Fotbal liga a III-a

Încă o victorie mai prețioasă ca aurul

vineri, 20 mai, stadion „Aurel Țicleanu” Bumbești Jiu

Viitorul Pandurii II – Aurul Brad 0 – 2 (0 – 2)

Au marcat: Pașca (10), Danciu (12)

Aurul: Raț – Leucian, Lup, Șoit, Miclean (Talpaș) – Dărăban, Danciu, Leaha, Clemeniuc – Pașca, I. Filipaș (Jorza). Antrenor Ioan Petcu

Arbitri: Marius Spînu (București) – Daniel Nagy (Mediaș), Răzvan Spătar (Sibiu)

Aurul a început deplasarea cu Viitorul Pandurii II fără Tecsi și Lupușor, suspendați. În schimb au reintrat Ionuț Filipaș și Clemeniuc, iar în partea secundă și Jorza, toți trei reveniți după accidentări. Elevii lui Petcu și Leaha și-au luat tare adversarii și după nici un sfert de oră conduceau cu două goluri. Pașca, folosit după multă vreme în postura de titular, a fost cel care a deschis scorul. A fost un corner al brădenilor, apărarea gorjeană a respins în afara careului, de unde Pașca a prins un șut formidabil de la 18 metri fără replică pentru portar. Gazdele nu au apucat să se dezmeticească bine după ce au repus mingea la centru, că au încasat încă o lovitură. Dărăban a scăpat singur pe partea stângă, a șutat, portarul a respins în lateral însă Danciu a urmărit foarte bine faza și a reluat la colțul lung pentru 2 – 0.

Cu confortul mental dat de scorul de pe tabelă, oaspeții au gestionat bine restul partidei. Filipaș își putea trece și el numele pe lista marcatorilor, apoi au ieșit la rampă cei din „vechea gardă”, Dărăban, Miclean și Leaha, care au apărut și ei la finalizare în situații destul de bune. Nu s-a mai marcat însă până la finalul întâlnirii, astfel că rezultatul a rămas cel stabilit în min, 12.

Grație evoluției fenomenale din play-out (șase victorii și un egal în nouă partide) și în ultimă instanță celor trei puncte obținute în această deplasare, Aurul a ajuns să stea numai la mâna ei în ceea ce privește salvarea de la retrogradare. Dacă asta părea imposibil de crezut în urmă cu nici o lună și jumătate, acum brădenii au șansa meciului decisiv de pe teren propriu cu Progresul Ezeriș, care le poate oferi rămânerea în Liga 3.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *