Fotbal liga a III-a

Avancronica la etapa 8 din play-off și play-out

play-out, vineri, 13 mai, ora 18, stadion „Aurul” Brad

Aurul BradJiul Petroșani

Înainte de orice altceva, iată clasamentul cu trei etape înainte de final:

1 Șimian 40 de puncte; 2 Gilortul 27 p; 3 Jiul 27 p; 4 Ezeriș 23 p; 5 Viitorul II 21 p; 6 Aurul 19 puncte.

De aici pleacă toate calculele pentru evitarea retrogradării, pe care le face în primul rând gruparea brădeană. Amintim și programul ultimelor două runde: Aurul va juca în deplasare cu Viitorul Pandurii II și acasă cu Progresul Ezeriș (adică exact partidele directe cu contracandidatele), iar Jiul mai are în deplasare cu Progresul Ezeriș și acasă cu Gilortul Târgu Cărbunești.

Revenind la meci, amintim că întâlnirile dintre cele două echipe hunedorene s-au încheiat în sezonul regulat cu victorii pentru Jiul, ambele la același scor, 1 – 0 (marcatori Tuță la Petroșani și Drovi la Brad); în schimb Aurul a câștigat în play-out cu 2 – 1 în deplasare (goluri Șoit și Tecsi, respectiv Keszeg).

În etapa trecută brădenii au pierdut 0 – 1 la Gilortul, încheind astfel o serie impresionantă de cinci rezultate pozitive soldată cu patru victorii și un egal. Tot cu 0 – 1 au cedat și petroșănenii pe teren propriu în fața celor din Șimian, ajungând la șase meciuri fără victorie din care au obținut un singur punct.

Celelalte jocuri care se dispută în această etapă, cu implicații directe în lupta din subsolul clasamentului, sunt Viitorul II – Gilortul (vineri) și Șimian – Ezeriș (sâmbătă).

play-off, sâmbătă, 14 mai, ora 18, stadion „Mircea Chivu” Reșița

CSM Reșița CS Municipal Deva

O singură întrebare importantă există înainte de acest meci și e comună celor două grupări: cu cine jucăm la baraj? Dacă în nouă din zece serii se cunosc numele și ordinea primelor două clasate (pur teoretic mai pot apărea ceva modificări), exact în seria 8, de unde vin adversarele Reșiței și Devei, există două formații la egalitate de puncte: Dumbrăvița și Ghiroda. Cum toate cele patru întâlniri directe între ele s-au terminat la egalitate (!), este posibil ca meciul de vineri să fie decisiv – sau poate că nu, dacă se va încheia tot egal, caz în care vom cunoaște perechile din baraj abia după ultima etapă din play-off.

Reșițenii sunt pe plus la rezultatele directe: 2 – 0 la Orăștie (dublă Mediop), 4 – 1 acasă (goluri Mediop, Munteanu, Drăghiceanu, Jorza, respectiv Kayondo) în sezonul regulat, 1 – 0 la Reșița (gol Lazăr) și 1 – 1 la Orăștie (Mediop, respectiv Sulea) în play-off. Aceasta este așadar a cincea întâlnire față în față din actualul campionat, cu posibilitatea deloc de neglijat a încă unei duble manșe în finala barajului de promovare.

play-off, sâmbătă, 14 mai, ora 18, stadion „CFR” Simeria

CS Hunedoara Metalurgistul Cugir

Nu mai există nici o umbră de suspans în seria 9. Gazdele și-au asigurat primul loc încă din timpuri imemoriale, oaspeții erau instalați destul de sigur pe poziția secundă, confirmarea matematică a locului 2 venind după rezultatul de săptămâna trecută, Metalurgistul – Unirea Ungheni 4 – 1. Cele două echipe își cunosc și adversarii din barajul de promovare, la fel și programul acelei ultime faze a campionatului: miercuri, 25 mai, de la ora 18, se joacă Clubul Atletic Oradea – CS Hunedoara și Metalurgistul Cugir – Minaur Baia Mare, iar sâmbătă, 28 mai, de la ora 17.30, se dispută manșa retur a acestor partide. (Pentru cei care încă nu au aflat, precizăm că începând din actualul sezon s-a scos regula golului marcat în deplasare).

Referitor la meciul de la Simeria, hunedorenii se prezintă cu trei victorii și un egal în fața cugirenilor. În sezonul regulat a fost 3 – 1 la Hunedoara (două goluri Hergheligiu, unul Simon, respectiv un autogol al lui Vlad) și 3 – 1 la Cugir (Arnăutu, Roșu și Buș, respectiv Rus), în play-off 0 – 0 la Hunedoara și 5 – 2 la Cugir (câte o dublă Roșu și Buș, un gol Simon, respectiv Selagea și Udrea).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *