Fotbal liga a III-a

Avancronică la etapa 6 play-off și play-out

play-off etapa 6

marți, 3 mai, ora 18, stadion „Municipal” Târgu Jiu

Pandurii Târgu Jiu – CS Municipal Deva

Gazdele au ratat complet obiectivul propus, revenirea în liga secundă, nefăcând nici măcar pasul la barajul de promovare. Oaspeții în schimb au reușit să își asigure prezența la baraj încă de la jumătatea turneului play-off, având în actualul sezon o evoluție peste așteptările tuturor. În clasament Deva ocupă locul 2, cu 50 de puncte, în timp ce Pandurii a coborât pe 4 după înfrângerea de la Lupac, rămânând cu 34 de puncte. În întâlnirile directe s-au consemnat două victorii devene și una gorjeană, ambele formații câștigând pe teren propriu. În sezonul regulat a fost 0 – 1 la Târgu Jiu (gol Suently), 2 – 1 la Orăștie (goluri Kayondo și Sulea, respectiv Trușescu), iar în play-off tot 2 – 1 și tot la Orăștie (dublă Avramovici, respectiv Lupuleț).

Runda precedentă a adus un 1 – 1 al Devei cu Reșița (gol Sulea) și un 1 – 2 al Pandurilor cu Voința (gol Lupuleț, din penalty, la 0 – 2). Cum deja în seria 7 nu mai există nici o miză reală la vârf (în play-out e cu totul altceva), este de așteptat ca atât Nanu cât și Găman să introducă în garniturile de start și pe parcurs jucători care au evoluat mai puțin în acest campionat.

 play-off etapa 6

miercuri, 4 mai, ora 18, stadion „CFR” Simeria

CS Hunedoara Unirea Ungheni

Reînsămânțarea gazonului de pe „Michael Klein” a trimis echipa din Hunedoara să joace la Simeria ultimele trei meciuri programate pe teren propriu în play-off. Cum deja partidele rămase până la baraj contează doar pentru palmares, e foarte probabil ca Maxim să ruleze cât mai mulți componenți ai lotului, pentru a-i ține pe toți conectați la miza întâlnirilor decisive cu CAO și Minaur din baraj.

Adversarul de miercuri mai păstrează șanse de a detrona Metalurgistul de pe locul secund, având de recuperat patru puncte în tot atâtea etape rămase. Unirea are 38 de puncte și se află la o distanță astronomică de liderul Hunedoara, care are 63. S-au marcat multe goluri, 13 în cele trei dispute directe soldate cu două victorii hunedorene și o remiză: 4 – 2 în deplasare (goluri Bucur și Astafei, respectiv Buș două, Arnăutu și Mogoș), 1 – 0 acasă (gol Garutti) în sezonul regulat și 3 – 3 în play-off la Ungheni (Astafei de două ori și Toboșaru, respectiv Jairo, Buș și Roșu).

În etapa trecută Hunedoara a câștigat extrem de convingător la Cugir, 5 – 2 (câte o dublă Roșu și Buș, un gol Simon), iar mureșenii au încheiat 0 – 0 pe teren propriu cu Academia Viitorul Cluj.

play-out etapa 6

miercuri, 4 mai, ora 18, stadion „Aurel Țicleanu” Bumbești Jiu

Viitorul Pandurii II – Jiul Petroșani

Jiul nu are motive serioase de îngrijorare în privința retrogradării, dar cele patru eșecuri consecutive din ultima lună nu au cum să convină cuiva din tabăra petroșăneană. Dacă la intrarea în această a doua fază a campionatului se punea problema unui duel cu Șimian pentru ocuparea primei poziții în play-out, acum în mod evident nu mai este cazul.

Gazdele sunt pe prima poziție retrogradantă, cu 17 puncte, nouă mai puțin decât oaspeții. Au de recuperat un decalaj de patru puncte față de Gilortul și/ sau șase față de Progresul, fără să mai vorbim că Aurul se află la un singur punct în spate. De partea cealaltă, o a cincea înfrângere la rând ar fi foarte greu de digerat la Petroșani, mai ales în fața unei echipe alcătuită din juniori.

În prima parte a sezonului Jiul a pierdut 1 – 2 afară în tur (goluri Măicăneanu și L. Popescu, respectiv Cocină), a câștigat 5 – 0 acasă în retur (Mazilu patru goluri, Mărmăneanu unul) și a bătut 2 – 0 la Petroșani în prima manșă din play-out (au marcat Ionică și Remus Sandu).

Runda precedentă a adus un egal pentru gorjeni, 0 – 0 acasă cu Viitorul Șimian, și o înfrângere cu 1 – 2 pentru Jiul la Cărbunești cu Gilortul (gol în prelungiri Mărmăneanu).

play-out etapa 6

miercuri, 4 mai, ora 18, stadion „Aurul” Brad

Aurul BradViitorul Șimian

Se întâlnesc extremele clasamentului din acest turneu: Șimian primul loc cu 37 de puncte, Aurul ultima poziție cu 16 puncte. Însă singura chestiune care interesează echipa brădeană în momentul de față este numărul de puncte care o separă de formațiile care o preced în clasament și care trebuie recuperate: unul față de Viitorul II, cinci față de Gilortul, șapte față de Progresul. Bineînțeles că în acest caz cele mai importante sunt rezultatele din meciurile proprii, dar și evoluția contracandidatelor poate atârna greu în balanța rămânerii în eșalonul trei. În această idee sunt de urmărit așadar și partidele Viitorul II – Jiul și Gilortul – Progresul din această etapă.

Revenind la jocul de miercuri, să amintim că până acum brădenii au înregistrat în compania echipei mehedințene două înfrângeri și un egal: în sezonul regulat a fost 0 – 1 acasă (gol Velici) și 1 – 1 afară (goluri Velici, respectiv I. Filipaș), iar în play-out 0 – 3 din nou în deplasare (același Velici marcând două goluri și Iorgulescu unul).

Cele două echipe vin după rezultate identice la finele săptămânii trecute, 0 – 0 în deplasare: Aurul cu Progresul Ezeriș, Șimian cu Viitorul Pandurii II.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *