A câștigat cine și-a dorit victoria mai mult 1
Fotbal liga a III-a

A câștigat cine și-a dorit victoria mai mult

vineri, 13 mai, ora 18, stadion „Aurul” Brad

Aurul BradJiul Petroșani 2 – 0 (0 – 0)

Au marcat: Leucian (69), Tecsi (82 penalty)

Aurul: Raț – Prejban (46 Pașca), Lup, Șoit, Miclean – Lupușor, Danciu, Leaha, Leucian – Dărăban (58 Talpaș), Tecsi (90+2 Raul Filipaș). Antrenor Ioan Petcu

Pe bancă: Ilea – Achim, Codrin, Radu Filipaș

Jiul: Spânu – Stoicoiu, Ionică, Marin, Keszeg – Oprișa, R. Sandu (77 Ioniță) – Bădărău (77 Turcu), Mărmăneanu (81 Mazilu), Cocină – Caralicea (77 Drovi). Antrenor Aurel Moldovan

Pe bancă: Tomescu – Botoroagă, Chirițoiu

Arbitri: Dragoș Lunca – Magyar Bazso (ambii Cluj), Dragoș Popa (Băișoara)

O fi titlul un clișeu jurnalistic, dar e întru totul adevărat în ceea ce privește această întâlnire dintre Aurul și Jiul. În timp ce brădenii joacă de când a început campionatul cu amenințarea retrogradării permanent deasupra capului, trupa din Vale și-a văzut obiectivul (minimal) atins încă de la finalul sezonului regulat. Vineri s-a văzut și cauza pentru care cele două echipe au avut evoluții diametral opuse în play-out, exact inversul situațiilor din clasament: dacă cei de la Aurul au făcut tot ce a depins de ei ca să ia cele trei puncte vitale, s-au zbătut, au alergat, au insistat în duelurile pentru balon, mare parte dintre jucătorii Jiului au evoluat cu frâna de mână trasă. Nu „poate”, ci în mod sigur aceasta este explicația singurului punct obținut de petroșăneni în ultimele șapte (!) etape.

Prima repriză a stat sub semnul echilibrului, nici una dintre combatante nedorind să riște prea mult. Prima mare ocazie a venit în min. 8 când Cocină, singur în opt metri, a reluat defectuos cu capul mult pe lângă poartă. Au urmat câteva încercări nu foarte convingătoare de a marca – o lovitură liberă de la 22 de metri a lui Miclean pe lângă poartă, un șut al lui Cocină de la 25 de metri care s-a dus peste, un lob ratat de Danciu din șase metri, un șut al lui Tecsi blocat de Bădărău și altul a lui Remus Sandu blocat de Prejban, plus o minge trimisă slab de Cocină prinsă de Raț fără probleme.

Abia în min. 27 a mai apărut o ocazie adevărată, la o fază purtată pe un traseu cunoscut: corner Miclean, deviere cu capul Șoit și reluare Tecsi din apropiere, însă Spânu a avut o intervenție spectaculoasă și a respins. Finalul reprizei a fost ceva mai animat: Raț a boxat din fața a doi adversari o centrare periculoasă a lui Cocină, Prejban a riscat enorm cu o intervenție la limită asupra aceluiași Cocină în propriul careu, șutul lui Mărmăneanu din 12 metri a trecut puțin pe lângă bară, iar balonul expediat de Oprișa de la 20 de metri nu a prins nici el cadrul porții.

Imediat după reluare Leaha bate o lovitură liberă de la 30 de metri peste poartă, iar un minut mai târziu apărarea gazdelor o comite rău, Mărmăneanu interceptează și îi pasează lui Caralicea, care singur în careu trimite pe lângă poartă (min. 47). Spânu se remarcă încă o dată la lovitura liberă bătută bine de Tecsi, apoi același Tecsi trimite peste poartă după o pasă excelentă a lui Leaha (min. 53). Cocină, Danciu și din nou Cocină apar la finalizare fără efect pe tabelă, pentru ca min. 69 să aducă golul: corner de pe dreapta Miclean, reluare cu capul Leaha, apărarea Jiului respinge aproximativ până la Leucian, care prinde un voleu de zile mari din afara careului, la colțul lung, imparabil pentru Spânu.

Gazdele prind aripi, același Leucian îl servește bine pe Pașca dar șutul acestuia e deviat în corner, Danciu nu profită de o neînțelegere gravă între Ionică și Spânu, ratând cu poarta goală (min. 79), pentru ca în min. 82, la o centrare a lui Pașca de pe dreapta Marin îl faultează în careu pe Danciu. Penalty fără dubii, transformă Tecsi cu un șut puternic și plasat la care Spânu nu a avut ce face, deși a intuit direcția mingii.

Așa s-a scris istoria unui meci în care o echipă a avut o motivație cât se poate de concretă, iar cealaltă a părut intrată prematur în vacanța de vară.

La cald, imediat după joc:

Aurel Moldovan (antrenor Jiul): „Dacă după prima repriză mă gândeam că nu pierdem, în a doua s-a întâmplat ca la fiecare din ultimele jocuri: am luat gol la un corner, după o respingere în zona centrală. La al doilea gol a fost penalty clar. M-a deranjat lipsa de atitudine, la un meci cu o asemenea miză în mod normal erau cinci-șase cartonașe galbene încă din prima repriză. O parte dintre jucători nu sunt din Vale, sunt mercenari ca să spun așa, la mulți li se termină contractele și nu îi mai interesează ce se întâmplă la echipă. Din păcate așa ajungem să suferim cei de aici, care iubim Jiul. Ne rămân două meciuri în care să luptăm pentru evitarea retrogradării, la asta am ajuns.”

Ioan Petcu (antrenor Aurul): „Astăzi erau necesare cele trei puncte ca să mai sperăm în continuare că putem să ne salvăm în cele două jocuri rămase. Importantă este victoria noastră, coroborată și cu înfrângerea Viitorului cu Cărbunești (n. red.: Viitorul II – Gilortul 0 – 2). În prima repriză am fost timorați, ne-a fost frică să nu primim gol. La pauză le-am spus, în repriza a doua avem avantajul vântului, trageți la poartă, forțați golul. Va fi greu etapa următoare în deplasare cu Târgu Jiu, Tecsi are patru cartonașe galbene, la fel și Lupușor, ambii sunt suspendați. Sperăm să se refacă până atunci Jorza, Clemeniuc și Filipaș și să reintre, ca să putem rezolva problemele de efectiv.”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *