Fotbal liga a III-a

Încă o victorie, cu gândul la CAO

sâmbătă, 7 mai, stadion „CFR” Simeria

CS Hunedoara AF Viitorul Cluj 3 – 2 (1 – 0)

Au marcat: Roșu (45+1), Hergheligiu (73), Mitran (83) – Al. Pop (68), Al. Roșca (81 penalty)

Hunedoara: Deak (20 Lefter) – Vlad, Garutti, Jairo, Trășcan – Neacșa (46 Hergheligiu), Mogoș (46 Simon), Bradu, Bedea (64 Giura) – Roșu (74 Mitran), Arnăutu. Antrenor Florin Maxim

Pe bancă: R. Cristian, Dumitru, Pocioian

Arbitri: Valentin Florescu (Sfântu Gheorghe) – Claudiu Șchiopeț (Brașov), Barna Biro (Cernat)

În fața unei grupări care nu i-a pus nici un fel de probleme în actualul sezon – și care și-a depășit cu mult condiția prin simpla prezență în play-off – Hunedoara a început meciul de la Simeria fără Iacob, Buș (ambii suspendați) și Da Motta (accidentat). Introdus în premieră titular la formația hunedoreană, Deak s-a accidentat după nici 20 de minute și a trebuit înlocuit în poartă de obișnuitul postului, Lefter.

Probleme medicale au acuzat pe parcursul primei reprize și Mogoș și Bedea, poate un semn că oboseala finalului de sezon începe să se simtă.

Gazdele au controlat partida, în pofida unei replici bune date de clujeni. Totuși, până la pauză nu am consemnat decât jumătăți de ocazii la poarta lui Onciu, fiind aproape să se intre la cabine cu scor alb. Abia în prelungirile reprizei o fază prelungită de atac a adus o centrare a lui Vlad de pe dreapta, urmată de o deviere subtilă din 16 metri a lui Arnăutu pentru Roșu, scăpat singur în careu, iar acesta înscrie golul său cu numărul 7 de la venirea sa la echipă.

Mult mai animată a fost partea secundă. Viitorul a ieșit mai mult la joc, a contat și în atac, astfel că s-au deschis mai multe culoare spre poarta oaspeților. Putea fi 2 – 0 la ocaziile lui Hergheligiu (min. 54), Roșu (57) și Bedea (62), ultimii doi în situație de singur cu portarul. S-a făcut în schimb 1 – 1, după ce Fărăgău a trecut de Trășcan și a centrat în careu pentru Alex Pop, care a pus latul din zece metri și a înscris simplu. Simon a ratat o altă ocazie mare, șutând pe lângă poartă la capătul unei combinații între Arnăutu și Hergheligiu (min. 71). Golul doi a fost însă doar amânat, pentru că după un un-doi superb între aceiași Hergheligiu și Arnăutu golgeterul hunedorenilor a ajuns la cota 17 cu reușitele în tricoul alb-albastru.

Jucătorii Academiei nu au renunțat la luptă și au egalat din nou, Alex Roșca transformând un penalty acordat pentru un fault al lui Giura asupra lui Porumb. Hunedoara a avut reacție de mare echipă, pentru că Hergheligiu a trimis pe lângă poartă la faza imediat următoare, iar un minut mai târziu juniorul Timotei Mitran a marcat la 17 ani primul său gol la noua echipă, cu un șut din careu după pasa excelentă primită de la Giura. Simon putea majora diferența, însă Onciu a prins balonul (min. 85). Culmea, oaspeții puteau egala pentru a treia oară, dar Calo a trimis puțin pe lângă vinclu (min. 86).

Mai sunt de jucat două etape din play-off pentru trupa lui Maxim, acasă cu Metalurgistul și în deplasare la Ungheni, dar practic toate gândurile se îndreaptă deja spre prima dublă manșă din barajul de promovare, din 25 și 28 mai, cu CA Oradea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *