitură de cap sub transversală.

Băimărenii nu au avut timp să se bucure, pentru că egalarea a venit aproape imediat: Hergheligiu centrează de pe dreapta, Garutti trimite cu capul în transversală, balonul revine în teren și Arnăutu reia spectaculos din voleu de la șapte metri în plasă.

Hunedoara putea trece în avantaj la o ieșire inoportună la lui Băilă în marginea careului mare, când portarul oaspeților s-a ciocnit de Buș, balonul a rămas la căpitanul gazdelor și acesta a centrat pentru Roșu, dar Lazăr a intervenit salvator și a respins din fața porții goale.

Până pe finalul reprizei Donca, Jucan, Arnăutu, Stanciu (cu o „foarfecă” spectaculoasă pe spate, de la 14 metri), Chinde și Garutti au căutat golul, dar șuturile lor au ocolit mai mult sau mai puțin cadrul porților. O mare ocazie a apărut din nimic chiar înainte de pauză, când Garutti i-a pasat mingea pe tavă lui Stanciu în propriul careu, uluit de cadoul primit, astfel că stoperul hunedorean a reușit să îl blocheze și să evite golul.

Evident nemulțumit și de rezultat și de prestația unora dintre elevii săi, Maxim a mutat încă de la pauză. I-a scos pe Bedea și pe Buș, înlocuindu-i cu Mogoș și Neacșa, l-a tras pe Roșu în flancul stâng, iar în atac a refăcut cuplul clasic Hergheligiu – Arnăutu. Totuși, cei care au avut mai mult inițiativa au fost oaspeții, cu Gneba în zi mare la mijlocul terenului și cu Donca orchestrând acțiunile de atac. Lefter a trebuit să se întrebuințeze serios în min. 47, când a deviat în corner șutul extrem de periculos, la rădăcina barei, pe colțul scurt, al lui Văsălie. Stanciu șutează peste poartă din lovitură liberă de la 30 de metri (min. 49), iar Chinde reia cu o lovitură de cap mingea centrată de Jucan peste transversală (min. 55). Hunedorenii încearcă mai mult șarjele pe benzi, încercând să speculeze viteză lui Iacob și urcările lui Trășcan. Ultimul, bine servit pe contraatac de Arnăutu, trimite peste vinclu din marginea careului mare (min. 71).

Ultimele 20 de minute au adus forcingul gazdelor, în căutarea golului victoriei. Simon, aruncat și el în luptă în locul lui Roșu, este servit ideal în careu de Arnăutu, dar Mondragon îl blochează cu o intervenție perfectă (min. 78). Raphael Stănescu, intrat în locul lui Stanciu, șutează peste poartă de la 25 de metri (min. 83) și pe spațiul porții de la 18 metri, Lefter reușind să pareze în doi timpi (min. 84). Neacșa prinde și el un șut bun deviat în corner (min. 86) și tot el s-a aflat la originea golului doi: mijlocașul adus în iarnă de la Șelimbăr centrează de pe stânga, Arnăutu retrimite cu capul în spate la Hergheligiu, acesta îi așează balonul pentru șut lui Mogoș la 16 metri, iar decarul Hunedoarei înscrie imparabil, pe jos, la colțul lung.

Prelungirile mai aduc doar o lovitura de cap imprecisă a lui Garutti, astfel că scorul final rămâne 2 – 1. Promovarea rămâne astfel să se decidă în returul de la Baia Mare, programat miercuri, de la ora 17.30.

Declarații după joc

Florin Maxim (FC Hunedoara): „Meciurile de baraj sunt niște finale, se câștigă cu sudoare. Ne bucură acest rezultat, e o victorie, avem o primă opțiune, mai urmează o finală, încă 90 de minute în care sperăm să ieșim învingători. Putea să fie o diferență mai mare, puțin am resimțit la jucătorii mei tensiunea jocului. Nu mi-a plăcut absolut deloc începutul de meci, excepție primele 3 – 4 minute. Am reușit să egalăm repede dintr-o fază fixă, dar mult prea relaxați am luat golul tot dintr-o fază fixă și asta mă nemulțumește. Ce pot să le mai spun spectatorilor prezenți, le mulțumim și trebuie să înțeleagă că astfel de meciuri așa se câștigă, să ne fie alături, să ne susțină până în ultimul minut. Dacă ați văzut ultima fază, puteam să mai marcăm încă un gol, să câștigăm la un scor mai mare, dar per total a fost ok.”

Ciprian Danciu (Minaur): „Rezultatul este doar pauza dublei manșe, ca să zic așa. Mai avem 90 de minute, poate 120 cu prelungiri, cred că fizic vom sta mult mai bine ca ei. Am demonstrat-o și astăzi că la acest punct suntem superiori, doar că ne-a lipsit inspirația. Avem o echipă foarte tânără, fapt care a contat enorm în economia acestei prime reprize care s-a desfășurat la Hunedoara. Urmează trei zile de refacere a băieților, în primul rând voi lucra la mental. Dacă reușim să recuperăm mentalul se va recupera și fizicul. La Baia Mare tot orașul este ahtiat după fotbal, cred că suporterii vor veni în număr mare și ne vor susține. Avem echipă foarte bună și cred că vom întoarce acest rezultat. Mă bazez pe tinerețea jucătorilor, pe aplombul lor și pe dorința de a juca în liga a două și eu zic că miercuri seară după meci vom fi fericiți.”

foto: Bogdan Popescu, site https://www.facebook.com/fccorvinul1921/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *