Fotbal liga a III-a

Avancronică la etapa 7 din play-off și play-out

Mai sunt trei etape din play-off și patru din play-out (acesta este sistemul competițional…) și trei din cele patru echipe care reprezintă județul în Liga 3 susțin în continuare meciuri cu încărcătură și importanță diferite. Dacă Hunedoara și Deva sunt demult sigure de locul lor la baraj, iar Jiul nu ar trebui să aibă în mod normal emoții în privința retrogradării, în schimb Aurul continuă cursa de salvare într-un finiș de campionat absolut impresionant.

play-off, vineri, 6 mai, ora 18, stadion „Dacia” Orăștie  

CS Municipal Deva – Voința Lupac

Trupa lui Nanu joacă la Orăștie un meci care are miză – măcar teoretic – doar pentru oaspeți. Asta doar dacă Voința Lupac dorește într-adevăr locul 3, ocupat momentan de Pandurii. Ambele echipe vin după înfrângeri în runda intermediară de marți: devenii au cedat 0 – 1 la Târgu Jiu cu Pandurii, iar Voința a încasat un 0 – 5 la Reșița.

În privința absențelor, Săulescu și Kayondo sunt suspendați pentru partida cu Lupac.

Să amintim că Deva a înregistrat în actualul sezon trei victorii și o remiză în fața nou promovatei din Caraș. A fost 3 – 0 în deplasare (goluri Iordache, Țoiu și Doboș) și 0 – 0 acasă în sezonul regulat, 2 – 0 acasă (Avramovici și Stelea) și 2 – 1 în deplasare (Stelea și Kayondo, respectiv Jinga) în play-off.

Trăgând cu ochiul și spre seria 8, de unde câștigătoarea va întâlni Deva la baraj, vedem că acolo lucrurile sunt departe de a fi lămurite. Avansul de șapte puncte al celor de la Ghiroda s-a topit pe nesimțite și acum Dumbrăvița a ajuns la numai două puncte în urma liderului, orice deznodământ fiind posibil în această situație.

play-off , sâmbătă, 7 mai, ora 18, stadion „CFR” Simeria  

CS HunedoaraAF Viitorul Cluj

Orice brumă de suspans o fi existat pe la începutul campionatului în privința câștigătoarei seriei 9 s-a topit demult. Oricum, echipa lui Maxim va trebui vrând-nevrând să bifeze și jocurile din play-off, la fel ca pe cele din sezonul regulat. Din aceeași categorie a partidelor mai mult de rodaj în vederea barajului de promovare face parte și aceasta, cu Academia Viitorul Cluj. Scorurile din întâlnirile directe vorbesc de la sine despre raportul de forțe existent între cele două formații: 6 – 1 în deplasare și 4 – 1 acasă în sezonul regulat, 5 – 0 acasă și 2 – 0 în deplasare în play-off, adică 17 goluri marcate față de două primite.

Miercuri în „intermediară” Hunedoara a bătut la Simeria pe Unirea Ungheni cu 3 – 1, iar adversara sa a cedat 1 – 2 la Cluj cu Metalurgistul Cugir.

În privința adversarei Hunedoarei din primul tur de baraj, dacă la un moment dat acesta părea a fi cu certitudine CA Oradea, acum lucrurile nu mai sunt deloc așa de sigure. Asta pentru că Lotus Băile Felix (fosta CSC Sânmartin) a ajuns la doar trei puncte în urma orădenilor, astfel că locul 2 încă se joacă în seria câștigată deja de Minaur Baia Mare.

play-out, sâmbătă, 7 mai, ora 18, stadion „Petre Libardi”

Jiul PetroșaniViitorul Șimian

Caracterizarea de duel direct pentru locul întâi în play-out dintre aceste două echipe nu mai e de actualitate. Cauza o reprezintă desigur evoluția sub așteptări a formației petroșănene în ultimele cinci etape, din care a adus un singur punct după o serie de patru înfrângeri consecutive. Este vorba de egalul obținut miercuri în deplasarea cu Viitorul Pandurii II, 1 – 1 grație golului lui Mărmăneanu din penalty. Oaspeții, cu primul loc deja acontat, au înregistrat întâia lor înfrângere în această fază a campionatului, cedând cu 2 – 3 în prelungiri la Brad, în fața Aurului (goluri Trip și Iorgulescu) în runda intermediară.

În partidele directe am avut un 2 – 2 la Drobeta (marcatori Sărăcin și Passi, respectiv Cocină și Selaje), un 0 – 1 la Petroșani (gol Velici) în sezonul regulat și un 1 – 5 dificil de digerat în deplasare (goluri Velici, Toader, Ghighilicea, Trip și un autogol Ionică, respectiv Cocină) în turul din play-out.

Zece puncte separă în clasament pe Jiul de Șimian și alte opt de primul loc retrogradant, ocupat în prezent de cojudețeana Aurul. Poate că lipsa de griji reale în privința retrogradării pe de o parte și presiunea rezultatelor slabe înregistrate recent pe de alta să aducă revirimentul mult așteptat de suporteri tocmai în acest joc împotriva liderului.

play-out, sâmbătă, 7 mai, ora 18, stadion „Cristinel Răducan” Cărbunești

Gilortul Târgu Cărbunești – Aurul Brad

Cursa fantastică de urmărire a brădenilor, care au obținut 13 puncte din 15 posibile în ultimele trei meciuri, a produs primul efect vizibil miercuri: Aurul a scăpat în fine de ultima poziție din ierarhie, pasată celor de la Viitorul II. Sigur că mai sunt patru puncte de recuperat față de Progresul și/ sau cinci față de Gilortul, dar acum există șanse cât se poate de concrete de a rămâne în Liga 3.

Gazdele au săltat și ele un loc în clasament, de pe 4 pe 3, după 2 – 0 acasă în etapa trecută cu Ezeriș (goluri Gâlcescu și Dănăricu). Oaspeții au un moral excelent în urma acelui 3 – 2 spectaculos cu Șimian (goluri Filipaș, Tecsi și Danciu) și speră în mod evident să continue seria pozitivă.

Avantajul meciurilor directe este de partea gorjenilor. În sezonul regulat aceștia s-au impus cu 3 – 1 la Brad (Almăjanu, Dănăricu și Filip, respectiv Tecsi) și 5 – 2 la Cărbunești (Gheorghe, Dănăricu, Almăjanu, Avrămescu și Săulescu, respectiv Tecsi și Filipaș). Aurul și-a luat revanșa în play-out, 3 – 0 pe teren propriu, cu două reușite ale lui Filipaș și una a lui Miclean. Se poate afirma fără teama de a greși că acesta este un meci „de șase puncte”, de rezultatul său depinzând multe în acest final de sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *