Fotbal liga a III-a

Nu au luptat nici măcar pentru onoare…

sâmbătă, 21 mai, stadion „Mircea Chivu” sintetic Reșița

Progresul Ezeriș – Jiul Petroșani 5 – 1 (2 – 1)

Au marcat: Musoni trei, Zamfir două – Cocină (min. 5)

Jiul: Spânu – Bădărău, Ionică, Botoroagă (Chirițoiu), Keszeg (Marin) – Oprișa, R. Sandu – Mazilu (Mărmăneanu), Ioniță, Cocină – Drovi. Antrenor Aurel Moldovan

Pe bancă: Tomescu – Turcu, Caralicea

Arbitri: Cristian Pascu (Sibiu) – Adrian Epure, Ioana Nistor (ambii Orlat)

O vorbă românească sună cam așa, „îți e ție rușine de rușinea lor”. Nu știu cât se potrivește în cazul jucătorilor Jiului, dar ceea ce știu sigur este că iubitorii – și cunoscătorii – de fotbal din Petroșani nu merită în nici un caz ceea ce le-a oferit echipa lor (fostă) de suflet în ultimele opt etape. Adică un singur punct, și acela obținut în urma unui penalty (inițial ratat) pe final de meci, în fața unei trupe de juniori care a retrogradat de pe ultimul loc în serie. În rest doar înfrângeri, 5 goluri marcate și 19 încasate, o serie neagră începută cu un 1 – 5 cu Șimian și perpetuată până la acest 1 – 5 cu Ezeriș de sâmbătă.

Nu mai e mare lucru de adăugat, decât că – scăpați de grijile retrogradării – în acest ultim meci se aștepta ca purtătorii de tricouri alb-negre să aibă mândria lor, să joace pentru onoare sau măcar din orgoliu de fotbaliști. Din păcate nu a fost cazul. Jiul a deschis scorul prin Cocină după nici cinci minute, dar s-a dovedit a fi un simplu foc de paie. Progresul a întors rezultatul până la pauză și cu toate că în ultimele 20 de minute a jucat în zece oameni a reușit să mai înscrie de trei ori (!) până la finalul partidei.

Contractele jucătorilor Jiului expiră la 1 iulie. Antrenorul Moldovan, într-un gest de mare demnitate, și-a depus demisia de onoare imediat după eșecul de pe teren propriu cu Șimian, însă nu i-a fost acceptată. Galeria Jiului, a cărei ruptură de echipă a fost totală în ultimele etape, a cerut încă după primele trei-patru înfrângeri din play-out o anchetă în cadrul lotului, referitoare la prestația unor jucători.

Acestea sunt faptele, mingea e acum în terenul conducerii clubului – ca să folosim un limbaj fotbalistic măcar în scris, dacă de pe teren lipsește. Rămâne de văzut ce hotărâre vor lua cei care decid destinul acestei echipe, în perspectiva sezonului următor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *