Fotbal liga a III-a

Continuă degringolada la Jiul

sâmbătă, 7 mai, stadion „Petre Libardi”  

Jiul Petroșani Viitorul Șimian 0 – 1 (0 – 1)

A marcat: Song (9)

Jiul: Spânu – Bădărău, Ionică, Keszeg, Stoicoiu (46 Drovi) – R. Sandu, Oprișa – Chirițoiu (46 Caralicea), Ioniță, Cocină – Mărmăneanu. Antrenor Aurel Moldovan

Pe bancă: Tomescu – Turcu, Botoroagă, Marin, Maxilu

Arbitri: Roxana Recorean (Mediaș) – Cristian Buzzi (Oțelu Roșu), Răzvan Toader (Zăvoi)

Dacă am consemnat la vremea respectivă seria impresionantă de șapte meciuri fără înfrângere ale Jiului (era vorba de patru victorii și trei remize), acum trebuie să remarcăm palmaresul negativ din ultimele șase etape. Cinci eșecuri, un egal echivalent cu un singur punct (și acela obținut cu șansă, după un penalty acordat pe final de joc și ratat în prima fază), patru goluri marcate și 12 primite reprezintă un bilanț pe care nici un iubitor de fotbal din Petroșani nu îl poate accepta, fie că ar face-o cu ușurință sau cu greutate.

Ruptura între echipă și suporteri, cauzată de aceste rezultate și mai ales de evoluția unora dintre jucători, și-a produs efectul vizibil la partida cu Șimian: membrii galeriei Jiului au fost prezenți, au rămas la meci (deși inițial era vorba că vor părăsi stadionul după primele minute), dar răsfirați prin tribune și fără a încuraja echipa.

Unicul gol al întâlnirii a venit repede, în minutul 9, marcat de Song cu capul, din șase metri. A fost de fapt un deja-vu pentru defensiva petroșăneană, pentru că TOATE golurile primite în ultimele meciuri, indiferent că adversarul s-a numit Aurul, Progresul, Gilortul sau Viitorul, au fost încasate din careul mic!

Mutările ofensive efectuate de Aurel Moldovan la pauză, inclusiv înlocuirea unui fundaș (Stoicoiu) cu un atacant (Dyllan Drovi), nu au adus nici măcar egalarea. Și iată cum, de la un avans asigurător de 13 puncte în clasament, Jiul a ajuns cu trei etape înainte de final la doar șase puncte deasupra liniei retrogradării (27 de puncte față de 21 câte are Viitorul Pandurii II). Să existe emoții în privința aceasta? Vom vedea la jocurile următoare…

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *