Fotbal liga a III-a

Victorie dramatică și obiectiv atins pentru Aurul

sâmbătă, 28 mai, stadion „Aurul” Brad

Aurul Brad – Progresul Ezeriș 2 – 1 (0 – 0)

Au marcat: Leaha (61), Tecsi (87) – Rusnac (83)

Aurul: Raț – Lupușor, Prejban (86 Danciu), Șoit, Miclean – Leucian, Tecsi, Leaha, Clemeniuc – Dărăban (46 Talpaș), I. Filipaș (eliminat 71). Antrenor Ioan Petcu

Pe bancă: Ilea – Pașca, Jorza, Achim, R. Filipaș, Codrin

Progresul: Birăescu – Dumitru, Bărgan, Băduță, Zamfir – Cărăușu, Călin (eliminat 70) – Rotariu, Rusnac, Turău (60 Barbu) – Musoni. Antrenor Dorian Arbănaș

Pe bancă: Boț, Dediu, Crețu, Gherghinescu

Arbitri: Dan Buzărnescu – Cristian Ilinca, Cristinel Barbu (toți Craiova)

Meciul a început sub semnul multor indisponibilități și incertitudini în ambele tabere. Oaspeții au avut doar cinci rezerve pe foaia de joc, lipsind de la ei suspendații Dragomir și Ciurea și accidentații Secula și Ciopraga. De la gazde Lup a fost accidentat, Lupușor incert până înainte de joc, iar Danciu a resimțit dureri la încălzire și a trebuit înlocuit în primul 11 cu Leucian chiar înainte de startul partidei.

Ambele echipe fiind amenințate de retrogradare, miza și-a pus evident amprenta asupra evoluției lor. În prima parte a întâlnirii s-a jucat alert, dar fără ocazii clare de gol. Am consemnat doar intervenția lui Raț, care a ieșit bine și a blocat șutul lui Rusnac la pătrunderea acestuia în careu din min. 17. Ultimele trei minute ale primei reprize au fost însă pline de evenimente. Un contraatac periculos purtat de Musoni și Rotariu s-a încheiat cu o centrare pentru Turău boxată salvator de Raț, apoi Dumitru a finalizat o acțiune individuală superbă cu un șut din unghi care a trecut prin fața porții de puțin pe lângă bară. În prelungirile reprizei Dărăban a introdus mingea în poartă din apropiere, după centrarea lui Leucian, însă golul a fost anulat – corect – pentru ofsaid. La acea fază s-a accidentat însă Dărăban, care a trebuit înlocuit la pauză cu Talpaș.

La reluare brădenii s-au mutat cu arme și bagaje în jumătatea adversă, în celor trei puncte. Centrarea bună a lui Leaha l-a găsit pe Tecsi, lovitura de cap a acestuia a fost respinsă de Birăescu până la Clemeniuc, care a reluat mult peste poartă. În replică, Musoni și-a încercat șutul de două ori, prima oară slab și Raț a prins fără probleme, a doua oară ceva mai bine, dar mingea a ocolit poarta.

Golul descătușării a venit după o oră de joc: atacul rapid purtat de Filipaș a continuat cu centrarea de pe stânga a lui Tecsi pentru Leaha, urcat în atac, iar acesta a înscris cu o lovitură de cap. Zarurile păreau aruncate în min. 70, când Călin a văzut al doilea galben și a fost eliminat. Emoțiile nu au fost nici pe departe risipite, pentru că peste numai un minut Filipaș a fost și el trimis la cabine, tot pentru cumul de cartonașe. Cu șapte minute înainte de final totul părea pierdut: lanț de erori în apărarea gazdelor, pasă înapoi Tecsi pentru Clemeniuc, prins pe picior greșit, centrare Rotariu în careu și luft a lui Lupușor, după care a urmat șutul lui Rusnac din 14 metri la colțul lung pentru 1 – 1. Suspansul a continuat, Petcu și-a jucat cartea câștigătoare, a scos de pe teren au apărător (Prejban) și l-a trimis pe teren pe omul de atac Danciu, chiar și într-un picior, iar acesta la prima atingere de balon l-a deviat perfect pentru Tecsi, a cărui voleu fabulos din careu a dus scorul la 2 – 1. Prelungirile l-au găsit pe portarul Birăescu urcat în careul brădean, însă fără efect pe tabela de marcaj.

Declarații la cald, imediat după meci:

Ioan Petcu: „A fost frumos că am reușit să câștigăm și să ne salvăm pe teren, am ocupat locul 8. A fost o victorie grea, echipa s-a bătut până în ultimul minut, îi felicit pe băieți pentru atașamentul lor față de club. Îmi doresc ca această experiență să ne fie folositoare pentru sezonul viitor. Am avut multe indisponibilități, Lup, Danciu, Lupușor a fost incert până înaintea meciului, l-am pierdut și pe Dărăban la pauză. L-am introdus pe Danciu în ideea că mai poate juca măcar în ultimele zece minute, și-a făcut datoria, a dat pasa la golul victoriei.”

Dorian Arbănaș: „Din păcate nu am reușit egalul care ne-ar fi ajutat. A fost un meci de luptă, în care am avut șansa noastră, puteam deschide noi scorul în prima repriză. Cu problemele care au fost la Ezeriș ar fi fost un miracol să ne salvăm de la retrogradare. Nu în acest meci am pierdut rămânerea în ligă, ci mai demult. Am rămas fără opt tituari în iarnă, am făcut doar zece puncte în play-out. Am retrogradat pe plan sportiv, să vedem dacă vor mai rămâne locuri în liga a treia să ne putem înscrie și în campionatul viitor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *